Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Do Joanna , czy ty myślisz , ze jest to dobre rozwiązanie dolujac innych , ze ty możesz mile spędzać wolne chwile a inni się męczą ! Wiem , ze w ten sposób chcesz dac pozytywnego kopa co niektórym osobom z tego forum ! Tylko tyle , ze każdy inny ma rozne myślenie , jednemu może pomozesz a innym zaszkodzisz . to jest dyskusia a nie kretyka ( zaznaczam to na taki wszelki wypadek )

Wiecie co.To siedzcie i biadolcie.Nie sluchajac zadnych rad osob,ktorzy z tym zyja i swietnie sobie radza. doluje???bo ja jestem zdrowa i wchodze zeby kogos podenerwowac!To Ty sie zastanow co piszesz! A poza tym radzenie sobie z nerwica to nie ciagle narzekanie.Pytam futerko wiec w jaki sposob walczysz z tym.Jakie kroki zostaly juz poczynione???

Właśnie ro forum jest jak sobie radzić z narwica , a nie sadzisz , ze ktoś się udała nad sobą , i mu to pomaga to nie sadzisz , ze próbuje walczyć z nia . moim zdaniem niech pisze co chce ty Joanna akurat masz takie podejście no i dobrze bo akurat to Tobie pomaga ale innym cos innego może pomagać .

Do Joanna . nie wiem do czego dazysz. Jakie kłótnie , weź przykład futerka ty akurat sadzisz , ze swoimi wypowiedziami pomozesz , a ja sadze ze ona potrzebuje innych wpisów i właśnie to jest dyskusja a nie kłótnie . być może ona potrzebuje przysłowiowego glaskanie po główce a nie futerko weź się w garść . itp.

Joanna nie mow mi ze nie walcze z nerwica bo kazdy inaczej sobir radzi ty chodzisz na impreze i chlejesz i z tego sie cieszysz a ja sie coesze z tego ze daje rade wstac rano z lozka i zrobic wszystko w domu bo przy dzieciach jest co robic inawet jak mi zle musze wstac i robic co do mnie nalezy wiec dla mnie to jest walka z nerwica nie potrzeba mi imprez i zabawy,a to do buadolenia mi jest lepiej jak wyrzuce z siebie jak mi zle itd,i ja nazywam to walka z nerwica

Chodze na imprezy i chleje.No nie dosc ze nerwica to jeszcze jad uszami sie wylewa.ze napisalam,ze bylam i ze sie da wyjsc do ludzi.A nie pisze ze pije codziennie.Raz na jakis czas,zyje jak normalny czlowiek,spotykam sie ze znajomymi.Sory ale ja rodzicow tez nie mam przy sobie.Jak na razie to widze tylko, ooo jak mi zle.Ale zeby juz cos pozytywnego w tym wszystkim napisac to nie.Nie bede raczej tutaj wchodzic,uzalajcie sie nad soba dalej.Widocznie nie wszyscy chca z tego wyjsc NAPRAWDE!

Do Joanna , no widzisz pomimo przeciwwskazania lekarzy do podjęcia pracy ja pracuje bo mi nikt tego nie zabronioni . również sam nad soba uzalam , ze jestem idiota , ze cos także takiego mnie dopadlo i nie mogę sobie poradzić . teraz możesz napisać , ze ja się uzalam ( bez obrazy ) .

Gość baskabaska123

Witam, każda nerwica jest inna i o różnym nasileniu i każdy człowiek ma inny charakter więc też każdy potrzebuje innej terapii, jeżeli komuś pomaga wywalenie z siebie emocji nagromadzonych to niech sobie pisze, a czytać nikogo się nie zmusza. Ja też swego czasu dużo tu pisałam i wywalałam z siebie żale i powiem, że w pewnym stopniu mi to dawało ulgę. Każdy ma inny rodzaj nerwicy (to trzeba podkreślić).