Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Po dwoch dniach bol żołądka czy co to było minął - moze to nie rak trzustki. Rano nie było najlepiej w głowie mi sie tak troche jakby kręciło i całe ciało mi drżało w środku - nie nawidze tego ucxucia bo zaczynam ske zaraz nakręcać, ze cos mi jest. Futerko bardzo ci współczuje ze ze swoim problemem jesteś w zasadzie sama. Ja moge liczyć na męża i rodziców. Mama jest prawie u mnie codziennie - na nią tez moge liczyć. U mnie podstawowym problemem jest to, ze nie mam czym zająć głowy - siedzenie w domu x dziecmi nie pomaga

Ja tez tak mam bo ciagle w domu siedze z dziecmi dzis pol dnia przeplakalam i caly dzien leze w lozku ja mam tak jak ty ze odrazu mysle ze mam raka zawal lub cos tam innego ciagle mysle o tym jak bardzo boje sie smierci chorob i z tymi myslami jestem sama a lek to mam co godzine raz silny raz slaby,przez ta chorobe nie mam znajomych kolezanek nikogo a przed mojim musze ukrywac ze zle sie czuje;(

Dziewczyny , wiem to jest bardzo ciężko ale niestety musicie myśleć , ze wy nie macie żadnego wpływu , czy to zawał czy rak . co będzie , to będzie. Bo przez takie myslenie można narobic sobie gorszego bałaganu. np. Wpoić można sobie nawet ciążę urojona. Ja rowniez mam takie myśli jak wy , ale staram się to zmieniać , oczywiście z różnym skutkiem. Ale trzeba starać się.

Jako powiedzieć łatwo, wykonać trudniej, siedzenie w domu i robienie ciagle tych samych czynności przy dziecku, dzieciach nie pomaga a jeszcze jak chorują to wogole mam schize, ze cos im sie stanie wiec to nie tylko mojej osoby dotyczy. Ja w domu siedze od pierwszej ciazy tj od 2009 roku od września, do pracy nie mam jak wrócić bo moja firma w maju ogłosiła upadłość. Przeraża mnie powrót na rynek za 2 lata i wiem ze ze znalezieniem pracy nie jedzie łatwo, ehhh ciężkie to zycie

Hej kochani, nie pisalam od dwoch dnia. byl u mnie chlopak i bylo calkiem spokojnie. tylko sie balam ze mnie zarazi bo chyba sie czyms zatrul, dwa dni mial biagunke heh. no z nauka niezle, zdalam te przedmioty na razie z zeszlego tygodnia. jutro kolejne beda.. ale powiem wam ta franca wygrywa dzis. pierwszy raz od dawna rozplakalam sie tak z byle powodu. ze strachu, z samotnosci, nie wiem ;/ chcialam i chce wracac do domu, nie moge jesc. na sile sobie wmawiam ze jeszcze chociaz jutrzejsze egzaminy tylko napisze ale organizm ma dosc. mam tutaj fajnie cisze i spokoj, nie to co w domu, ale mimo wszystko nie umiem tu wytrzymac juz, zaczal bolec zoladek az.. nie wiem jak przezyje tu sama do jutra.

Ja troche panikowalam ostatnio, ale no jak wam juz mowilam wczesniej - moja zmora sa dolegliwosci zoladkowe. a u nas panowala epidemia grypy jelitowej.. i wystraszylam sie. ze sie zaraze a tu 4 egzaminy i ze przepadna i co wtedy. i te mysli glupie chyba mnie *dobily* bo teraz mam taka chwile slabosci ze zjadlabym pudelko cale tabletek. musze sie wziac w garsc konkretnie napisac jutro co trzeba i uciekam do domku.i to szybko. nie wiem co robic.. znacie jakies komedie dobre zeby puscic sobie dla odstresowania?;) bo juzwkurza mnie ten placz bez powodu i te klucia miedzy zebrami ;/

No ja mam właśnie takie piszczenie w prawym uchu, ale potrafi byc tak tygodniami - na to ucho gorzej rownież słyszę ale nie wiem czy od zawsze, i jeszcze to wszędzie bijące serce mnie denerwuje, mimo ze bije ok 88 na min to moge policzyć jak boje nie mierząc pulsu bo czuje cała sobą :/ , a to wzmaga we mnie lęk, na dodatek dzis jestem do pozna sama, mąż jeszcze w pracy, synu nie chce isc spać i tak o... Leżę i myśle o głupotach gdzie mnie boli gdzie kłuje :/ mimo ze staram sie i tym nie myślec po chwili czuje sie super i myśle o dobrze się czuje, i znowu myśl czy na pewno nic mnie nie boli i sie zaczyna kłucie w klatce bicie serca ... Wrrr jak ja tego nie lubie