Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

LUDFZIE :-)) Zastanówcie się jaki ja miałabym powód, żeby wchodzić na forum pod innym nickiem. Byłam na tym forum prawie 2 lata. Z ludźmi, z którymi wtedy sobie pomagaliśmy byłam w bardzo dobrych relacjach i byłam i lubiana i szanowana Z nimi wszystkimi jestem na NK i możemy do siebie pisać ile nam się chce. Z Futerkiem jestem w stałym kontakcie telefonicznym. Weszłam na forum kilka miesięcy temu, tez jako EWALIT i próbowałam zwołać tamtych forumowiczów i gdyby nie jakaś kłótliwa nieszczęsniczka, pewnie zostałybyśmy na forum dłużej. IGNAC nie ma powodu mieć do mnie pretensji, on tylko zasugerował się wpisami pani kłótliwej. Poza tym ja weszłam na forum jako ANEZOB55 i jak ktoś poświęćcie trochę czasu na czytanie, to doszuka się, że ja nick ANEZOB55 oficjalnie zmieniłam na EWALIT i o tym poinformowałam.. To jest napisane i nie ma w tym nic dziwnego, ani tajemniczego. Weszła na forum jakaś inna Ewa i już. Poczytajcie, na tym forum jest wielu biedaków uzależnionych od benzo, ale to nie powód, żeby łączyć życiorysy i postacie w jedna i robić z tego aferę. Ta cała ZDROWA występująca pod rożnymi nickami ma jakąś obsesję i nie panuje nad tym, ot cała tajemnica. Ja nie mam potrzeby udzielania się na forum w żadnej formie i tego robić nie będę, ale nie łączcie mnie z p. EKOAKOWSKĄ, bo robicie jej krzywdę jak ona potrzebuje pomocy. Zapewniam Was, że jak ja będę potrzebowała pomocy tego Forum, to napiszę i wystąpię jako EWALIT i tyle, bo nie widzę powodu, dlaczego miałabym tak nie zrobić... Przecież to śmieszne... To cała *afera* przypomniała mi pewien dowcip :-CZY TO PRAWDA, ŻW W MOSKWIE NA PLACU CZERWONYM ROZDAJĄ SAMOCHODY? - PRAWDA, ALE NIE W MOSKWIE, TYLKO A LENINGRADZIE I NIE NA PLACU CZERWONYM, A NA NEWSKIM PROSPEKCIE I NIE ROZDAJĄ SAMOCHODY, A KRADNĄ ROWERY. TAK JEST I ZE MNĄ I Z P. EKOAKOWAKA, ALE MUSICIE ROZWAŻYĆ, TO WE WŁASNYCH GŁOWACH, TYLKO BEZ EMOCJI... IGNAC I JASMA ROBICIE WIELE DOBREGO I NIE ZRAŻAJCIE SIĘ TAKIM SZAJSEM, BO WIELE OSÓB NA PRAWDĘ POTRZEBUJE POMOCY I DZIĘKI WAM JEST IM ŁATWIEJ, To jest WIELKI SUKCES. TUTAJ WSZYSCY SA NADWRAŻLIWI I SZYBKO POPADAJĄ W ZNIECHĘCENIE, ALE NIE POZWÓLCIE SOBIE NA TO, BO SZKODA... ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI I WIARY W LUDZI, BO WARTO...Ewa Czasem wpadnę, robaczyc jak sobie radzicie, ale udzielać się już nie będę, a Wy walczcie :-) Byłam dzisiaj na cmentarzu, a później na długim spacerze na plaży w Redłowie. Było wspaniałe światło i zrobiłam masę zdjęć. Fotografowanie, to moja największa pasja. Na NK opublikuje zdjęcia. Zapraszam każdego, kto chce być moim znajomym na NK, ale musicie wysłać mi maila, to podam namiary. IGNAC ja jestem dobrym, serdecznym i pomocnym człowiekiem i na pewno nie chamskim. Poczytaj wcześniejsze moje wpisy i ludzi z którymi byliśmy w nerwicowej przyjaźni. Ja też wielu ludziom pomogłam, a ludzie pomogli mi. Nie powinieneś być niesprawiedliwy, ale to oczywiście Twój wybór i Twoja sprawa...

Futerko, kochana, Ty wiesz, że nie masz chorego serca. Miałaś wszystkie możliwe badania i nic nie wykazuje takiej choroby, która mogłaby powodować takie samopoczucie. Aga, to wszystko jest w Twojej głowie i musisz z tym walczyć. Zadzwonię do Ciebie 2-go listopada, bo mam nawalony rachunek za komórkę, że szok! Trzymaj się Aguś i pisz do mnie na NK. Wiesz, że zawsze Ci odpiszę. Całuję Cię :-) Ewa

EWALIT ty od tego krętactwa naprawdę popadniesz w jakieś psychozy, przecież ty sama siebie w tej chwili oszukujesz.))) jAk wytłumaczysz te dwa posty napisane rano ?? Z tobą to naprawdę poważna sprawa i wirtualnie nikt ci nie jest w stanie pomóc. Ale cel osiągnęłaś :) Pusciłaś w maliny ludzi którzy ci uwierzyli. Teraz ty będziesz udzielać rad.:))))

P.S.2 ja nikogo nie szpieguje , nie kopiuje i nie czytam po nocy czy za dnia forum aby kogoś namierzyć ja tylko czytam po to aby coś się dowiedzieć na temat arytmii bo to przecież jest forum kardiologiczne a nie ludzi z nerwicą czy lękami , od tego są myślę inne fora. Najlepiej niech wszyscy co mają kontakt z Ewą niech przejdą na NK , tam są Jej prawdziwi przyjaciele a nie tu. Ja nigdy nie szukałam i nie szukam przyjaciół w sieci , przyjaciół trzeba mieć w realu i tam się realizować w przyjażni. Jednak doznałam szoku jak EWALIT napisała ,ze z ANEZOB przeszła na EWALIT i to tym poinformowała i kazała to znaleść i poczytać. Tak tez zrobiłam i na str. 2154 jest napisane ,że ARKEKRA zmienia się na EWALIT . Ewa nigdy nie wyzdrowiejesz bo Ty żyjesz w jednym kłamstwie i oszustwie i jak tu Ci pomóc może ktoś potrafi ale wydaje mi sie ,że forum tego nie sprosta.

Musze pochylić głowę i przyznać, że ja ANEZOB jestem na NK, a nie tu, a tu kiedyś, chyba z jeden raz napisała moja kuzynka. Sama ja do tego namówiłam, ale jej się nie podobało. To są tak błahe rzeczy, że ja do tego nie przywiązuje żadnej wagi. W każdym razie, zaczynam popadać w szaleństwo tłumacząc się z powodu intryg jakiejś wariatki. ŻEGNAM i życzę zdrowia przynajmniej tym, którzy jeszcze mają szansę... Ewa

Ja pierdole ludzie wy nie macie co robic ,masakra jak byscie byli naprawde chorzy jak ja to byscie niemieli nawet sily i ochoty sie klocic o takie pierdoly i waszym zachowaniem ostraszacie ludzi ktorzy potrzebuja wsparcia,w tej pazkudnej chorobie to juz nie to forum co kiedys,naserio szkoda zycia i czasu na takie pierdoly szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak dzieci w przeczkolu.

Hahahaha Aga, nie degeneruj się. Ona zawsze miesza, to taki charakter. Pomiesza, pokłóci ludzi i zniknie do następnego razu... Jak zawsze. Szkoda tylko, że zmienia nicki, ale wtedy, nie mogłaby mieszać. O tym, że wchodzi na forum wyłącznie mieszać, świadczy to, że choruje a serce, a to forum jest pt. NERWICA LĘKOWA - jak z nią walczyć, czyli wcale nie dla niej, a wchodzi. Po co? Spokojnie Aguś, spokojnie... Przytulam Cię :-) Ewa

Pomóżcie mi! Od 1.5 roku leczę się na nerwicę lękową. Miałam lęk przed połykaniem, to tego ciągły niepokój wewnętrzny, kołatanie serca, dusznośći, ataki paniki... Trafiłam do psychiatry. Dostałam cloranxen, zomiren, przez rok brałam doxepin teva. Efekt, był , ale słaby, tzn lęk był mnjiejszy, ale momentami nie panowałam nad nim.Dr zmieniła mi leki na Setaloft. Na początku brania czułam się strasznie. Nudności, ospałość, bezsennosć towarzyszyły mi przez 3 tygodnie. Póżniej jakoś się to unormowało. Czasami miewam atak paniki, ale panuję nad nim i jest o wiele, wiele lepiej. A raczej było do 2 tygodni temu. Znowu mam ciągły lęk, brak apetytu, nudności, duszność,jestem przygnębiona. Czuję,że wracam do punktu wyjścia. Jak sobie mam poradzić? Czy moze zmienić lekarza, leki po raz kolejny? Nie mam już sił na to wszystko... :(