Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie też dopadaja te lęki ale staram sie je odganiac i na razie wygrywam hi wam tez tak radze , weiem ,że to trudne ale jak nie chce ktos brac leków to najlepsze jest pozytywne myslenie !!!!!!!!!!!!!!!! duzo , bardzo duzo i bedzie ok ,przeszłam to kiedys to wiem jak to jest

Aga, Basia ma rację, to to samo co citalopram. Dr próbowała mi swego czasu go przepisać zamiast asertinu, ale go nigdy nie wzięłam, bo tak się boję zmieniać leki. Chyba dobrze zrobiłam, bo czytałam ulotkę i ma mnóstwo skutków ubocznych. W międzyczasie poczytałam na forum o tym leku i także osoby go stosujące nie wyrażają się o tym leku dobrze. Jeszcze raz powiem o tym moim asertinie. Jest to lek nowej generacji, bezpieczny i niedrogi. Nie otumania, nie otępia i nie wywołuje senności. Wiem, bo go biorę!

ktos pisał wczesniej ,żeby sie czyms zając i podzielam zdanie to dobre wyjscie, czesto tak robie i przechodzi a jak mnie zaczyna dopadac lek to zaczynam szybko sobie mówic afirmacje ; JESTEM ZDROWA , NIC MI SIE NIE STANIE ! i tak do skutku az ustapi lek . Dziewczyny niech chociaz jedna z was spróbuje a zobaczycie ,że bedzie lepiej PROSZĘ! napiszcie jak któras tak zrobi goraco polecam

zauwazcie ( dla porównania) ,ze jak sie zaczynamy zle czuc to sie człowiek tak nakreci ,że dochodzi prawie do ataku to jezeli mozna sie nakrecic na złe samopoczucie to tak samo mozna sier nastawic na dobre i tak w zasadzie jest . tylko ,że na złe nastawiamy sie szybciej bo jest łatwiej . To sa słowa mojej kochanej Pani psycholog do której chodziłam 3 lata i ona mnie doprowadziła do tego ,że dzis sobie radze !

Mój proces zdrowienia był długi , raz było dobrze , pózniej zle , były płacze i zgrzyt zebów . niestety na terapi grupowej wyciaga sie wszytko , przeszłośc i nie tylko .to wszystko ma na celu wyrzucenie z podswiadomosci tego wszystkiego co nie potrzebne .Czasami albo tez zawsze niektórzy musza zamknac przeszłośc bo okazuje sie ,że to ona jest powodem ich stanu zdrowia! U mnie tak było , bardzo ciezko było mi zamknac pewien rozdizał mojego zycia ale musiałam a pózniej było juz tylko lepiej!

To ja też dziś spróbuję sobie wmawiać , że jestem zdrowa i nic mi się nie dzieje, zanim zasnę. Kurczę mogłabym sobie nawet wmawiać że jestem wąsatym facetem, gdybym była pewna że to pomoże ha ha. Idę lulu... Cudownych snów. Dobranoc...

Cześć dziewczyny, rzadziej tu zaglądam ponieważ gorzej się czuję:(( wziełam w nocy tabletke trictico i poczułam się zmeczona do spania i jak zawsze znią śpię do rana tak poczcie osłabienia w środku w nocy mnie obudziło i nie spałam pół nocy, myślałam caly czas o was o tym co wy przechodzicie i myslalam wtedy no przeciez to ta choroba nic sie nie stanie. tężyczkę czuję okropnie bo jestem wycięczona słaba itd:(( uczucie omdlenia, wezmę zaraz xanac to może przymnajmniej moj organizm się uspokoi,. wszedzie chodzę z moimi badaniami jakie miałam przez ten czas ej choroby robione. moj byly maz znow do mnie dzwonil mnie wyzywac i grozic i sie klocic, okazalo sie ze jest z ta laska oficjalnie co ma dziecko, i podobno okropnie mnie wyzywa! ale jego siostra zadzwonila do niej i powiedziala ze ma mu nie pozwlaac na wyzywanie mnie bo to on wszystko zepsół. wiec ma ta dziewczyna z nim porozmawiać, wiec moze sie ten facet uspokoi i przestanie mnie denerwować, bo on ma już kogoś a ja mam tężyczkę. jak się czujecie dziewczyny po nocy?

Ufff czuję tylko tężyczkę już więc może wezmęten xanax, jeszcze sie powstrzymuję. głodna się robię więc chyba trochę lepiej . lekarz mi mówił bym tak bardzo się nie ekscytowała że jest dobrze bo jak zrobi się lepiej to robi się potem bardzo źle a ma się tak nie robić więc walczymy o to by powoli dochodzić do siebie, bez fajerwerków

Witam Was z rana..(bo u mnie rano) przy kawce. Pogoda licha, ciemno i co chwilkę popaduje. Magdzik23, ja spałam aż za długo i przykro mi, że Ty się tak męczysz, był długi czas kiedy ja się strasznie męczyłam w nocy, siedziałam w kuchni, żeby reszty nie obudzić i mierzyłam co minutę ciśnienie i gotowa byłam z siatką reklamówką w razie jakbym musiała do szpitala jechać... to był koszmar. Cicho siedzialam, żeby mąż nie widział, bo wiem, że by mnie opitolił a mnie jeszcze gorzej by było.

Hej.. jestem tu nowa i chyba potrzębuję waszej pomocyy cierpię na nerwicę lękową takk powiedziala pani kardiolog robila usg serca ekg we wrzesniu bede miala robione wysilkowe i Holtera.... Boję sie o kazdy dzien nie wiem czy to jest normalne wydaje mi sie ze zaraz umre jak wychodze z domku boje sie ze mi sie cos stanie... nie wiem co robisz badania krwii wporzadku usg i ekg tez w porządku cisnienie mialam u kardiolog 130/80 nieraz mam gorne podwyzszone 142... 147 powyzej 140. Nie wiem boję sie psychologa psychiatry i ten ciagly stres ze mi sie cos tnaie 23 sierpnia mam maturę poprawkowa z matmy boję sie ze mi sie cos jak bede ja pisala nie bede potrafila sie skupic... dopiero za 2tyg. a ja juz o tym myslę...pomozcie bylabym wdzieczna.

Monciaaa witaj, ponieważ jesteś młoda i nic jeszcze nie brałaś z leków to myślę, że powinnaś zacząć od ziołowych i to już teraz, nie przed samą maturą, bo organizm przez ten czas się trochę dostosuje i nie będziesz zamulona na egzzaminie. Są takie różne leki np. *persen*, *persen forte*, czy *tabletki ziołowe* firmy Labofarm. A poza tym może jeszcze ktoś Ci coś mądrego napisze tutaj, a ja Ci życzę żebyś się nie spaliła przez nerwy na maturze i zdała...