Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Wczoraj nie pisałam bo bardzo źle się czułam. Chyba znowu ataczek, ale jakis dziwny. Nie mogłam za cholerę uspokoić serduszka. Tętno tak waliło, że jak rozmawiałam przez tel to słuchawka podskakiwała. Nieby nie było bardzo duże bo tylko 120 ale dla mnie to już powód do paniki. Czułam je wszędzie. Do tego leki, nerwowość, bałam się cokolwiek zrobic, bo myslałam że jak tak bije szybko to zaraz przestanie całkiem. Totalny odjazd. Nawet z domu bałam się wyjśc. dopiero jak się połozyłam spac to uspokoiło się. Ale wziełam sobie na uspokojenie, na uspokojenie pracy serca i tp. No oczywiscie do tego były duszności. A tak poza tymi objawami mam od trzech dni mały problemik - jestem cała wysypana jakimiś dziwnymi krostkami. Myslałam że to uczulenie, ale po wapnie nie znika i swędzi jak cholera. Chyba dzisiaj pójdę do lekarza, bo nie mam pojęcia co to jest. I do tego bardzo boli mnie gardło. I głowa pęka. Ale marudze. A co do palenia - wczoraj nie dałam rady - ale jak tętno zaczeło szaleć to nawet palić mi się nie chciało. Dzisiaj próbuję od nowa. Żeby chociaż ograniczyć. A co tam u Was? Za oknami od przedwczoraj pada deszcz, jest dziwnie szaro. Tylko spać:)
olu dla ciebie promocja - za darmola, może być? dorotko cały czas mam nadzieję, że z nią wszystko ok, ale nigdy nie było takiej sytuacji, żeby tyle czasu sie nie odzywała mattiago witaj marudź do woli, tu na forum wszystko zostanie wysłuchane, wiem cos o tym, sama czasem marudzę jak najgorsza pierdoła życiowa
to u mnie jest lepiej bo pada sam śnieg jest już go po kostki i ciągle pada to chociaż biało za oknem A z tym karmieniem to masz racje i właśnie o to mi najbardziej chodzi no i o tom bliskość z maluszkiem to jest wspaniałe uczucie i w nocy nie trzeba wstawać hihi wygodna jestem. A z chorób dzieciaki wyrastają widze po tych moich starszych jedynie jakiś katar złapie i tyle (pukpuk- odpukać) ale już dawno mi nie chorowali
Matiiago już się o Ciebie martwiłam.Wczoraj był fatalny dzień.Nawet w telewizji mówili ,że to najgorszy dzieżń w roku i,że ludzie podatni na złapanie doła mogą mieć problemy. Mam nadzieję ,że dziś się wszystko unormuje.zyczę zdrówka i miłego dnia. JAK TAM MALEŃSTWO W BRZUSZKU -BROI??
Hej kochani! niesamowite...pisałam wczoraj wczesnym wieczorem ,a tu tyle zapisane! Witam wszystkich ,którzy dochodzą do naszej rodzinki:) Czarna!!! jak dobrze,że lepiej się trzymasz! brakowało mi Twojego humoru! Czarnaska ! litości! przemów! Pogódko o Tobie cały czas pamietam,widzisz ile do nas dołącza osób,niekiedy nie wyrabiam się żeby wszystkim odpisać.Zdaję sobie sprawę ,że dalej Ci ciężko,pisz do nas jak najwięcej. Matiiaga! co to się dzieje,wszystko na raz na Ciebie spada..stanowczo za dużo,życzę dziś dobrego dnia:) Krysiu jak u Ciebie? Aga Ciebie dorwę na gg :) Małgosiu...napisz mi coś wesołego...jakoś bardzo radośnie na mnie działasz kochana :) Dorotko,a co to był wczoraj za dzień ,że aż chciałaś zapalić :))) Ja zaczynam drugi dzień bez papierosa,łatwo nie jest...pojęcia nie mam czy wytrwam,ale próbuję :)
cześć iwonko to fakt humor mi wrócił, tylko jedna myśl nie daje mi spokoju , co z czarnaską, powiem ci, że na forum, w informacjach o użytkowniku, czarnaska podała swój numer telefonu, zadzwoniłabym, ale nie wiem czy wypada, choć naprawde sie bardzo o nią boje poradź cos cud kobieto
dziewczynki idę do lekarza, może mnie przyjmnie. Bo jak nie to zadrapię się na śmierć:) Już nawet w uszach mnie swędzi. Maluszek dzisiaj spokojny, ale wystarczy jedno kopnięcie i boli jak diabli. Chyba jest mu już ciasno i chyba wkurza go moje drapanie:) Ide spróbować szczęścia w publicznej służbie zdrowia. Jak wrócę to dam znać. Ola ale ci zazdroszczę tego śniegu. U mnie plucha.
Gość Małgosia1990
Witajcie kochani:) Humorek mam dzisiaj dobry mimo tego że źle się czuję już 4 dzień....Ale nie przejmuję się:) Iwonko dobrze że na Ciebie tak wpływam:) Zresztą u mnie w domu to wszyscy mają ze mnie ubaw po pachy. A te teksty biorą się u mnie tak same z siebie...=/
a u mnie przestało padać i nawet słonko wychodzi ale chyba ten śnieg długo nie poleży bo już zaczyna z dachu lecieć a szkoda bo jest bardzo ładnie Dziewczyny poradzcie mi coś Zmarła mojej bratowej mama czy wypada mi nie iśc na pogrzeb bo w końcu bratowa to jak rodzina tylko nie wiem co z małym mrozu nie ma i bym musiała go wziąść na ręce fakt to potrwa ok 20 min ale nie wiem czy jak nie pójde to sie kobieta nie obrazi i mam od rana dylemat nie wiem co mam zrobiż co wy byście zrobiły na moim miejscu? prosze pomóżcie
NO WITAJ IWONKO MOJE SŁONECZKO Wczorajszy dzień to koszmar o którym chcę jak najszybciej zapomnieć.Napisze Ci w wielkim skrócie ok? Od samego rana złe samopoczucie i awantura z klientką tą upierdliwą od łaciatego dywanu Do miasta pojechałam bez portfela .Już miałam płacić za zakupy a tu forsy brak.Z tych nerwów serce mi zaczęło walić jak młot.Portfel leżą oczywiście w domu. Jakieś cholerne szczuny (przepraszam za wyrażenie ale zaraz mnie krew zalewa jak o nich pomyślę ) porysowali mi lewy bok od samochodu jakimś drutem albo kluczem a na sam koniec złapałam gumę i nie mogłam poradzić sobie z założeniem koła { a dosłownie z z odkręceniem ).Do domu wróciłam biała na twarzy jak papier aż moi synowie się wystraszyli widząc mnie w takim stanie. Dziś odpuszczam i nie ruszam się z domu.Muszę troszkę ochłonąć Iwonko to tylko wielki skrót wczorajszego dnia -bo działo się jeszcze więcej
Olu! myślę,że decyzję powinnaś podjąć sama...zależy od tego czy dobrze się czujesz,czy mały zdrowy,jaka bedzie pogoda jak masz go miec na ręku.Ja nie byłam kiedyś na pogrzebie matki szwagra,bardzo zle znoszę pogrzeby,latami mi się śnią po nocach,dodatkowo wtedy nerwica była dość silna.Nikt mi nie miała za złe...zle się czułam,nie mogłam i tyle..W tej sytuacji zależy czy masz siłę czy chcesz...tym się kieruj,a nie tym co wypada...może inne dziewczyny będą bardziej konkretne :)
Ale dziewczyny zasowacie z pisaniem,troche musialam nadrobic.Dzis zaliczylam juz lekarza po recepty bylam na leki.Wiecie co nie wiem co zrobic z tym afobamem?Jestem nerwowa zaczynam nie panowac nad tym tak jak byla wczesniej,kurcze zaczynam miec watpliwosci czy dobrze zrobilam probujac go odstawic,ale trzy miesiace to juz duzo,a bedzie coraz gorzej potem z odstawieniem.Moze Wy cos poradzicie? Dorotko W serce moje,zawsze sie przydasz.Ale mialas wczoraj dzien paskudny,musze to przyznac. Czarna-ciesze sie ze humor Ci sie poprawia,nareszcie wracasz do formy hihihi. Ola-biega od rana:) Czarnaska-dostaniesz po dupsku jak sie nie odezwiesz:) Mattiago-pisz do woli.Daj znac jak wrocisz od lekarza. Iwonko-ciesze sie ze nie palisz,idz na solarium dzis w nagrode:) Krysiu3-jak sie czujesz? Zuziu,Izo,Gosiulo70-jeszcze spicie czy co? Malgosiu-Nareszcie wracasz w pelmej klasie,to dobrze,cieszy mnie to bardzo. Loop-Milczysz co jest? Witam wszystkich nowych!!!!!!!!!!!!!!! Aguniu-tez milczysz???
OLU uważam ,że jak najbardziej powinnaś iść na ten pogrzeb ,przecież to teściowa Twojego bratA.W każdym razie wypada uczestniczyć w ostatniej drodze tej kobiety. Pamiętaj jednak ,że zdrowie Twojego maleństwa jest najważniejsze i przy żłej pogodzie dobrze by było gdybyś maleństwo na ten czas zostawiła w domku z kimś z rodziny albo ze znajomych.Nie ma co ryzykować o grypę teraz nie trudno . Jeżeli nie masz z kimm zostawić dziecka to lepiej zostań w domu
Eeh, już nie mam siły. Powrócił do mnie ból z tyłu głowy, czasem sięga aż do okolic oczu. Od rana pulsuje mocno jak nigdy, podobny do bólu przy nadciśnieniu. W szpitalu kazali mi kontrolować ciśnienie, ale... Zmierzyłam ciśnienie i mam: 122/81 puls: 82 więc wszystko jest w porządku... Nie wiem czym to może być spowodowane, mimo tabletki przeciwbólowej dalej boli...