Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie nerwusiątka! Aga1791, prawda że dla niektórych ten lek np. przeg egzaminem by był idealny? szkoda że u nas go nie ma. Wklejam o nim do poczytania: Trymetozyna (łac. Trimetozinum, ang. Trimetozine) - organiczny związek chemiczny, podstawiona benzoilowa pochodna morfoliny. Związek o szybkim (występującym w 15 min. po podaniu doustnym) działaniu uspokajającym i przeciwlękowym. Nie powoduje senności, nie osłabia czynności intelektualnych oraz nie posiada działania miorelaksacyjnego. Wykazuje bardzo małą toksyczność, nie wywołuje uzależnienia. *TRIOXAZIN tabl. 0,3 g x 20 szt. / Extractum Pharma Rt. WĘGRY

Dzisiaj idę do psychiatry i mu wszystko powiem, a to odrealnienie się pogłębia i panika, wszystko jest mocniejsze a przy tym słabo. jeść nic nie mogę ale się staram , bo jakby ktoś mnie za gardło ściskaŁ, nie przełknę a jak się zmuszę to od razu lecę rzygać. za 3 i pol godziny wyruszam do mego lekarza niech powie co robic i czy umieram czy nie i niech powie mi o co chodzi w tym badaniu eeg

Wchodzę na fb i widzę opisy tej głupiej dupy mojego byłego, jak to zaczyna nowy rozdział w swoim życiu, jaka to ona szczęśliwa, że do kina dziisiaj idą, itd...a alimentow na syna nie ma, jak mowilam o rozwodzie to wolal nas zostawić niż sie postrac co za gnój!! wiecie co , wkurza mnie to ze mozna tak milo sobie wieczory i dzien spedzac a ja taki koszmar przechodzę! ale sie zdenerwowałam. nawet nie chcę dzwonić by dał na alimenty cokolwiek:(

Baskabaska ja gdzieś czytałam, że ten lek uzależnia, ale skoro u nas benzo jest na kopy to ciekawe dlaczego nie ma tego leku (tylko import bezpośredni). Może wielu osobom by pomógł. Ja już nie wiem co mam robić znowu tak do dupy się czuję. Żałuję, że ten pramolan powodował u mnie takie zawroty głowy, bo wyciszał u mnie te inne objawy, ale cóż zrobić. Może mój lekarz coś wymyśli. Magdzik23 olej tego dziada (wiem że to trudne)! On jest Ciebie nie wart!

Może my za wrażliwe jesteśmy. Czasem to żałuję, że nie urodziłam się taka, żeby wszystko spływało jak po kaczce, a nie co by się nie działo to ja się denerwuję i zaraz widzę najgorsze. Moja rodzinka mnie wspiera ale widzę, że mają już tego dosyć i są tym zmęczeni. No bo ile można. Już dwa lata to znoszą. Dziś w nocy to już mąż na mnie nakrzyczał, bo tak się bałam, mówił że nic mi nie jest że badania dobre, a ja swoje, że takiego bólu ręki to jeszcze nie miałam i może to coś innego. Ah już nie wiem co robić. Mam ten lorafen ale boję się go wziąść, bo kiedyś brałam xanax i one uzależniają, a ja nie chcę sobie jeszcze dokładać.

Gość agnieszkaficek

Aga rozumiem cie ja tez sie boje lekow bo ja znowu dostalam propanolol jak dobrze pamietam i9 lekarka dala mi 40 i kazala brac po pol i jak wzielam ta polowke myslam ze umre robilo mi sie strasznie slabo zsinialy mi palce paznokcie i usta myslalam ze to moj koniec i od tego czasu boje sie lekow tymbardziej ze moja mam wziela relanium i po nim miala smierc kliniczna a internista mojemu synowi dal za duza dawke antybiotyku i na pol przytomnego go na pogotowie wiozlam i dlatego tak lekow sie boje wszystkich lekow

Agnieszkaficek ja cały czas chodzę na psychoterapię, ale na początku może pomagała a teraz nie widzę żeby po niej było lepiej, ale nie przerywam. Ja na początku też dostałam propranolol ale obniżał mi ciśnienie i przestałam go brać (w uzgodnieniu z lekarzem). W zeszłym roku jak na wakacjach wylądowałam na izbie to lekarz przepisał mi propranolol i wzięłam pół tabletki i myślałam że zejdę. Chodziałam po pokoju w tą i z powrotem, żeby podnieść sobie ciśnienie i nie zemdleć.

Gość agnieszkaficek

Madzik nie umrzesz kochana boze jak mi ciebie szkoda ze tak sie meczysz no ale ja w lepszym stanie nie jestem tak mi przeszlosc dzis do glowy weszla i jeszcze caly dzien z dziecmi sama jestem a one chca na podworko a ja nie moge bo jestem chora wszystko jest do d...y