Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

weszłam sie tylko przywitac bo musze z synrm jechac do miasta , dowód wyrabiac - tak mi urosło juz to moje dziecko! hi . Umnie piekna pogoda wiec i samopoczucie lepsze i tak ma byc ! zadnych złych mysli, same pozytywne . Tego Wam zyczę, miłego dnia;)

Leki biorę non stop od 5 lat. Asertin+alprox doraznie. miałam zmieniane leki m.in. na citalopram, clonazepam, tranxene, pramolan, afobam, sympramol itd. Ale ponieważ jestem maniaczką czytania ulotek i jak doczytałam się jakie sa skutki uboczne to ich nie brałam, tylko dalej jadę na asertinie i tym alproxie. Ja bardzo boję się brac leki a skoro te były pierwsze to tylko im ufam.

...no własnie nie. Ja mam mnóstwo leków, które tylko wykupuję, czytam ulotki i odkładam. Lekarce mówię wprost, że ich nie biorę a ona nie kazała mi czytać ulotek, bo tylko tam straszą ale skoro taka jestem to nadal przepisuje mi ten asertin. Mówiła mi, że ma pacjentki, które biorą cito i bardzo dobrze się po nim czują. To co ja mam zrobić, skoro mam tak ubzdurane

Gość Magdzik23

Megi radzę nie czytać ulotek, ja ich nie czytam, pani dr tez mi mowila ze z naszymi dolegliwosciami ciezko nas leczyc bo lekow nie chcemy brac. a moja tezyczka udzielami sie w taki sposob ze jestem wycieczona do granic mozliwosci wrecz na pogranioczu omdlenia z dochodzacymi okropnymi lękami:/ a teraz to nie wiem czy to nerwica czy tężyczka, cała się wewnątrz trzęsę, o nie psycholog mi zlecił wizyy co dwa tygodnie niech zapomni, co todzień przynajmniej na początku,

Magdzik! Aż poszukałam stron na temat tej tęzyczki, bo pierwszy raz słyszę. I wiesz co? Są to jakieś zaburzenia gospodarki elektrolitowej.My nie chorujemy na nerwice tylko własnie na tę tężyczkę a nasze lęki i panika to tylko współtowarzysze. Pisze tam też, że biorąc leki tylko na nerwice nie wyleczymy się NIGDY! Na 36 objawów tężyczki mam co najmniej 35! Ale jaja! Ty miałas jakieś badania na tę tężyczkę a ja nigdy. Jak sie to leczy, samymi antydepresantami? Muszę przy następnej wizycie zapytac o to pani dr

Gość Magdzik23

Megi podaj mi linka do tej strony bo znalazlam tylko jedna o szczegołowych objawach jej, ja czytalam ze jesli to ta tezyczka utajonA przez stress to psychoterapia sie ja leczy, a jesli lęki są te lekami, czyli tak naprawde leczy sie to co ta tezyczka z nami psychicznie robi, a co do objawow oslabieia to biore magnez, ale jak mialam badania na niedobor magnezu i wapnia i jakiegos hormonu to mialam w noermie wiec jakies spadki musze miec.

Gość Magdzik23

Przeczytalam pierwszych postów na tym forum, i będę musiala się ze swoim psychologiem skonsultować. rzeczywiście. ale jazda. ja tak myślałam na początku a potem przypisałam sobie nerwicę, ale właściwie ją mam bo powoduję ona fobie a jedna zmoich fobi i wiekszosci znas to agorafobia. :/

Gość agnieszkaficek

Tak madzik ja mam tak samo czesto patrze na siebie i myle czy tak wyglada chora osoba i najgorsze jest to ze to tylko albe asz nerwica a tak mi zycie ogranicza ja teraz jechala ze szfagrem na urzad i wiecie kazalam mu jechac dropga gdzie co krok jest poradnia jak by co no to jest kurka wodna chore!!!!!!!!!!!!!