Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

witam was wyszytkich co tam słychac u was wszystko oki tak jak ma byc ;) czy komus sie pogorszyło ;/ ???? byłem niedawno u psychiatry i miałem cisnienie 118/55 i powiedział mi ze to jest cisnienie długowieczności xD wie kto z was co to oznacza ???? ja sie czuje juz coraz lepiej lenki powoli znikaja i mam nadzieje że do sylwestra wszystko bendzie tak jak kiedyś ;) pozdrawiam was moi psychoterapeuci z praktyki ;)
Cześć. Od wczoraj się cała telepię a miałam takie dobre dni ostatnio. Boli mnie brzuch, prawie o tydzień spóźnia mi się miesiączka, ledwo żyję, przyszłam do pracy i nie mam siły nic zrobić. Cała się trzęsę, kręci mi sie w głowie, jest mi słabo i niedobrze, widzę wszystko jak przez mgłę, serce wali mało nie wyskoczy. Co to za cholerstwo?? Może to wcale nie nerwica tylko jakaś inna przypadłość. Wczoraj wzięłam wieczorem afobam 0,25 i nic mi nie pomógł małam tylko sucho w ustach. Może wziąć pramolan. Macie jakiś pomysł??
Emilko może to tylko takie chwilowe ,a co okresu to może byc tak że żyłas w ciągłym stresie i dlatego ja niemiałam przez pół roku wogóle lekarka rodzinna próbowała mi wmówic ciąże mimo tego że zapewniałam ją że to niemożliwe ale byłam u ginekologa i powiedział że to dlatego że za dużo żyłam w stresie ,i że czasem tak sie robi ,no niewiem może powinnas isc do lekarza !!!!!!!!!!!!i przede uspokuj sie a może to jakas grypa żołądkowa ,albo jakis wirus w powietrzu napewno to nic groznego niemartw sie buziaki życzę zdrówka
Emilko ja wiem, że to może głupio zabrzmieć, ale musisz zająć się czymś co Cię zajmuje do reszty. Ja np. uwielbiam fantastykę. Przepadam za *Władcą Pierścieni*. Mam go na dvd, więc kiedy (najczęściej w nocy) się tak czuję, to po prostu włączam i oglądam. Oczywiście nie przechodzi od razu, ale skupiam się na filmie, po prostu tak mnie on interesuje, że o tym nie myślę. Zajmuję się czymś i to odwodzi moją głowę od rozmyślania. Może spróbuj coś też obejrzeć? I ja Ci polecam coś na uspokojenie. Najlepiej Neospasminę - ziołowa, bezkolizyjna, super uspokoi ze strony *prawdziwych* drgawek, tych pochodzących od układu nerwowego a nie głowy. Pozdrawiam cieplutko, trzymaj się!
Witajcie, byłam dziś świadkiem wypadku samochodowego ,który wyglądał bardzo groźnie , ale na szczęście nic się nikomu nie stało , za to ja się tak roztrzęsłam , nogi zrobiły mi się jak z gumy ,do tej pory nie mogę się otrząsnąć , a w dodatku w tym wypadku uczestniczyły małe dzieci , które tak płakały , że o mało się nie rozpłakałam .Okropne!!! Od dziś zaczynam kurację z nalewki z nagietka ( poczytajcie w internecie o tym ziółku) stosuje się go pomocniczo m.in w leczeniu stanów lękowych i depresji , przy nerwobólach reumatycznych , bólach szyi mięśni i pleców .Można kupić w sklepach zielarskich cena ok 8 zł i pije się po 50 kropli na wodzie dwa razy dziennie .Kiedyś stosowałam taką kurację przez pół roku jak planowaliśmy ciążę , doskonale reguluje cykl . Wczoraj właśnie siostra mi przypomniała o cudownych właściwościach nagietka . Polecam i pozdrawiam .Pa.
Emilko, pamiętaj,że te okropieństwa nerwicowe, jak wszystko, mijają. parę stron wcześniej ktoś pisał, że dobrze jest po prostu robić *nic*. Powiedz sobie: dziś właśnie tak się czuję, ale wkrótce to minie! Spróbuj wyjść z domu, wykorzystaj ostatnie ciepłe dni, żeby nabrać sił na smutną jesień. Jeśli nie czujesz się na siłach, poproś kogoś, żeby... przyniósł ci z parku liście:) Ja miałam trudny dzień w sobotę. Okropne piorytowanie, w środku czułam wszystkie chyba organy, a wsystko we mnie chciało krzyczeć, okropne uczucie i wiesz co? wysłałam męża z dziećmi właśnie do parku po liścire, potem usiadłam i zaczęłam zwijać je, 6tworząc jesienne kwiaty. Idiotyczne działanie, nie wymagające myślenia, ale jednak konieczna koncentracja i wiesz co? wyciszyłam się, spałam całkiem dobrze. Udało mi się. Podczas ataku nie należy walczyć z nim, bo twój mechanizm obronny wywala tyle adrenaliny, że tworzy się błędne koło, właśnie nie próbuj nic na siłę, po prostu dziś tak się czujesz i tyle. Wiem, że to trudne, ale możliwe do zrealizowania i jak wszystkiego, można się tego nauczyć. Już wcześniej polecałam na forum książkę:*Oswoić lęk*. Spróbuj do niej zajrzeć, najlepiej wtedy, gdy będziesz spokojna, mnie pomogła, ty też dasz radę:) Pozdrawiam wszystkich:)
Cześć:) No to już Wiola wam napisała co trzeba:) Miło mi Wiolu, że podzielasz moje zdanie na jej temat i oczywiście cieszę się bardzo, że dajesz znak:) Ty też korzystasz czasem z opisanych w niej strategii? Na początku wydawało mi się, że to tylko teoria i tyle. Z czasem jednak nauczyłam się kilku rzeczy i choć nerwica jak nerwica wraca, to jednak mój stosunek do niej zmienił się zasadniczo. Przynaimniej dziś mi się tak wydaje:) Dobrej nocki, nerwuski
Iwa ja bardzo lubie czytac takie ksiazki,bo to mnie bardzo interesuje.Nie pamietam ktora z WAS pisala o miodzie,ale odkad go pije czuje sie znacznie lepiej i mam wiecej siły.A tak pozatym chcialabym was przeprosic za to ze tak rzadko sie odzywalam ale mialam jakiś podły nastrój.Bardzo ale to bardzo lubie czytać Wasze wypowiedzi.Czasami to wydaje mi sie że znam Was całe wieki i zastanawiam sie jak wyglądacie.Pozdrawiam i miłego wieczoru życze.PS.Mój syn znowu chory i znow antybiotyk .We wrzesniu tylko 6 razy był w przedszkolu.PaPa.Całuski.Ciesz sie ze WAS mam.