Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Magdzik psychiatra nie leczy tylko przepisuje leki, niezależnie czy na kasę chorych czy preywatnie, przewaznie to gburzy i ignoranci, dlatego ja ich juz omijam z daleka. ale skoro to fachowiec i zapisał ci leki to je bierz i to zgodznie z instrukcją a nie na pół, jeśli boisz się przedawkowac przeczytaj w ulotce maksymalną dobową dawkę leku, jesli jest mniejsza niz ta którą ci zapisał to nie da się przedawkowac. dziewczyno nie męcz się bierz te leki, mówi ci doświadczona dziewczyna z6 letnia nerwica i na prochach:-)( BASIA SIĘ PEWNIE Z MOJEGO STAZU PODSMIEWA)

Nie chcę brać leków, bo łapię deprechę, jest mi słabo i nie wiem czy to przez stress, tężyczkę czy coś innego. biorę 3 tygodnie leki i powiem co doszło, chyba deprecha, boję się wieczorów, smutku, śmierci wszystkiego a nie bałam się wcześniej aż tak bardzo. nie bałam się wieczorów a teraz ich nie znoszę aż jakiś prąd słabości po mim ciele lata. boję się że umrę, będę musiała zaliczyć pogotowie jęsli będę w złym stanie i znów zacznie się wszystko od nowa, nie odstawię wszystkiego, tritico co 2 dni będę zmniejszać a w ciągu dnia będę walczyć by opóźńić i zmniejszyć dawkę xanaxu. nie polecę na głęboką wodę, bo wiem że spokojnie rok będę z tego wychodzić, nie będę się lekami faszerować bo wam coś powiem. TO NIE SĄ LEKI UTRZYMUJĄCE PRZY ŻYCIU! depresję leczy się też u psychologów a mam ją bo boję się choroby. jeśli coś jest nie tak, weźmie mnie pogotowie i zrobią wszystkie badania znów.

Jest mi słabo i ciężko do granic możliwości ,do tego mam problemy z pamięcią bo zastanawiam się jak źle musiało być że musiałam iść do psychiatry, wkońcu sobie przypomniałam, ale był szok, bo dziś kumpela zapytała się mnie o której poszłam spać i też nie pamietałam!dziewczyny idę zaraz się modlić by Bóg mnie nie odebrał Kubusiowi bo on potrzebuje mnie! tak samo jak ja jego. chcę żyć!!!

Agniesia, najgorzej jest że to ciało tak reaguję na ten strach, bo to już nie lęk, to się przerodziło w strach, a strach paraliżuje. no i co dziewczyny, zrobiłam krok do przodu by potem zrobić dwa do tyłu. uczy mnie ta choroba dużo, ale nie chcę tych leków, jeśli one maja tak mnie otępić że to samo zniknie bo nie będę już pamiętać co to mi było i jak się czułam to nie będę wiedziała potem co robić żeby tego nie było, trzymajcie kciuki za mnie bym przetrwała, ten ból

Magdzik, za ciebie to już napewno będę trzymała kciuki, żeby było ci lepiej, a jak tak czytam co piszesz to przypominają mi się moje najgorsze dni. Z pamięcią to ja też mam i nie tylko dlatego, że mam tyle lat co mam ale zauważyłam już dawno, że w stanach takiego otępienia czy lęków więcej nie pamiętalam i po prostu ciężko mi było kojarzyć jakieś fakty, to jest norma.