Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie wszyscy! Agnieszkaficek, spieszę Ci napisać że ja nie miałam ani chwili takiej, żeby to zrobić (nawet nie mogę tego słowa napisać), jak sobie przypominam to kiedyś dawno temu jak córka była na koloniach, a ja mieszkałam na strychowym mieszkaniu, miałam tam takie niskie okna prawie przy podłodze (teraz mam wielkie pod sufit) i jak wyglądałam przez to ono to taka myśl mi przeleciała przez głowę...jakbym tak skoczyła co by było? ale szybko odepchałam te myśli i pomyślałam o dzieciach, wtedy to właśnie niesamowicie źle się czułam, że nawet opisać teraz tego nie umiem. Nie martw się tym co siostra mówi, to wszystko zależy jaką się ma psychikę ale jak tylko masz nerwicę, a nie dpresję to tego nie zrobisz. My nerwowi to raczej boimy się śmierci i za wszelką cenę robimy wszystko, żeby wyzdrowieć, a depresyjnym jest obojętnie...

Gość Rozyczkaaa

Witam Was kochani po długiej nieobecności.Wakacje są w końcu postanowiłam odpoczac od komputera telefonu i powiem Wam czuje się o wiele lepiej niz kiedyś leki mineły od kad biorę regularnie leki ziołowe.Czuje się w końcu normalnie choć czasem są nawroy to i tak myślę,ze to tylko moja psychika i jest lepiej przewaznie czuje się gorzej gdy mam gdzieś jechać. Ale to chyba kazdy tak ma :* A jak u Was jest jakaś poprawa ? zyczę Wam zdrowia aby w końcu kazdy z nas poczuł trochę ulgi :*

Gość agnieszkaficek

Tak agniesia masz racje tylko ze ta moja siostra tez choruje na ta nerwice lekowa i to co ona mi opowiada to jest koszmar ze ja zwsze po tych lekach staraszylo itd i mi to samo w mawia i najlepsze jest to ze moj stan napoczatku wygladal tak jak odniej tylko potem skonczylam sie z nia widywac nie sluchalam jej i mi to przeszlo i ona od 15lat jest na lekach i jak nie slucham jej i tych odniej opowiadan to jest mi lepiej i ona ma wl;asnie 2 pruby samobujcze zaq soba i 4 razy lerzala na oddziale psychiaytrycznym moj facet powiedzial ze od kiedy sie z nia niespotylkam to zemna jest lepiej bo jak kiedys u mnie byla i mi opowiadala co jej sie dzialo to jak wyszla odemnie to ja tak sie trzeslam przez 2 godziny ze szok,i w czoraj mi wlasnie na nk zaczela znow pisac o tej chorobie,juz jej napisalam ze ja o tej chorobie nie chce od niej nic slyszec,i caly czas mi w mawia ze musze brac leki bo sie zabije ale ja niechce brac lekow i nie bende

Agnieszkaficek moze ona ma nerwice z depresja polaczona. Bo jak mozna sobie cos zrobic czego sie boi. Nerwica lekowa tj lek przed czyms tak a depresja to tak jak baskabaska pisala moze do tego doprowadzic. Tylko mi dr kiedys powiedziała że bardzo silna nerwica lekowa moze doprowadzic do depresji. Dlatego niema co sobie przybierac do glowy,trzeba sie pogodzic z tym jak jest i odrzucac zle mysli. Niewiem czy to sensownie napisałam. A ja nie znosze odkurzac i obierac ziemniakow.

Wiecie co Wam powiem byłam ostatnio u ginekologa,a wczesniej miałam przepisane takie globulki na torbiel bo mialam na jajniku 4centymetrową,a ja ich nie wykupilam i nie bralam. I ona mi mówi tak niech pani patrzy przez te leki co pani brala torbiela zmniejszyla sie do 1cm. Wiec patrzcie teraz niepotrzebne byly leki wcale,a lekarze nieraz tak naprzepisuja.

Aha Agnieszkaficek ja na początku popadałam w depresje. Psychiatra mi powiedziala,ze mam bardzo silną nerwicę lekową z początkami depresji. I robiły mi sie wtedy cuda,bylo tak,ze ja do ubikacji nie potrafilam isc sama bo tak się bałam musial mąz stac za drzwiami mówić do mnie źe tam jest,zdawalo mi sie,że widze kogos lub cos i wiele innych ale nawet nie chce do tego wracac i sobie przypominac. A to pogłębilo taki stan jak mielismy włamanie z kradzieżą.

Gość agnieszkaficek

Czy ktos z was mial tomograf glowy opiszcie jak to wyglada bo ja pujde na to badanie prywatnie w sierpniu bo ta glowa mnie niepokoji ja ja mam taka ciezko i taka jakby napapowana caly czas a momentami tak jak by mi w tej glowie cos peklo i mi sie tak strasznie slabo robi