Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Monika witaj, rozgość się, ja tez jestem nowa od jakiś 2 tyg tu jestem, a choruje od niedawna tj, pierwszy atak miałam w lipcu pozniej długo długo nie zdarzały sie jesxcze ze 3,4 pojedyncze epizody a od świąt non stop jazdy mam :/, wytrwała jesteś ze juz tyle czasu, lecZysz się??? Psychoterapia ???

Mam do was dość intymne pytanie, nie musicie odpowiadać, ale powiedzcie mi jak jest u Was z seksem ?? Raczej tu wszyscy 18+ u mnie jest problem tego typu, ze mowię mężowi ze noe chce bo sie boję, ze umrę w trakcie :/ , ze serce zacznie mi walić i znowu nie bede mogła sie uspokoić ;/ wiem chore to ale tez musze zaczac z tym walczyć, nim mąż znajdzie sobie zastępstwo.

Futerko ja pogotowie tylko raz wzywałam i to sie 100 razy zastanawiałam czy wezwać, czy sa bardziej potrzebujący, 2 razy zaliczyłam SOR raz NPL, szczerze to jak tak gdzie niegdzie czytałam to przy nerwicach w pewnym momencie nie chcą wysyłać pogotowia, ja do szpitala mam szybciej niz pogotowie bym wzywała, bo samochodem mam jakieś 3 minuty.

No właśnie i w tym problem, najgorsze jest to ze nawet gdyby cos było to mogą zlekceważyć. A powiedz mi masz jakis betabloker z tego co pamoetam, rozmawiałaś z kardiologiem ??? Ja miałam holtera, Ekg, echo serca a i tak serce mi jak oszalałe bije, nawet jak nie szybko to mega mocno.

No ja bralam ten betablokier teraz te dwa tygodnie nie bralam bo bylam chora i islabiona a ponim to dopiero jestem slaba bo zazwyczaj mam niskie cusnuenie ja mialam tez holtera chyba 5razy echo test wysilkowy i tomografie serca i wszystko dobrze tylko ze szybko bije ale naszczescie chwile np 10min i zwalnia no i jak mniw choroba rozklada to juz czuje te serce ze znow szybko bije

Aaa właśnie Futerko jak z tymi lekami od psychiatry ?? Decydujesz sie na nie i spróbujesz przetrwać najgorszy początek??? Ja juz te moje biorę 3 tygodnie, pokładam wielkie nadzieje na prawdę w tej psychoterapii poznawczo-behawioralnej, i mam nadzieje ze jeszcze w tym roku powiem jestem zdrowa , nic mi nie jest i będę kibicować innym nerwusom. Chciałabym znalezc troche czasu na rozwijanie siebie kurd hiszpańskiego, jakaś podyplomowa albo doktorat, aczkolwiek nie wiem czy na doktorat starczyłoby mi siły.

Ja spałam dzis niecałe 4h. Boje sie ze to nie nerwica a jakaś poważna choroba, co prawda atak nie trwał długo i po ok 10 min sie wyciszyło, tak teraz cały czas odczuwam takie napięcie wewnątrz i niepokój :/ w nocy było strasznie o 00:36 obudziła sie córa z płaczem wstałam do niej zaczęło mi sie kręcić w głowie walić serce i zaczęłam sie trząść od razi przyszły myśli ze umieram :/ zmierzyłam ciśnienie 130/70 wiec ok puls nie był bardzo wysoki bo 105 a ja czułam sie fatalnie usnęłam ok 3 i wstałam teraz 5:40 ;/ No po prostu dramat czy ja sie kiedyś wyśpię ??? Mam wrażenie z zaczynam wariować :/

Witam jestem juz w pracy. Odnośnie twojego pytania futerko25 , ciężko określić jak są silne zawroty. Ja mam na tyle silne , ze przestaje kontaktować , i czuje , ze odjezdzam , ale nigdy nie wzywam bo się wstydze , ze ze mnie niedołega. przykład . kiedy miałem wypadek i roztrzaskalem nogę to lekarze mówili, ze do końca życia kule albo wózek , a ja niestety wstydzilem się być kaleka i wszystko zrobiłem i teraz xhodze normalnie , wiec u mnie chyba największym problemem jest wsyd