Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest nie można sie poddawac ja tez czasem mam wszystkiego serdecznie dość al sie nie poddaje są upadki i wzloty a życie tylko jedno i warto żyć bo przecież przyjdzie kiedyś taki dzień że zapomnimy o wszystkim złym i będie wspaniale Ja na to czekam juz od ponad 5lat i narazie sie nie doczekałam ale będe czekać dalej i wierze że warto i wam tez życze takiej wiary.
Gość Małgosia1990
dziewczynki kochane proszę Was odgońcie te złe myśli co ja zrobię bez moich kochanych cioć?? Gdyby nie Wy dalej byłabym smutna,rozczulała się nad sobą i poddała się chorobie.Pokazałyście mi że z tą paskudną chorobą można walczyć.To dzięki Wam od jakiegoś czasu na mojej twarzy pojawił się uśmiech.To Wy zawsze wspierałyście,byłyście przy mnie i pocieszałyście mnie zresztą i nie tylko mnie bo nasz wszystkich tutaj. To właśnie Wy dajecie mi poczucie że jestem komuś naprawdę potrzebna.Codziennie gdy tylko wstanę rano od razu włączam komputer i zaglądam tutaj co u Was słychać,jak się czujecie,jaki humorek macie,zawsze szukam czy napisałyście coś do mnie.Mimo tego że nie znamy się tak w rzeczywistości tylko prowadzimy znajomość wirtualną to kocham Was i traktuję jak swoich przyjaciół.Jesteście najcudowniejszymi osobami pod słońcem i tak dobre że dzięki Wam znowu zaczęłam wierzyć że są dobrzy ludzie pełni życzliwości,ciepła i zrozumienia.Dzięki Wam znowu zaczęłam ufać ludziom.I proszę Was jeszcze raz nawet nie próbujcie tego robić bo wtedy znowu mój świat rozsypie się jak domek z kart a ja nie mam już tyle siły żeby znowu go posklejać.Ostatnio posklejałam go dzięki Wam.Pomyślcie że są ludzie którzy Was potrzebują i kochają Was....
wicie co kochani? ja myśle, że powinniśmy skonczyc rozmawiac o samobójstwach i postarać sie jak tylko możemy, żeby iwonka odczuła, że z nią jesteśmy i nie zostawimy w potrzebie wiem co ona czuje i wiem jak to jest nie chciec zyć, ale musi byc dobrze, musi i koniec iwonka jestem z tobą, nie daj się tej przekletej chorobie, musisz byc z nami rozumiesz? eX zaczynaj opowiadać o tej muzie, zmienimy temat; jakiej słuchasz, bo ja strasznie kocham muzę, chetnie poczytam w czym ty gustujesz aga bądź z iwoną ile tylko sie da i informuj nas o wszystkim, dzielna jesteś, wyciągaj ja z tego doła, tym bardziej, że masz już doświadczenie
Jestem Skarby,znowu spałam do 11 ale odkryłam dlaczego-jak biorę na noc neurol to właśnie od niego długo nie mogę zasnąć bo działa pobudzająco,no a potem jak już uda mi się zasnąć śpię do południa. Czarna skarbie mój-nie przejmuj się suchościa w ustach bo to od naszych leków. Ja tak miałam po serescie a teraz jak wezmę neurol to tak samo jest. Moja mama jak czasami bierze neurol to też od razu sucho w ustach Jej się robi a więc to całkiem normalne. Chwal się kochana jak Twoje zdrówko,jeszcze smarkata chodzisz czy może wreszcie przeszło Ci to cholerstwo? Aguś,Iwonko,Dorotko,Jasfilipek,Matiiaga i cała reszta naszej rodzinki-gorąco Was pozdrawiam:))
Ja wlasnie od godziny slucham jednego kawalka w kolko :) Ja slucham przedewszystkim dobrego Trance*u :) Vocal Trance*u Jesli jest ktos zainsteresowany moglbym wrzucic jakis kawalek na serwer do sciagniecia :) A filmy jakies ulubione macie ? :) Ja ostatnio ogladalem Number23 Thriller z Jimem Careyem :) Na poczatku chcialem go ogladnac z ciekawosci jak poradzi sobie tym razem z *powazna* rola :) ale film mnie wciagnal i musze stwierdzic ,ze jest swietny :)
Małgosiu-z moim chłopakiem miałabyś wspólne tematy bo on uwielbia Hip-Hop,zresztą ja przy nim też czesto słucham . Ja kocham U2, Scorpionsów i Marillion, Stare dobre Małzenstwo , uwielbiam też ukrainski i białoruski folk-mój jeden pradziadek był Ukraińcem drugi Tatarem a prababcia Białorusinką a więc taka mieszanka egzotyczna ze mnie:)) i chyba mam coś we krwi bo uwielbiam Czeremszynę i Hutir-młodzi ludzie śpiewający dawne pieśni we własnej aranżacji.
jakoś nie bardzo go widzę w thillerze, no ale jeśli mówisz, że dobry, to trzeba zobaczyć no nasze gusta muzyczne raczej się różnią, ale powiedz sam, że muza tak dobrze wpływa na człowieka , czasem nawet do tego stopnia, że potrafi wyciągnąć z małego dołka, przynajmniej na mnie tak działa czarnaska cześć słonko moje, mnie ciagle przeziębienie nie opuszcza, więc czuje się lekko zmulona, jak to w trakcie choroby martwię się o iwonkę, bo dziś jakoś z nią kiepsko a jak ty zaczęłaś dzionek, z uśmiechem, czy na smutno?
matiiaga nie mów, że twoje problemy sa przy naszych małe, widzisz ja np. od kilku dni czuje sie dobrze, a ty masz różne dolegliwości i współczuje ci z tego powodu bardzo, bo chciałabym, że by każdy z nas tutaj czuł się tak jak ja się czuje ostatnio pamietaj, że dla każdego jego własny problem jest najważniejszym problemem pisz o sobie jak najwięcej, bedzie ci napewno lżej, a my w miarę możliwości jakoś cie wesprzemy buziaków tysiąc
Ja wróciłam od lekarza. Dostałam zwolnienie. Tak więc jak mężuś będzie chciał żebym cos zrobiła to mu je przed oczy wywalę i będzie spokój:) Po tym spacerku jest lepiej. Wzięłam się za sprzątanie, mam troche zaległości. Co do filmów ja bardzo lubię oglądać takie trochę stare ale mi się humor po nich poprawia. Właśnie włączyłam Alternatywy 4 bo dobrze się przy nim sprząta:) Uwielbiam też Kogel-Mogel i takie polskie komedie o czasach prl-u. Troszkę załapałam z tamtego okresu, więc teraz patrząc na to wszystko co się wokół dzieje, te firmy i życie w tamtych czasach jest troszkę śmieszne. Ale wspomnienia chociaż pozostaną. Iwonko - odezwij się bo jakoś cały czas myslę o Tobie.
haha alternatywy 4 :) Zostaly mi 2 ostatnie odcinki do ogladniecia :) Wlasnie to *odgrzewam* sobie :) Swietny serial :) Teraz takich juz nie ma :( A co do starych Polskich filmow to rowniez uwielbiam je :) Jak myslicie za komuny bylo lepiej :) ja czesto debatuje na ten temat z rodzina :) Zawsze jest kupa smiechu :D
Pomocy! od 4 lat pracuje w przetargach w połączeniu z szefem wynik równa się narwica. Doszło do tego ze bałam się iść do pracy, paniczny lęk przed reakcją szefa nie dawał mi spać, ciśnienie masakryczne średnio 180/110 puls 114 , bóle w mostku, natrętny ból głowy,pocenie się, w pracy często płakałam gdy ktoś coś do mnie powiedział. Szefowi nie mogłam sprostać krzyczał nawet wtedy gdy wysyłałam fax( OLKA!! CO PIERDOLISZ NA TYM TELEFONIE, GRYŹNIJ SIĘ, ! W DUPE SOBIE WSADŹ TEN KOSZTORYS!) ?Gdy poszłam z wypowiedzeniem napisał że nie wyraża zgody , podarł je i powiedział żebym nie cyrkowała. Zaczełam pić na odwage. Gdy poszłam na zwolnienie L4 zadzwonił do mnie i twierdził że przesadzam, że on nic złego nie robi, że jestem przewrażliwiona. Niewiem co robić nie moge sie zwolnić ani tam pracować nie mam siły się sądzić chyba najlepszym wyjściem jest strzelić sobie w łeb.
Czarna,zaczełam dzionek z uśmiechem bo odwiedził mnie kumpel z pracy i przywiózł do spróbowania naleweczkę własnej roboty-żurawinową. pyszna ale wiesz ,nie moge przy lekach nic pić a wiec pół kieliszka musiało mnie zadowolić. co do filmów to uwielbiam stare thrillery-lata 60-70, stare polskie kryminały,np. Serial z młodym jeszcze wtedy Fronczewskim-Parada oszustów,no i oczywiscie nasz prl,czyli Bareja i inni. KOchana,ja też sie martwię o Iwonke. Mam nadzieję ,że wkrótce odezwie się do nas.
Czesc Wam! Choc humor taki sobie,jakos funkcjonuje. Mattiago pisz o sobie nami sie nie przejmuj,kazdy jest wazny,nie zapominaj o Tym Ty tez,kochana. Ex,dzieki. Ola takich rzeczy sie nie zapomina,co mnie spotkalo pisalam na poczatku swoich postow,dziewczyny wiedza o czym mowie i tego nie zapomne do konca zycia. Malgosia dzieki za wsparcie,dawno nie pisalas takich madrych slow,brawo. Czarna wasze wsparcie jest bardzo wazne,ale to nie takie proste,ani latwe.A to ze przechodzilam to 4 razy nie znaczy ze mam doswiadczenie,za kazdym razem jest inaczej,tym razem rowniez,choc po czesci zgadzam sie z Toba.
czarnaska tak przeczytałam, dziękuje ci moja podlasianko za odpowiedź, a suszę mam taka, że po prostu az kubki smakowe mam wrażenie- przestały pracować aga mnie chodziło o twoje doświadczenie w wyciaganiu iwony z dołka, bo pisałaś, że raz juz ją wyciągnełaś zdaje sobie sprawę, że za każdym razem jest inaczej, ale ty pewnie wiesz jak do niej podejść
Aga wiem ze mało wiem o zyciu ale chciałam tylko wesprzec a dostałam zjoby... Mały dzisiaj ryczy cały dzień i juz mam wszystkiego dość chyba sie nie nadaje na te pogawetki bynajmniej nie w tej chwili Znowu mam cholernego doła i wszystkiego dosc a zapowiadało sie tak fajnie.Sorki nie bede juz pomagac innym jak sobie nie moge pomóc Miłego dnia
Ola - nie szalej. Mi np bardzo się przydasz:) Chociażby dlatego, że jesteś po porodzie, a przede mną ciężkie chwile:) Nie obrażaj się i pisz. Te słowa to nie były zjeby. Sama na swoim przykładzie widzisz, że naszej choroby czy innych przykrych doświadczeń się nie da zapomnieć. PIsz i pomagaj. Od Tego tu jesteśmy aby radzić sobie na wzajem. Jak Ty potrzebujesz pomocy to też ją otrzymasz. Buźka do góry i dalej do przodu. A maluchy maja swoje dni, że mamuśki wyprowadzają z równowagi. Mój synek nieraz tak mnie męczy, że wielokrotnie już chciałam wyjść i zostawić go samego. Ale jakoś przetrwałam. Tylko że czterolatek powie co mu jest czy co chce, a maleństwa nie. Ja po pierwszym porodzie po kilku dniach złapałam takiego doła, że moja mama musiała zostać z małym żebym mogła chociaż na chwilę wyjść z domu. Później wiele razy to się powtarzało, ale jakoś dałam radę. Tak naprawdę boję się, że teraz też tak będzie, tylko że nie będę miała z kim zostawić malucha, bo mamy już nie ma. Buziaki.
Wcale sie nie obraziłam ale tak jakoś dziwnie zakuło ze az mi sie płakać zachciało moze to ten dzień taki dupowaty jest Pisze do was i prawie płacze tak naprawde nawet nie wiem dlaczego może juto będzie lepiej a dzisiaj tylko poczytam sobie co piszecie Dzieki Matiaga za wsparcie. Ja mam jeszcze trójeczke oprócz tego malucha 13 11 i 9lat takze jest sie przy czym uwijac ale czasem mam serdecznie dość chciałabym wyjsc i zacząć życie od nowa gdzieś daleko a zwłaszcza jak mnie mąż wkurzy. No ale są i trzeba ich wychować nie wiem czy dam rade ..... pozdrawiam