Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Nie bójcie się wyjeżdżać, atak paniki może spotkać was wszędzie, siedząc w domu tracicie jakąś część życie, urlop to ma być radość, odpoczynek, ja mimo nerwicy jeżdże co roku za granicę tysiące klometrów od domu, też się boję, też myślę czy mnie zrozumieją, czy jest gdzieś szpital, ale jadę i na każdym wyjeździe tłumaczę sobie ten urlop to dla twojej radości dla nabrania sił po całorocznej pracy. nic się Wam nie stanie ja tyle lat z tym paskudztwem żyję i jeżdże i nic nigdy mi się nie stało, to wytwór tylko waszej wyobraźni. Nie myślcie o tym czy mi się coś tam stanie na tym urlopie tylko, że jadę coś zwiedzić zobaczyć i odpocząć, cieszcie się wyjazdem i żyjcie na wakacjach spontanicznie a lęki będą ustępować. Ludzie na to się nie umiera

Witam! Jestem tu nowa i tak samo jak Wy mam problem z nerwica:/ Nie lecze sie u lekarzy, bo wiem ze leki ktore oni przepisuja uzalezniaja:( Staram sie sama sobie radzic z tym problemem, ale jest bardzo ciezko:( Zastanawiałam sie nad tym czy nie zaczac pic jakis ziół albo brac jakies ziołowe tabletki, tylko nie bardzo wiem jakie. Moze Wy mi pomozecie. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich Forumowiczow.

Witam Kochani ;)) doskwieraja mi dzis bole zebow madrosci ehhh;/ ;(((-jestem przed miesiaczka i znow sie zaczyna za pare dni mini... ehhhh....Pogoda pod psem-zimno szaro buro ;/ ale co trzeba zyc dalej i sie cieszyc zyciem.... zycze wam milego popoludnia tej wspaniałem niedzieli ;) moze do was zagladne pozniej.... buzka ;) ja od czasu do czasu pije melise,ale jakos nie widze porpawy po niej...niewiem moze ona tylko tak na mnie działa...za to codziennie łykam magnez...wczoraj troszke popiłam w milym towarzystwie i dzis lykneam magniezik na poprawienie samopoczucia;))

Powiem Wam ,że dzisiaj mam dziwne wrażenie jakbym zaciskała zęby a ich wogóle nie zaciskam. Myślicie że to jest normalne przy nerwicy.????? to cholerstwo też mi często dokucza a tak poza tym biore regularnie leki setaloft i chlorprotixen także jest w miare ok poza takimi drobnymi dolegliwościami ,które trzeba jakoś przetrzymać .Niby takie to jest wszystko proste dowytłumaczenia ,ale powiedzcie sami jak sie napisze co komu dolega to odrazu jest lżej a jeszcze jak ktoś napisze że to normalne przy nerwicy to już wogóle ... Dziwna ta nerwica i dokuczliwa bardzo .Miłego dzionka nerwuski

Witam :) a ja miałem przez tyg spokój i wczoraj miałem próby przedarcia się nerwicy do mojej psychiki, a mianowicie wszystko ok i nagle miałem stan lekkiego poddenerwowania. Udało mi się nie dopuścić do *ataku* i potem przeszło. Pod wieczór miałem dziwne bóle w gardle, czy przełyku podczas oddychania, ale szybko przeszły ponieważ poszedłem spać. Rano natomiast miałem sen że się obudziłem tylko w połowie tzw tylko świadomość i nie mogłem się obudzić przez 15- 30 sek. Ta nerwica atakuję na całego i gdybym jej nie miał nie zwrócił bym uwagi na to wszystko i bym tego nie zapamiętał. Wszystkie nasze dolegliwości, nie są takie złe gdyby nie nasze myśli, które zaraz robią najgorsze scenariusze. Pozdrawiam wszystkich i pozytywnego myślenia bo to najlepsze lekarstwo.

kitek, z grubsza o to chodzi, ale objawy nerwicy są jak najbardziej realne i czasem bez leków lub psychoterapii trudno o tym nie myśleć, pozdrawiam zapraszam na moje wpisy blogowe na www.trzymsie.pl, gdzie opisuje swoja, skonczona już, wojnę z nerwicą, jest tez chat takze zapraszam na pogaduchy, chętnie odpowiem na wszytskie pytania

Asia ja tak mam z zebami to na tle nerwoym...ja mam tak naprzyklad tak jakbym zaciskala jedynki i czuje takie dziwne uczucie i nawet zatoki mnie bola od tego...takie cisnienie w nosie...ehhh olewam to i tobie tez radze olac;))) fifty50-to o czym mowisz to nic innego jak fazy snu;)) niektrzy maja tak,ze nie czuja swojego ciała a sa obudzeni po czesci ostatnio rozmoawaialm z kumpela o tym,bo jej kumpela czytala o tym bo to ma...i doczytala sie o snach roznych ciekawych rzeczach;))) ja przed zasnieciem ,,mam np.takie wrazenie ze trace oddech,ze cos mi jest potem otwieram oczy o to mija...