Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka moi kochani! Calkiem niezle sie czuje,bylam juz na spacerku z pieskiem,obiadek zjedzony,pomyte,narazie przynosi efekty moja wczorajsza rozmowa z mezem,ciekawe jak dlugo;) Mattiago zdaj potem relacje jak bylo. Mandulka taki stan powoduje mysl o pracy bo do poki nie myslalas bylo w miare ok.wiec zajmij mysli czymkolwiek,wyjdz na dwor poki swieci slonko,spotkaj sie ze znajomymi cokolwiek. Czarna pisalam juz dzis,ze mi Ciebie brakuje tylko wczesniej.Jak mozna o Tobie zapomniec no cos Ty,nie ma takiej mozliwosci.Baw sie dobrze i odpocznij. Dorota W zapalenie ucha u malego to nie przelewki,tak samo u doroslego,ale widzisz jest juz lepiej a to najwazniejsze,buzka i pisz. Wiki pisz jak bylo na wizycie,widze ze masz duzo watpliwosci a to nie dobrze,ale trzymaj sie. Iza mozna jezdzic na lekach,tzn.niby nie mozna ale ja jezdze mimo wszystko,nie mam wyjscia czy tak,czy tak. Iwona pewnie ze spotykamy sie wieczorem na gg. Malgosia gdzie sie podziewasz? CZarnaska to samo? Michal,Ex kurcze co z wami wszystkimi? Krysiu kiedy wracasz do szpitala dzis czy jutro? Jtd praca,mozna wytrzymac,ale wiele to kosztuje,najgorsze co jest to nakrecanie sie niepotrzebnie,trzeba myslec o czyms innym i tlumaczyc sobie ze to nic takiego zaraz przejdzie,nic sie nie stanie. Zosiu jak teraz? Olu trzymasz sie?
Tak wiem ponioslo mnie ze slownictwem ale mam zalamke straszna...Jutro ide do lekarza , do internisty,bo nie wiem gdzie juz pomocy szukac... Z psychoterapi tezygnuje gdyz to nie lezy w mojej psychice chyba skoro lezalem i o niczym nie myslalem :( staralem sie zasnac...Moze zbyt wiele wymagam ? Spokojnego snu ? To az tyle .... :(
Ex nie waz sie rezygnowac nic z tego nie pozwolimy Ci na to.Jak najpredzej do lekarza,nie przerywaj lekow.Wiem ze jest ciezko ale nie poddaj cie tej cholerze,nie daj jej tej satysfakcji. Widzisz ja juz przeszlam kilka razy sytuacje bez wyjscia,a jednak nadal jestem i walcze bo nie poddam sie jej za rzadne skarby swiata.Trzymam kciuki i przemysl to sobie.Lekarz,lekarz jeszcze raz lekarz i to szybko.
Nie biorę żadnych leków przewlekle, tylko doraznie kalms, persen albo deprim, ale już niewiele mi to daje. z pewnością psychiatra, do której idę po raz pierwszy przepisze mi coś, co jest dostępne tylko na receptę. Zastanawiam się więc czy można normalnie po tych lekach prowadzić samochód i robić inne rzeczy, które wymagają koncentracji. Czy mogę coś ewentualnie zasugerować pani doktor, co zostało przez was sprawdzone, co powoduje najmniejszą ilość skutków ubocznych. Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego, że na każdego taki sam lek może działać nieco inaczej. Zresztą, żeby spróbować pozbyć się tej choroby, wezmę wszystko, bo nie chciałabym wpaść jeszcze w depresę. Czuję, że mi do niej bardzo blisko.
Izokrywlut.Nie obawiaj się niczego.Ja zażywam leki,i spokojnie jeżdze autem.Jak narazie nie przeszkadza to w niczym,oby bylo tak dalej.Początki byly nie najlepsze no bo wiadomo że organizm musi się przyzwyczaić,ale zobaczysz że wszystko będzie ok.Trzymam za Ciebie kciuki.
Tak Izo spokojnie mozesz jezdzic,tylko na poczatku tak jak pisze Moni organizm musie sie przyzwyczaic.Ja biore wiela lekow nie tylko od psychiatry i po zadnych nie powinnam jezdzic ale dobrze sie czuje wiec jezdze,nawet w dalsze trasy. Malgosiu a co serduszko sie dzieje,dlaczego nie masz humorku co?
Izokrywult, powiem Ci ze Deprim dziala p. depresyjnie, trzeba go tez regularnie brac conajmniej 2 tyg zeby poczuc efekt, gdyz musi skumulowac sie w organizmie. Ja na poczatku mialem kiepskie samopoczucie i bralem perhib (tanszy odpowiednik w/w) i samopoczucie moze i mi sie poprawilo ale napady schiz i nerwice nie. Pamietam rok temu w stanach lekkiej depresji zbawiennym bylo chodzenie na solarium, nawet nie czesto, co jakis czas ale to byla inna bajka, po prostu przymulenie i depresja ale taka bardzo lagodna, nie bylo tej cholernej nerwicy, jak ostatnio poszedlem na solarium to tak sie balem, ze lozko sie zalamie i spadne na lampy, albo ze sie zablokuje (jak w oszukac przeznaczenie 2) albo ze zemdleje tak i dostane ataku serca i od tego czasu juz na solarium nie chodze ale jesli ktos nie ma podobnych schiz to naprawde swietnie poprawia nastroj :):):)
***IWONKO ja za Tobą również tęskniłam.Nawet przez chwile nie przestawałam o Was myśleć ***AGA masz rację u małego dziecka nawet zwykłe przeziębienie może się żle skończyc ale faktycznie najważniejsze ,że mały jest pod dobrą opieką i czuje się już odrobinke lepiej. ***CZARNA -kurcze , zazdroszczę Ci pobytu nad morzem .Nawdychaj się prządnie jodu , to dobrze robi na poprawę samopoczucia. ***WIKI- życzę Ci dużo zdróweczka ,a dla Twojej wnusi przesyłam całuska w czułko ***MAŁGOSIU1990-pozdrowiena od cioci Dototy W .Jak Twoje samopoczucie kochanie? ***eX-- kto jak kto ale Ty chłopie się poddajesz .Kurcze walcz i udowodnij nam ,że z nie jednego dołka można się wykaraskać.Buziaczki!!! ***KRYSTYNO3- skarbie zapomniałam Tobie podziękowac za to ,ze przekazywałaś nam pozdrowienia i wiadomości przez Ewcię.To bardzo miłe. ***CZARNASKA- Co u Ciebie kochanie? ***MICHAŁ-wróciłeś z delegacji .Cieszę się ,ponieważ będziesz z nami częściej.
IZAKRYWULT-Witaj nie miałyśmy okazji się poznac ponieważ wczoeaj mnie na forum nie było. Ja również tak JAK aga biorę wiele leków od sześciu lat ale ,nie przeszkadza mi to w prowdzeniu auta.Nie wyobrażam sobie ,żebym nie mogła jeżdzić samochodem przy mojej pracy.Wtedy to chyba bym się dobiero załamała na całego. Moje zycie toczy się normalnie jak dawniej a leki spowodoway tylko to ,że nie piję kawy i napojów procentowych. POZDRAWIM CIEBIE GORĄCO.PA!!!
Gość szramka_25
Witam wszystkich! Mam pytanie: ile można stosować cloranxen i alprox jednocześnie w dawce 3x1 i jakie są skutki uboczne takiej mieszanki? Czym objawia się depresja układu oddechowego i czy stosując te leki może się pojawić? Będę wdzięczna za odp. Pzdr
a ja caly dzioen sie mulilem w domu, ide wieczorkiem za jakies 2 godz. pobiegac, ciekawe co z moimi schizkami bedzie ale obiecalem sobie ze bede wykazywal jakas tam aktywnosc fizyczna bo mulenie jeszcze pogarsza tylko wszystko... Zoabczymy Kochani narazie czuje sie dziwnie, troche kluje w klatce, troche kreci w glowie, i to cholerne uczucie ucisku w gardle, non stop to mam :(:( zobaczymy co mi da jak sie ztroche przebiegne :) Pozdrawiam Kochani, a MAlgosiu nie smuc sie ja tez mam tak ze mnie ogarnia taki lek uogolniony, pelen pesymistycznych mysli jestem i w ogole mialem tak jeszcze przed nerwica czasami... Nie jest latwo samemu sie z tego wyprowadzic, zbawiennie dziala sen ale nie drzemka tylko calonocny, wyjscie na swierze poowietrze tez nie mysl ze ci gorzej bedzie po spacerze, albo chociaz otworz sobie okno, jak czlowiek w domu sie muli caly dzien to nie musi miec nerwicy zeby sie dziwnie czuc...
Gość krystyna 3
Dziewczynki moje kochane słoneczka ! IWONKO dziękuje za troske i pozdrowienia ściskam cię mocno skarbie AGA tobie słoneczko terz z całego serca dziękuje ściskam i pozdrawiam Aguniu ty moja jutro o 8 rano wracam do szpitala ciebie kochana terz ściskam mocno Dorotko W jak już pisałam ty zawsze na posterunku kochana pobyłam troche w domku poczytałam postów tyle nowych osób na forum i tak nie dałam rady wszystkiego przeczytać ale dokończę jak wrócę. Do usłyszenia moje kochane dziewczynki trzymajcie się jakoś i nie zapominajcie że myślami jestem cały czas z wami cały czas myślę czy u was wszystko dobrze jak sobie dajecie rade ale prosze was o jedno nie poddawajcie sie ja sie poddałam nie dałam rady. POZDRAWIAM WAS SKARBY I WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW :::)
ja tak samo Malgosiu, u mnie jest jeszcze inna sprawa ze praktycznie sam zostalem w tym duzym miescie, wiec zostaje tylko net i telefony, bezsensu to jest a zawsze wydawalo mi sie ze mam silna psychike i w ogole moglem imprezowac i bylo jak bylo, glupot w zyciu nie robilem, mialem zawsze tendencje do jakis sl;abych depresji, mysli egzystencjonalnych i czesto z tego powodu mialem dola ale nad ta nerwica nie mam kontroli, mysle ze jakas tam metoda moze byc skupienie sie i ulozenie sobie zycia troche na nowo, zaplanowanie dnia, wypelnienie go obowiazkami i jakos przeczekanie ew. napadow jak juz przyjda. Chcialbym tylko miec komplet badan spalbym spokojniej tzn wtedy mialbym juz pewnosc (choc pewnie nie do konca) ze jestem fizycznie ok i mozna by sie skupic na walczeniu z psychicznymi objawami.