Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Jacko no nie przyszło mi to do głowy. :( po prostu chodzilo mi o przypadki gdy wiemy ze jestesmy fizycznie calkowicie zdrowi.. wtedy chyba trzeba zaczac bardzo intensywnie pracowac nad soba i emocjami. ja staram sie wlasnie moze ze wzglegu na to, zeby nie dopuscic do tego zeby te lęki zapanowaly calkiem nade mna.. ja chcialabym sprobowac jakiegos *delikatnego* leku jesli wiecie o co mi chodzi.. zadne ziolowe tabletki bez recepty nie pomagaja, a jak dostałam Xanax to biore go tylko tedy kiedy jest naprawde zle bo to usypia wrecz.. tym bardziej ze jestem malutka i drobniutka wiec wszystko dziala na mnie podwojnie heh..

Ja mam stwierdzoną nerwicę, brałam leki w 2011 roku...przez kilka miesięcy, potem w miarę się uspokoiło ( w sensie, jakieś napady lęku, ze chora jestem, pogotowie, duszności, kołatania serca, drżenia kończyn i wiele innych- generalnie wszystkie badania zawsze wychodzą mi w normie), teraz znowu do nich wróciłam. Sympramol 1+0+1 po 50 Zomiren 1 wieczorem - 0,25 Cavinton po połówce 2 razy dziennie Bibloc rano po połówce bo tętno 110 to standard. Bierze ktoś z Was te leki i jakie macie z nimi doświadczenia. Ja biorę od 2,5 tygodnia - chce mi się koszmarnie spać i oprócz tego dzisiaj byłam strasznie skołowana, w głowie *karuzela*, czasami przypływy takiego gorąca....zwariować można

POLAA Xanax chyba nie jest najlepszym pomysłem bo od niego mozna sie uzależnić - a przecież nie o to chodzi. Ja miałam teraz xanax do tej elicei zużylam 4 tabletki bo ta Elicea wzmożyla mi na poczatku lęki. Teraz jest ok od tygodnia nie brałam nawet propranololu.

Zaczęłaś brac leki?? Nie masz jakis doraźnych przeciwlękowych które mogłabyś wziac jakis afobam albo xanax ?? Ja miałam sie wyspac i co od półtorej godziny córa daje taki koncert jakby ja ktos do ukropu wsadził, albo zeby albo brzuch, szkoda tylko ze znowu usnąć nie bede mogła

Jak długo lekk mogą dawa skutki uboczne juz cały tydzień było fajnie a od wczorajszego wieczora mdli mnie i boli żołądek i spirala znowu zacYna sie nakręcać bo boje sie ze to jakieś raczysko :/. Futerko współczuje u mnie synu ma 3 raz szkarlatyne :/

Słuchajcie moi mili.., Najprawdopodobniej potrzebuję pomocy, konsultacji ogarniętego lekarza, tylko nie do końca wiem jakiej specjalizacji. Wygląda na to, że mam objawy nerwicy albo jestem na coś chory. Czuje się fatalnie. Chciałbym aby jakiś lekarz mnie odpowiednio poprowadził, zdiagnozował, ukierunkował, zlecił badania. Mój lekarz pierwszego kontaktu odpada, zawsze zbywa, nie przykłada się, nie wiem już co mam robić.. Nie mogę zebrać myśli, nawet teraz jak to piszę. Czy macie może jakiegoś sprawdzonego lekarza na terenie Warszawy lub okolic którego możecie polecić?