Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny i chłopaki kochane,mam do Was pytanie. Poczytałam dzisiaj trochę wcześniejszych postów(dokładnie to pierwszą stronę) i jeden z panów polecał wszystkim ziołowe kapsułki RHODIOLIN. Poszperałam w necie no i są dostępne w sprzedaży wysyłkowej-cena dwumiesięcznej kuracji to ok 90 zł.zawierają wyciąg z jakiejś azjatyckiej górskiej rośliny,wyłapują z organizmu hormony odpowiedzialne za lęk,uspakajają serduszko itd.No i chcę Was zapytać czy może mieliście styczność z tym lekiem,chętnie spróbowałabym czegoś ziołowego ale po naszej przygodzie z chrisem 007 nie jestem pewna czy to po prostu nie był sposób zareklamowania jakiegoś bubla. Znacie te kapsułki??? Wiem,ze są dostępne w aptekach,mnie tylko w necie.
aga nie bedę trzymała kciuków za to, zebyś dostała prace, bo zapeszę, po prostu życze ci zebyś ja dostała, tak ze szczerego serca czarnaska daj spokój z tym moim starym, chyba naprawde muszę go wymienić na nowszy model to świetnie, że lepiej sie czujesz,a lekarz co ci powiedział o tych tabletkach, dlaczego sa niebezpieczne?uzalezniają?, wiesz ja się kiepsko znam
Czarna kochanie,pisałam że ten lek jest bezpieczny a nie na odwrót,oj chyba nie dokładnie mnie czytasz ale jesteś w pracy to wybaczam. o neurolu pisałam,że dobrze się po nim czuję i nie mam skutków ubocznych./ a pytałam was wszystkich czy ktoś brał ziołowe kapsułki RHODIOLIN,chcę wiedzieć czy coś działaja czy to moze jednak kolejny bubel. pracuj kochana a ja lece obiadku pilnować bo jeszcze coś mi się przypali,odezwę się pózniej.Papa/
Witam wszystkich bardzo gorąco.Piszę bo już sama nie daję rady,nie wiem co mam robic.Od dluższego czasu mecza mnie uporczywe lęki,ciągly niepokoj.Nie ma takiego dnia zeby było wszystko OK-totalna masakra.Jak jest w miarę dobrze to zaczynam sie zdręczac rożnymi myślami i zaczyna się wszystko od nowa:zawroty glowy,uczucie oszolomienia ,spocone ręce,bieganie do lazienki.Boję się ze zwariuje.Jak wszystko minie czuję się bardzo zmęczona.Bylam u psychiatry i pani doktor powiedziała ze to nerwica.Zapisała mi Anafranil 10 mg.Biorę od 3 tygodni i jest tylko niewielka poprawa.Dzisiaj będąc na zakupach nagle odczulam lęk nie wiadomo z jakiego powodu.Proszę napiszcie czy ktoś miewa takie objawy,czy ktoś brał ten lek a jeśli tak to czy pomogl.Z męzem nie mogę na ten temat pogadać bo on tego nie rozumie.
czarnaska przepraszam za roztrzepanie,ale mam dziś taki młyn w pracy, ale o boze wieczorem postaram sie być bardziej skupiona dobry nastrój u mnie niestety prysł, czuje sie fatalnie, dobrze, że mam jeszcze duzo do zrobienia, to może nie będe się na tym skupiać
Witaj Moni!Kochana,jasne że znam takie objawy jak większość obecnych na forum.Napięcie,lęk bez powodu...w sklepie,autobusie,w kościele..dobrze to znam.Nie wpadaj w panikę,to naprawdę może całkiem ustać po leczeniu,ewentualnie objawy nie będą tak silne.Pytasz o ten lek ,tu mam problem...Zażywałam go gdy pierwszy raz w życiu miałam atak lęku,psychiatra na domowej wizycie mi go przepisała,łącznie z silnymi dawkami afobamu 3x po 2tabletki0,5...więc możesz sobie wyobrazić w jak złym stanie byłam.O efektach Anafranilu nie mogę nic powiedzieć bo po kilku dniach zazywania wylądowałam na intensywnej terapii z zapaleniem mózgu i płuc/to nie miało nic wspólnego z nerwicą i lekiem/ i lek mi odstawiono w szpitalu.Z reguły te leki zaczynają działać do 3 tygodni,ale efekt leczniczy zaczyna się nawet po 2 miesiącach.Możesz przy najbliższej wizycie powiedzieć jak się czujesz i zobaczysz co zdecyduje lekarz.Przy leczeniu nerwicy pomaga psychoterapia,może się zdecyduj.Nie bój się tego co się z Tobą dzieje,naprawdę wielu ludzi ma takie problemy,nie jesteś sama,podjęłaś leczenie i będzie lepiej.No i oczywiście masz już nas :)) Małgosia dalej ok,Gabi też..super Czarnaska,jak u Ciebie? Czarna słonko! co z tym nastrojem? odezwij się jak będziesz w domku... Dorotko .Wiki,co u Was? Aga moje Ty szczęście w domu atmosfera lepsza dzielna kobietko?
Dzięki Iwonko.Jak człowiek slyszy takie slowa od razu robi mu się lepiej,jakby nagle zrobil sie zdrowszy.Tylko to znowu za jakiś czas powroci.Od lutego mam rozpocząc nowa prace,boję się jak diabli,no bo jeśli to mnie złapie w pracy to co powiedzą o mnie inni,wstydze się ze mam napadowe lęki,ze biore tego typu leki.I znowu pełno myśli przewala się w mojej łepecynie.Czasami tak się nakrece ze wydaje mi się że to jakaś choroba psych.,że zbzikuje.Mówilam o tym lekarzowi ale stwierdził że mam się nie martwić,że to nie zadna choroba,tylko zab.emocjonalne. Ale lekarzowi łatwo mowić,a zwlaszcza jeśli czegoś takiego nie przezył.
Moni! do lutego jeszcze sporo czasu być może leki zaczną tak działać,że bedziesz się czuła całkowicie dobrze,staraj się o tym nie myśleć.A co do tego co mówił lekarz..:) ma rację ..nerwica to nie choroba psychiczna tylko jak to nazywała choroba uczuć..dlatego dotyka głównie osób wrażliwych.Wiem,że teraz masz takie wrażenie ,że oszalejesz od tego,ale zapewniam Cię , jak każda z osób na forum ,że to minie, przyjdzie znowu czas kiedy poczujesz się lepiej...hmmm tak jak obecna tu Małgosia,która się nam rozbrykała/ ja Ci dam ciocię :)/A branie leków nie odbieraj jak wstydu bo nie ma powodu...chory na cukrzyce potrzebuje insuliny,my zaś takich leków i nie ma w tym nic złego.W pracy poznasz ludzi,zobaczysz komu możesz zaufać i ta osoba może wiedzieć co Ci jest,a innych nie musisz wtajemniczać,zawsze można czuć się zle choćby z powodu ciśnienia.Popatrz ile czasu do lutego już my Ci nie pozwolimy się samej zamartwiać :)
Moni :))) my się chyba nie rozstaniemy...zaraz się odezwą dziewczyny które pracują i biorą leki,pewnie dalej zagonione...Czarnaska,Czarna,Aga,nasz rodzynku! co tu dzis tak cicho!!!!!!!!!! Moja siostra pracowała zażywając takie leki i w niczym to jej nie przeszkadzało.Organizm się do nich przyzwyczaja i nie czuje się wtedy po nich słabo tylko normalnie się funkcjonuje,tym więc się nie przejmuj Matiiaga jak się czujesz? Aguniu! Czy ktoś wie co jest z Wiki bo się już martwię...
Witam Was! Widze,ze sporo tu sie dzieje na tym forum :) Chyba bedzie trzeba do tego przywyknac :) a wiec Malgosia moja mlodsza siostra :) ok :) Zawsze chcialem miec mlodsze rodzenstwo :D Jak Wam dzien mija bo mi jak narazie w miare dobrze :) Ale zbliza sie wieczor wiec roznie moze byc ... Mam takie pytanie zazywal/zazywa moze ktos z Was Hydroxyzinum ? Jesli tak to co sadzicie o nim ? Ja go biore i wydaje mi sie,ze nawet nawet :) Chociaz moglby byc lepszy :)
Czesc dziewczyny! CZARNA,dzieki za wsparcie.Ale w domu mialam prawdziwa wojne z mezem,kiedyss sie wykoncze albo jego;)Poszlo o prace,jak tak to mowi ze niczego nie szukam,jak juz zaczelam dzialac to wymysla,to nie tamto tez nie bo zdrowie,jak to mi pasuje o ile sie uda to tez zle cytat*bo za darmo 3 dni na probe...*takie czasy i chce sprobowac i tak mu powiedzialam.W domu masakra tesciu sluchal ale nic nie gaadal,niech by sprobowal to tez by mu sie oberwalo.Jak nie przeklinam tak juz wszystko lecialo,ale postawilam na swoim,a moze sie uda akurat zobaczymy,jak nie bede dalej szukac i juz. MALGOSIA,humorek dopisuje,wizyta sie udala,swietnie. MONI2572,ja biore bioxetin to lek na depresje.Poczatki zawsze sa trudne ale sie nie poddawaj. DOROTA W gdzie sie podziewasz tyle czasu? CZARNASKA a jak Ty slonce?
Do Moni2572... Przyjmowałam anafranil 3 lata.Na początku terapii przez dwa tygodnie przyjmowałam relanium razem z anafranilem.czułam się przez trzy lata bardzo dobrze,ale w tym czasie przytyłam 14 kg i miałam próby watrobowe złe.Jeżeli przestaniesz brać leki uspokajajace,to oczywiscie ,ze bedziesz mogła pracować.Odrobinę cierpliwości,to nie stanie się od razu.Poza tym nie możesz sama sobie dawkować przeciwdepresyjnych. Apropos anafranilu...U Ciebie wcale nie musi wystąpić taka reakcja. Iwonko,u mnie wszystko w porządku.Czytam Wasze posty.Przybyło dużo ludzi-pogubiłam się.Pozdrawiam Cię serdecznie.