Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość matiiaga
Witam wszystkich Mam do Was z rana prośbę o pomoc. Cholernie mnie boli głowa,na 99% to zatoki. Boli nad lewym okiem i oko. Czy macie jakis sposób na zapalenie zatok, tzn żeby ten ból zmniejszyć? Wzięłam godzinę temu 2 paracetamole i nic nie przechodzi. Posmarowałam czoło i zatoki maścią z tygryskiem (rozgrzewającą), ale i to nie pomaga. Proszę jak macie jakiś pomysł to piszcie. jestem gotowa wszystko zrobić, żeby tylko przestało tak cholernie boleć. A miałam po operacji nosić czapkę i chyba przegięłam, bo mrozu nie było no i nie nosiłam. teraz mam za swoje.
Dziendobry dziewczynki. Jak sie czujecie po nocy. Ja nie moglam zasnac w nocy bo serducho tak mnie bolalo az w pewnym momecie sie ruszyc nie moglam. bylam dzisiaj w przychodni i zrobilam EKG i mam skurcze pojedyncze mam nadziejez ze sie jakos wycisza.Teraz nawet dobrze sie czuje mam swietny humor.zaycze miilego dnia
Gość Dorota W
Czarna z moją anginą jeszcze cały czas walczę .Dzisiejszej nocy już nie miałam wysokiej gorączki więc jet szansa ,że zdrowieje pomalutku. Do niedzieli muszę być wykurowana ,ponieważ idę na imprezę urodzinową do mamusi. Czarna do 12-tego jeszcze sporo czasu.Może byś spróbowała jakiegoś leku ,który można nabyć w aptece bez recepty.Po co masz się męczyć kochanie .Dobrze przespana noc to podstawa lepszego nastroju w dzień.
Gość Dorota W
Matiiago jeżeli chodzi o zatoki to całkowicie zgadzam się z Krysią waw. Mój małżonek również ma często takie problemy i inchalacje z rumianku dają niezłe rezultaty,z tym ,że on do gorącego naparu dodaje jeszcze sok z 1/2 cytryny. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś spróbowała tej metody,może właśnie po niej Ci przejdzie. Jesteś w ciąży więc trucie się jakimikolwiek dodatkowymi prochami nie jest wskazane. Mam taką ciekawą książkę pt;O czym wiedziały nasze babcie ,może w niej znajdę jeszcze jakąś dobrą radę na pozbycie się zapalenia zatok.Te stare metody naszych babć często się sprawdzają w praktyce.
Gość matiiaga
Krysiu waw ja choruje na przewlekłe zapalenie zatok od kilkunastu lat. Tyle nabrała się antybiotyków, ale nie bardzo pomagały. W listopadzie miałam operację udroznienia zatok (bo się zarosły) i korekte przegrody nowej. Na troche pomogło, ale teraz znowu atak. A żaden lekarz za nic nie chce mi przepisać antybiotyku. Spróbuje inchalacji, a póxniej ide do mojego ginekol. to może on się zlituje:) Dzięki.
Gość Dorota W
Matiiago znalazłam w książce pt:Apteka Braci Bonifratrów---porady medyczne i ziołolecznictwo/ przepis na odwar do picia. Podam Ci przepis 30g-kwiat bzu czarnego 30g-kwiat lipy 20g-owoc dzikiej róży 20g-kwiat wiązówki błotnej 20g-kora wierzby Wszystkie zioła należy dokładnie wymieszać a następnie 2 łyżki stołowe zalać 2 szklankami wrzątku i przez 5 minut leciutko podrzewać nie doprowadzająć do wrzenia Odwar ten pije się na noc poczym natychmiast powinno się położyć do łóżka W sklepach zielarskich można nabyć gotowe mieszanki . Są one idealne dla kobiet w ciąży i bardzo skuteczne.
Czesc dziewczyny! Ja juz po rehabilitacjach hihihihi.Obiadek zrobiony,posprzatane i teraz jestescie moje;) Krysiu waw zabek dalej boli,niedobrze! Mattiago tak na zatoki to inchalacje i antybiotyk duomox bez tego ani rusz. Klaudio jak tam? Dorotko mij pluszaczku co slychac? Iwona chyba odsypia? Czarna ranny ptaszku,co Ty spac nie mozesz? Olka a Ty gdzie? Zuziu lepiej dzis? Malgos co porabiasz kotus? Ola dziecieki Cie mecza czy co? Krysiu3 czekam na Ciebie skarbie,buzka! Domi a Ty co? Sis72 jakos milczy ostatnio? Czarnaska mam nadzieje ze nas dzis odwiedzisz?
Witam Was dziś cieplutko, co prawda wstałam dziś jakaś poddenerwowana ,pogoda kiepska u nas w nocy i teraz cholernie wieje ,muszę iść do apteki kupić coś ziołowego bo coś mnie trzepie Matiiaga mi też pomaga inhalacja z amolem i smaruję nim czoło chyba że Cię na dobre dopadło to antybiotyk Krysiu waw wyrazy wspólczucia ,z bólem powinni przyjąć bez kolejki oh ta nasza służba brrrrrrr
Hej dziewczyny! dalej czuję się wykończona po wczorajszym dniu,zaraz zabieram się za porządki,nie mam wyjścia.Krysiu-waw Ty nie dzwoń po prostu idz z bólem zawsze przyjmują. Krysiu3 odezwij się jak tam u Ciebie.Bo jak Ciebie nie ma to nie chce mi się pisać..Niekiedy mam wrażenie ,że ze swoimi nastrojami odstaję od reszty i nie pasuje do forum...No cóż tak juz jestem i pewnie się nie zmienię,czegoś szukam,czegoś mi brakuje w życiu ,a sama nie wiem czego...Jak Wy piszecie tak na wesoło to aż głupio się odzywać.Miłego dnia dziewczyny