Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Magdzik23 może spróbuj wyjść gdzieś ze znajomymi. Ja jak poszłam na imprezę po takiej długiej przerwie też myslałam,że z tamtąd ucieknę hałas,głosna muzyka,tłum ludzi,ale powiedziałam sobie,że nerwica nie bedzie mną sterowac i staram się olewać ją. I widzę,że jak tak się nie skupiam na dolegliwościach psychicznych i fizycznych to jest o wiele lepiej:)

Witajcie wieczorkiem! Ostatnio to raczej czytam niż piszę ale dziś czyta Was się jak powieść jaką...Magdzik23, nie wiem czy inni co nie piszą wyszli z tego świństwa ale ja napewno nie, czuję się średnio ale cały czas biorę leki, myślę, że jak bym nawet czuła się super to niestety byłaby to tylko i wyłącznie zasługa chemii, nie można by było mnie zaliczyć do uzdrowionej.

Gość Magdzik23

Próbuję, jestem bardzo chętna, nigdy nie miałam problemu z *ludźmi* a zwłaszcza imprezami, gwiazdka ze mnie zawsze na nich była ale nagle trach atak!! i bum!! dwa miechy w domu. znów powoli zaczełam wychodzić sama z synkiem i znów trach bum i koniec samodzielnych wyjść, chcę ale zaraz zawroty glowy obraz sie rozmazuje, zacznam panikowac , wszystko sie robi nieralne , nie jestem skupiona , okropnosc, kto wie jak nad tymi somatycznymi rzeczami zapanować wiem ze pytam sie 10 raz a;le moze ktos moje wolanie o pomoc uslyszy i bedzie wiedzial:)

Ja biorę...hm...już to tyle razy pisałam...(ale wiem, że to się zapomina co kto pisał wcześniej), a zatem biorę połowkę sertagenu i na noc pramolan 1 tabl. W każdym razie wiem, że jak bym nie brała na noc pramolanu to wogóle bym nie spała, jak kiedyś bylo i boję się przerwać. Oprócz tego biorę magnez i wit B w dużych ilościach tzn. 3 x po 2 tabl. A te moje tabletki to po prostu idę do lekarza, podaję pielęgniarce kartkę z nazwą leków jakie chcę i potem odbieram receptę, sama sobie po prostu reguluję dawki i dobrze na tym wychodzę.

Gość Magdzik23

On zobaczy jeszcze, tylko ,muszę sobie zrobić porządek w życiu, boję się co by było po imprezie a poza tym w moim wieku juz wszyscy pracuja, wychowują , planują sluby, nie chodza po imprezach, cieszą się sobą. taki etap w życiu. muszę najpierw o siebie zadbać i wychodzenie z synkiem, potem zakupy, zostawanie sama w domu, wyjazd nad morze, moze jakas randka, zakupy samodzielnie i wtedy moze jakos bedzie z gorki tak sobie glosno mysle

Gość Magdzik23

Wiesz, dopiero tydzien biore powazne leki i zwracam uwage na pisane leki i ich objawy, wczesniej zrzywałam się z wami dolegliwosciami ale to ty mnie uspokoilas i dzieki tobie moglam spokojnie wziasc to co biore:) bo sie wachalam , pewnei pamietasz:)

Gość Magdzik23

Wiem agniesia ale o rok mlodsze moje kumpele juz 2 dzieci, inne zareczone i planuja sluby ja tez do niedawna bylam mezatka i sie trzymalismy razem, w swoim gronie imprezowalismy a teraz wszystko sie troche skomlikowalo, czuje sie staro przez to chorobe, chce czasem pojechac sama gdziekolwiek chociaz na 2 godzinki na jakas kawe z dawna znajoma, um,owic sie z na randke z kims ale naprawde to mnei tak ogranicza.