Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agniesiak

Witajcie. Baskabaska dzisiaj też sciska mnie w klatce i może to rzeczywiście refluks bo dzisiaj mam tak gorzko w buzi,takie jakieś objawy gastryczne,a po za tym jak narazie to ok. Karolcia ja mam 27 lat i też nie pracuje,mam 2,5 letniego synka. Chce dokonczyc studia,ale przez tą nerwicę nie mogę się zmobilizowac,poprostu się boję. Pogoda dzisiaj okropna szaro,buro i ponuro. A tak poza tym to dużo osób z Pomorza. A to dobrze to dla Górali prosze tańsze pokoje hahaha.

Karolcia04 oj przeszlam,[przeszlam ale jakos daje rade,jestem takim typem ze po trupach ,a do przadu,sa chwile zwatpienia ale tylko chwile,problemy z zoladkiem tez mialam nic nie moglam jesc,schudlam 7kg,ale niestety teraz to nadrobilam,moje dzieci jezdza do ojca do Gdyni,tez nieraz bywam nad morzem ,a moja nerwica tez na dzieciach sie odbija podobnie jak Ty wrzeszcze,krzycze nie mam cierpliwosci no ale coz zrobic?

Gość karolcia04

Agniesiak to podbnie moja córa ma 2.3 lat... Moje poczucie tez do bani,moja córka jest dzis taka marudna,popycha inne dzieci bije ,i gryzie byla u mnie sis z synem ktory ma niespełna roczek i poprostu nie moge opanowac jej zachowania nieiwem co robic;(niechce jej dawac klapsów,ani krzyczec nie potrafie... Ja zapisalam sie na studium kosmetyczne i daje rady,choć sa chwile zwatpienia...mnie tez cos serducho doskiewiera i cała szyja z przodu mnie boli nad obojczykami ,wyczuwam tak wezła i juz panikuje ;(nie radze sobie poprostu nie ;((((((((((((9chce mi sie plakac ;( Kasiu8703-duża dziewuszka;) syla75 najwazniejsze ze dajesz rade;)ja tez schudlam przez nerwice ejj;/ten stan nas pograza;/ Tak mi jest zle jak oddzialowuje to na dziecku jak krzycze,potem placze czemu to zrobilam ;( ja mam 6 tygodniowego Bokserka;))

~karolcia04 no juz mam duża pannice ale daje mi popalic czasem poprostu nie mam juz sil i podobnie jak Ty czasem juz z tej bezradnosci placze zwlaszcza gdy ide pod prysznic bo jestem sama i w ukryciu wylewam swoje zale.Kocham moja kruszynke nad życie i dla niej zaczelam sie leczyc i dla meza bo nie chce ciagle im nazekac ze to mi sie dzieje albo tamto mnie boli.Zauwazylam ze corka mnie juz zaczela nasladowac i np sie bawi a nagle krzyczy ze mama mama cos mi sie dzieje,a jak sie pytam co sie jej dzieje to sie zaczyna smiac i mowi ze ja tak zawsze robie:)

No to w porownaniu mam duze dzieci najstarsza konczy gimnazium idzie do szkoly z internatem,za 2 lata syn i tak zostane sobie z najmlodsza,wszystkim naszym dzieciom sie udziela to nasze samopoczucie,moje mi ciagle mowia{juz cie bierze}no nie mam cierpliwosci nie moga zrozumiec tego,walcze z tym ciagle bylam na pelnych obrotach a tu nagle nerwicaaaaaaaaaaa.!

Gość Agniesiak

Karolcia to Ty tak samo jak ja badasz szyję.Ja to ciągle ją wręcz obmacuję.Jak nie sprawdzam puls ,to znowu dotykam ,czy wszystko jest wporządku.Amój synek właśnie tak samo robi i mówi,że bada szyje. Ja od wczoraj mam ucisk w klatce piersiowej i aż mi podchodzi pod gardło,wziełam tabletkę na refluks,bo sama niewiem od czego to,ale okropnie nieprzyjemne i nie dam rady skupic myśli nad czymś innym. Bo jak ucisk w klatce to zaraz że to serce i takie tam myśli.........Kasia tak ja mam nk

Karolcia04, ja z dolnego jestem. Dziś mam trochę nerwów i objawy się pojawiły: dziwny język, ucisk w głowie i te drgania w klatce piesiowj, ni to walenie serca ni mięśni, nie wiem. Tak naprawdę to nawet zmuszam się do pisania, jestem rozdygotana. Ja mam i fb i nk i np. na gg sobie czasem z kimśpiszę o tym co niezabardzo pisać tutaj, bo jak nie na temat wątku nerwicy to moderator usuwa post.Agniesia, nie pamętam kto ale chyba ty pytałaś mnie o dzieci; mam 2 dzieci dorosłych oczywiście, córkę(33lat) i syna (26lat) tak więc w Waszym wieku mniej więcej. Też nerwowi są ale nie na tyle, żeby brać prochy jak ja. Z córką jak chodziłam w ciązy to byłam tak znerwicowana, że trudno żeby dziecko nie było, a to dlatego, że przed córką pierwsze dziecko urodziłam o czasie martwe i jeszcze do tego nie wykryli przyczyny. A potem to byle co się działo, jakiś kaszelek, gorączka to cały czas panika, a dzieci to wyczuwają.

Gość Agniesiak

Kasia weszlam na Twój profil na nk chciałam Ci napisać wiadomośc i komputer się wyłączył. Kurde dalej mnie boli i sciska w klatce piersiowej już wzięłam ortanol,jakby to był refluks to by mi pomogła tabletka ,a tu dalej ściska aż pod gardło,a ja myśli już w głowie różne. Kurde i znowu mi nazwa moja nie wyskakuje

Agniesia, ten lek na żołądek od razu nie działa. Ja mam dziś też tak jakby zgagę czy coś i język taki szczypiący ale ja wiem,że to od nerwów i od nawału wrażeń też tak mam. Jeszcze niedawno brałam nagminnie tabletki na zgagi, potem trochę schudłam (chociaż nie jestem grubaskiem), inną dietę mam i teraz nie biorę tabletek, tylko na nerwicę.