Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Ci Futerko, że masz za duzo czasu wolnego dzięki czemu Twoja nerwica ma ogromne pole do popisu. Masz za dużo czasu i tylko siedzisz i myślisz..może to a może tamto. Zacznij żyć. Na początku będzie mega ciężko. Ale w końcu twój układ nerwowy zacznie wychodzić na prostą. Do tego potrzeba naprawdę dużo czasu. Czasami mam wrażenie że jest Ci dobrze w tej nerwicy bo ludzie na forum próbują w różne sposoby na Ciebie wpłynąć, a Ty piszesz, że i tak będziesz tak pisać choć być może jest Ci lżej, ale jednak na dłuższą metę nie pomaga. Zastanów się jakie kroki poczynić żeby zmienić myślenie i postepowanie.

Futerko -poco ci to -po co masz mysleć- jak nikt na to nie jest wstanie odpowiedzieć a tylko twój mózg się męczy chyba że jesteś filozofem -sama widzisz że powoduje to u ciebie negatywne emocje więc po co -możesz wierzyć lub nie i niech tak zostanie

Pajączki też bolą , coś mi świta, że przy zakrzepicy noga jest ciepła, czerwona ale dla pewności zrób sobie badania, ja mam zawsze przy sobie zastrzyki- takie małe pszczółki , które daje się w brzuch, tylko, że ja o nie prosiłam ze względu na długie podróże

Też mam teraz zły okres :/ Odkąd pracuje czyli od 5 marca było super, zadnych ataków ani nic nigdzie a w czwartek dostałam atak w połowie dnia i musiałam iść do domu :/ od tego czasu codziennie myśle jak tam ide czy znowu nie dostanę :/ do tego jest tam strasznie gorąco, dziś na zewnątrz 25 stopni a tam napalone jak w zimie :/ a ja od tamtych wakacji nie toleruje gorąca :/ robi mi sie słabo, dzisiaj właśnie tak było i do tego jeszcze uderzenia gorąca :/ myślałam że to od tarczycy, w USG wyszła powiększona a po wizycie u endo i zrobieniu wszystkich dokładniejszych badań pod względem tarczycy wszystko w normie i endo nie wie czemu jest powiększona skoro wszystkie hormony i praca tarczycy w normie. A ja wyczytałam że jeśli tarczyca jest powiększona a praca tarczycy i wyniki wszystkie w normie to są to wole obojętne.... tylko nie wiem czemu Pani endokrynolog mi tego nie powiedziała tylko się dziwiła... Spotkaliście się z takim przypadkiem u kogoś? Bo już schizuje..

To chyba jakiś zły tydzień bo ja ogólnie ok (zawroty to zawroty mam je codziennie). Ale czasem nachodzą mysli, a nie miałam już tego. Taka niespokojna jestem w sumie bez żadnych ataków, ale dzisiaj czułam, że zaraz dostanę i tak jakby czekałam na niego :/ No być może w okresie zdrowienia tak jest. Za dużo mam na głowie!!! Praca i praca...Jutro mam okropnie stresujące spotkanie - emocje pod wchodzą.

Futerko , weszlas w taki stan nerwicy , ze juz nie będziesz się czuć dobrze . niektórzy twierdza , ze np. uciekają do domu bo wtenczas im przechodzi , ale niestety z niektórymi jest inaczej , ja również się czuje źle bez znaczenia gdzie jestem i może dlatego jeszcze pracuję .

Idac dzisiaj do pracy spielam sie na maxa ale jakos szybko odpusciły mi nerwy i było dobrze.Nawet nie przypuszczalam ze bede miala taki spokojny dzien w pracy.Wczoraj panikowałam na sama mysl.Czasem nachodzily mnie głupie mysli ale szybko je odganialam i jakos pomoglo.Dla mnie kazdy dzien jest zagadka.Ale nikt nie odpowiedzial na moje wczesniejsze pytanie?