Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Agnieszkaficek lepiej kup nowy. mój były mąż myślał że żartuję z tym że dziecko bedzie widywać tylko przy mnie a tu ciach, powiedziałam mu a ten tak mnie zwyzywał i sądem straszył a prawnie mogę tak zrobić. bo koleżanka na szczęście jest adwokatem więc powiedziała ze musze byc tak ostra jak on i przestać się bać.

Gość Magdzik23

Mam taki stan teraz ,takiej paniki, me ciało jakby czuło że zaraz coś złego ze mną się stanie, okropne uczucie, co robić:((((((( nie chcę tak się czuć. myślę tylko by nie umrzeć, by mojemu synowi nikt mnie nie odebrał, on mnie potrzebuje tak bardzo:*((((((((((( chyba wezmę tabletkę i pojdę spać, poprostu ze strachu mnie paraliżuje , jakby wszystko stawalo się nierzeczywiste. :((((((((takie bezsensu. co robić, co robić, co za koszmar, mam już dość, niech ktoś mi w końcu pomorze:*((((

Magdzik23, masz rację, weź tabletkę i pośpij trochę, mi to pomaga, odrzucaj wszystkie złe myśli i kieruj je na pozytywne ( dobrze tak radzić komuś, nie?). A macie tak, że np. myślicie o czymś, o jakiejś konkretnej sytuacji i po jakimś czasie to się sprawdza? jakbym jasnowidzem była..haha mój mąż często mówi: *tylko nie kracz*...ja nawet boję się o czymś złym myśleć, żeby czasem się to nie sprawdziło.

Wiecie, dla mnie najlepszym relaksem jest czytanie przed snem. Wolę to od głupich filmów pełnych przemocy bo się potem boję. Uwielbiam czytać książki w ciszy, przy lampce nocnej. Przenoszę się jakby w inny świat, który pozwala mi zapomnieć o chorobie.