Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marysia25

Magdzik23 jeszcze w tym tygodniu pójdę po skierowanie do neurologa. Mi czasem w nocy tak srtasznie ręka drętwieje , jakby do niej krew nie docierała, a kiedy pomału przechodzi to czuję straszne mrowienie, ciągle skaszą mi mięśnie i jeszcze mam takie nieprzyjemne szczypanie twarzy. Magdzik jakie badania laboratoryjne robiłas na tężyczke. A jeszcze jedno, 2lata tamu jak zaliczyłam neurologa byłam jakieś 2miesiące po usunięciu woreczka żółciowego.

Gość Magdzik23

Marysia25, to nie było badanie laboratoryjne, to się nazywaało chyba badanie eemg jakoś tak;) idź rób, ja miałam takie same objawy i zanim mi zrobiła to badanie, tamta pani od badan to już powiedziała że na pewno ją mam. nie sugeruj się wiekiem, bo najczęśćiej dopada młode kobiety, to słyszałam od moje pani dr ale nie wyklucza inne też, ja mam to przez stressm a można mieć przez niedobóre magnezu i takie tam. wcześniej opowiadałam o historiach ,że lekarze z padaczką mylili itd.

Marysia25, pramolan na mnie dobrze działal przez wiele lat (brałam 3 x dziennie), potem przestałam na jakieś 2 lata i było ok. Ale po jakimś czasie znów coraz gorzej sięczułam ale leków nie brałam, bo jakoś wytrzymywałam aż wreszcie...dorwała mnie ta franca na tyle, że nawet pramolan nie działał, musiałam brać afobam (xanax) i leki na ciśnienie ale pomalutku doszłam do leków jak sertagen (sertraline) i pramolan tylko na noc 1 tabl. i tak cały czas na tym jadę, boję się przerwać, że by franca nie wróciła ze ze zdwojoną siłą, a leków na ciśnienie też już wcale nie biorę, bo po prostu już mi nie skacze. Lekarze kazali mi brać ale ja wiem, że trzeba leczyć przyczynę, a nie skutki nerwicy.

Gość marysia25

Baskabaska ja oczywiście przeczytałam ulotki i doczytałam że andepin, który bioeę drugi dzień, może spowodować zwiększenie stężenia we krwi trójpierścieniowych leków przeciwdepresyjnych, a takim jest pramolan. I teraz boję się go wziąć. Położyłam obok siebie pramolan, i mimo, że czuję się fatalnie(nie pamiętam ,żebym kiedyś była w takim stanie), boję sie .

Gość marysia25

Miałam kiedyś nieprzyjemne zdarzanie z lekarzami i lekami , któte mi przepisali. Obaj dali mi betablokery i omało nie zeszłam. Wiem ,że to głupie, ale może poczekam do jutra i zapytam doktorka czy się nie pomylił. Tylko jak mam przetrwać do jutra!!!!!!!!!!!!!!!

Ja się ucieszyłam że czułam się ostatnio lepiej a dziś wieczorem znowu źle się czuję:( kręci mi się w głowie , jestem jakaś nakręcona nie potrafię się uspokoić, z tych nerwów zaczęło boleć mnie serce i głowa. Do tego dochodzi duszność eh no i masa różnych myśli, stwierdziłam że jak niedługo będę u lekarza spytam o nerwicę i psychologa bo nie chce się dłużej z tym męczyć :( to mnie wykańcza. Nie mogę spokojnie usiedzieć na krześle, nie mam co zrobić z rękami. Dawno tak źle się nie czułam a nawet nie mam melisy. Chyba chciałam wam o tym napisać, tu mi jakoś raźniej.

Gość Magdzik23

Nie wiem ile leczy się tężyczkę, i czy sama znika:)) wiem tyle że nie mogę się denerwować bo mnie dorwą objawy. ja jak nic depreche łapię, co dzień rano czekam co mnie nowego złapie, czy to może być przez xanac?? miałam po 1 sierpnai się zarejestrować do psychiatry ale trudno , dziś zadzwonie, może on mi pomorze.

Gość Magdzik23

Tak sobie myślę że nigdy mnie nic tak nie łapało, miałam mniejsze objawy tej nerwicy czy tężyczki że czułam że coś jest nie tak ale nigdy mi to jakoś w ciągu dnia nie zmieniałło planów choć było troszeczke uciążliwe, a teraz mój orgaznizm, głowa zaczyna myśleć takie rzeczy że aż się boję, do tego ciało na to reaguje. nie sądziłam o powadze tych chorób nigdy ale złapać coś takiego przy dziecku to jest cios poniżej pasa. co robić, co robić. czy ten xanax nie powinien zacząć skurecznie działać, no już wczoraj wziełam pół, :P)

Gość astrokasia

Ivette a mogłabyś opowiedzieć więcej o tych ćwiczeniach? Ciekawa jestem jak to wygląda :) staram się sobie radzić sama z tym cholerstwem ale idzie mi raz lepiej raz gorzej. dla mnie najgorsza jest hipochondria bo wymyślam sobie wszystkie choroby świata i wmawiam sobie głupoty. Jeszcze jak coś robię to jest ok, ale gorzej jest kiedy odezwie się kręgosłup, zacznie kręcić mi się w głowie to leżę i wymyślam kolejne cuda. I ciągle odkładam wizytę u psychologa bo nadal upieram się głupio że poradzę sobie sama.

Gość agnieszkaficek

Witam wszystkich co tam u was u mnie dzis troche lepiej,ja wczoraj sie strasznie zdenerwowalam taka nie przyjemna sprawa i tak sie sie zrobilo slabo ze sie asz wystraszylam.czy moze byc ze jak sie denerwuje to z nerwow mi tak slabo

Mi jest najgorzej kiedy jestem w pracy albo na uczelni. W domu jest lepiej, można się położyć, czł. jest spokojniejszy, czuje się pewniej, bo jest na *stabilnym gruncie*. A poza domem trzeba jakoś funkcjonować wśród ludzi, robi się słabo, pojawiają się myśli, że można zemdleć, że może się coś stać złego, a mimo to, trzeba robić swoje. Czasami jest lepiej, wtedy czuje się pewniejsza siebie, ale gorsze dni wracają i podcinają skrzydła... Boże, jakie to jest okropne... Wiem, że nie ma się co użalać, u mnie nerwica trawa pół roku, niektórzy męczą się z tym wiele lat, ale ja czuję się wew. martwa:(