Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie wróciłam z synkiem ze spacerku. Pogoda nareszcie dopisuje. Idziemy coś zjesc bo burczy w brzuszkach. A jeszcze sie oczywiscie pobeczałam i poklnęłam jak szewc,bo zadzwonił tesciu....on jest p.......i tyle. NIENAWIDZE ICH. Agnieszkaficek przy nerwicy tak boli głowa wiem cos o tym więc nic sobie niewkręcaj kochana. Ale jestem wku......

Nie da sie nie denerwowac. Poprostu jakby mi sie teraz nawinął to bym mu wp......a. Sory za to slownictwo ale jak tu potem nie miec nerwicy z takimi typami. Mieszkaja 10km od nas,a wpierdzielaja sie do wszystkiego. Psychiatra to by sie im przydał i to taki porządny. Agnieszkaficek ja mialam taki bol ze mi nawet ketonal forte nie pomagal,tylko jak związałam sobie chustek wokol glowy to bylo lepiej. I tez sobie wtedy wkrecalam byle co. A wlasnie od nerwicy tak glowa boli. Mnie teraz tez. Ja sie czasami zastanawiam czy mam nerwice czy kur....e!

A no skąd normalnie sie czulam tylko sek w tym,że tak samo jak ich nie brałam. A pózniej mi lekarz rodzinny przepisal estazolam na noc i na lęki i to skutkowalo,ale teraz nic nie biore. Mam neospazmine i validol,a i duzo melisy pije aż mi uszami jej smak już wychodzi. Ja mam teraz nie zapeszając ok. Chyba,że sie zdenerwuje mocno to tez sie nerwica i lęki odzywają,albo jak cos zaboli. U nas chyba burza bedzie.

Spróbuj zobaczysz jak się bedziesz czuła,a może Ci pomogą. Tylko to jest w naszej głowie i jak sami sobie z tym nie poradzimy to tabletki nie pomogą ale jak mus to mus. Ja sobie przeanalizowałam całą swoją nerwice i wiem,że ona się kumulowała już od bardzo dawna,aż wkoncu wyszła w mocnej okazałosci. I w koncu od nitki do kłębka doszłam do jej przyczyny,i nawet psychoterapeuta mi w tym nie pomógł sama musiałam ją poznac.

Gość agnieszkaficek

Agniesia moj maly ma 5 lat o codziennie wieczorem pije mleko z butelki i to bebiko bo bez tego nie zasnie tylko jak robi kupke to musze go wycietrac i tlumacze mu ze idzie od wrzesnia do przeczkola zeby sam sie wycieral to mi mowi ze go nie kocham dlatego go niechce wycierac mam miesiac na nauczenie go zeby sam sie wycieral

Agnieszka ficek, ja ci radzę juz teraz zacząc brac leki, nie ma sensu czekac do wrzesnia, do tej pory zaczną działac, poczujesz sie normalnie, może to droga na skróty ale nie oznacza ze nie można walczyc z choroba będąc na lekach. ja choruje 6 rok, jade na antydepresantach, walcze jak umiem z nerwica, ale za to robię wszystko- dosłownie wszystko, co chcę, a skutki uboczne to pikuś w porównaniu z atakiem- i tak ich nie odróżnisz od choroby. chodzi mi o to zebys znowu poczuła sie dobrze, tak normalnie, bo wtedy łatwiej uwierzysz że może byc dobrze

Gość agnieszkaficek

Ja sie troche poruszalam po domu wykapalam dzieci i juz mi to przechodzi jeszcze pozmywam po kolacji naczynia zachwile i jeszcze musze wytrzec podloge bo moj maly z piskownicy pelno piachu do domu przyniusl,jak tak cos robie to nawet ta glowa przestaje tak mocno bolec