Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Ja bralam witaminy centrum to wogule nie chorowalam teraz ich nie biore i jestem co chwile chora jeszcze taka pogoda i te dzieci caly dzien w domu do glowy mozna dostac wiecznie wrzaski klutnie juz nie wyrabiam,od rana do wieczoraj jeden krzyczy przez drugiego i tak w kolko

Gość Magdzik23

Konwalio zdiagnozowali mi tężyczkę ale mam lęki również więc równiez i to mi zdiagnozowali. ten Pan czy pani co pisali wczensiej, nie pamietam kto, o sposobie zmiany zycia. no więc, bylam dzis na jodze i robilam takie pozycje jaich nigdy nie robilam:DDDD plecy mnie bola od tej jogi i bylam u psychologa, powiedzial ze wyjdziemy z tej tezyczki wiec wie co jest. poplakalam mu sie i mowilam ze to jest takie okropne, ze przezywam koszmar, itd wszystko mu wyrzucilam itd, powiedzial ze nie moge sie unosic ze jest dobrze bo po chwili bedzie *dupa* cytujac i ze na poczatek trzeba miarowo, najpierw me chustawki ustabilizowac, mam sie czyms zajac , 3 rzeczami bron boze nowymi, jedna to ta co on zlecil, druga to cos wyciszajacego a trzecia to cos w czym czuje sie dobrze lubie i kojazy mi sie z dziecinstwem czyli taniec albo tenis. mam tezyczke ktora daje mi od kilku dni objawy omdlenia przez co sie boje bo mysle ze umieram,

Agnieszkaficek, to co z dziećmi przeżywasz to ja znam, bo jak moje były małe (córka starsza od syna o 6 lat) to się tak trzęśli po mieszkaniu, ryczeli, bili...a ja nie mialam siły na nich, bo już przecież miałam nerwicę. Moje wtedy 6 letnie dziecko (syna) wysłałam pierwszy raz samego do babci, żeby wezwała pogotowie do mnie, a mieszkała 2 ulice dalej. Tak mnie kłuje coś w sercu ale jak się ruszę, bo jak nie to nie boli i nie wiem co to jest ale już się denerwuję, język oglądamczy nie siny, bo tak podszczypuje. Pewnie odreagowuję to napięcie wczorajsze i dzisiejsze z wyjazdem męża, a jeszcze syna do jutra też nie ma.

Gość konwalia28

A jakie badania trzeba zrobić żeby zdiagnozować tężyczkę ( czy miałaś emg, poziom wapnia i magnezu?) W środę będę miała zakładanego Holtera ( wszystkie badania robię prywatnie), jeszcze nie byłam u lekarza. Jak serce wyjdzie ok to muszę znaleźć jakiegoś dobrego psychiatrę, wydaje mi się im szybciej się do niego wybiorę tym lepiej. A te omdlenia to jakie masz? Tracisz przytomność?

witam was wszystkie kochane nerwuski;) Ostatnio nie mam czasu ale zawsze wieczorem czytam wszystkie posty i kłade sie spac! Jestem padnieta , praca w domu i po za domem , wiecie jak to jest ,,, Moje dolegliwosci czasami daja znac o sobie ale sie nie poddaje bo nie chce i nie moge.Musze byc zdrwoa i musze pracowac , nikt mnie nie utrzyma! do wszystkich którzy sie boja wychodzic ! Dziewczyny ja tez czasami sie boje ale wychodze i wiecie , że ten lek sie cofa bo nie dałam mu sie zdominowac , a tym samym nie pogłebiam sie w chorobie. Cisze sie ,że jesteście ;)))))))))))

dzisiaj tez miałam przez chwile przerazajacy lek kiedy byłam z kolezanka na kawie ,. Poczułam jakby ni saerce chciało stanąc i ze zemdleje na siedzaco , nic jej nie mówiłam ( choc wie ,że choruję)bo chciałam sama zwalczyc to dziadostwo! zalały mnie poty ale zaczęłam myslec pozytywnie ,i przeszło!!!!!!!!!! tak jest zawsze kiedy mysli sie pozytywnie to duzo pracy nad soba i duzo energii ale jak chce sie byc zdrowym to tak trzeba.

Mnie wkurza mój były maz bo przyjezdza do dzieci i ich nastawia a raczej przekupuje kasa bo pracuje w niemczech , ( bogacz jeden) one na szczęscie sa madre i tak sa za mamą ! korzytsaja z jego kasy i dobrze niech im daje , chociaz tyle z niego porzytku