Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Sara ale Ty się złota nakręcasz. Im bardziej bierzesz do sb każdy objaw tym on będzie bardziej nasilony jak i częściej występował. Z karkiem jest ten problem że jest on w ciągłym napięciu co daje efekty uboczne jak zawroty, bóle głowy, zaburzeń widzenia itd. Co do duszności to owszem mam ba nawet czasami mam wrażenie że gdybym nie zmuszał się do oddychania to kaplica bezdech. Na duszności polecam otworzyć okno pooddychać świeżym powietrzem. Ogólnie pilnuj żeby nie było w pomieszczeniach za gorąco i codzienne wietrzenie. Jeśli masz za ciepło w domu to też w pewnym sensie wpływa na Cb i Twoje objawy.

Wiem ze za bardzo sie przeyjmuje tymi swoimi objawami..jestem straszna panikara i szybko rozsiewam wokol siebie panike niestety...zawsze w nocy w staje i mysle o ataku tetna bo zazwyczaj w nocy mnie lapalo przxeciez wiem ze jak sie uspokoje lub wezme tabletke to sie uspokoi wszystko a cały czas sie tego boje...nawet jesli o nerwicy nie mysle to daje o sobie znac np. potkniecim sie seca mam nadzieje ze to od nerwow a nie jakas arytmia...

Gość Milena89

Czemu tu taka cisza? :(( ja sie czuje fatalnie biore 6 dzien sterydy a stawy jak bolaly tak bola, tu lekarze nawet nie wiedza co mi jest, wizyte u reumatologa kolejna mam za miesiac,a psychicznie z tym sobie nie daje rady:( chcialam przyleciec do pl i zrobic prywatnie badania,ale moi rodzice nie sa za tym pomyslem...:( mam dosc wszystkiego,a po sterydach moj humor sie tylko pogarsza

Gość Magdzik23

Futerko kochana trzymam kciuki za twoje wyjście z choroby! Cieszę się że podjęłaś się leczenia i wiem że już czas wyzdrowieć!~ paula nam wyzdrowiała, kasia i teraz czas byś i ty to zrobiła. całuję was mocno:* dziś zrobiłam wielki krok ale innym razem o tym opowiem na forum.

Hejka, mam taki filmik dla każdego kto ma problemy z karkiem i kręgosłupem ale nie tylko te ćwiczenia pozwalają mi się tak wyciszyć że lęki mi przechodzą jak ręką odjąć. Wystarczy poświęcić 20 min wieczorkiem bądź rano i można się cieszyć dobrym samopoczuciem przez cały dzień. Oto link: http://www.youtube.com/watch?v=aoh5EmwGAPU Gorąco polecam naprawde pomaga:)

Gość Magdzik23

Saro sukces! ja dziś czuję się fatalnie obżarłam się słodyczy wczoraj i mi niedobrze jest, jest słabo bo okres się zbliża, jestem zła, i mam wrażenie że jestem na coś chora i coś się złego stanie:// na zajęciaz synkiem nie pojechałam bo się wyprostować nie mogłam tak mnie brzuch boli! wybaczcie, marudzenie ale też ostatnio poprosiłam tatę by mnei z synkiem wieczorem do miasta zawiózł i zostałam tam sama od 18 do 21 bo się umówiłam ze znajomą którą dobre kilka lat nie widziałam i było wspaniale! pol godzziny dziwów a potem jakby nie było żadnej nerwicy, nawet do toalety nie latałam! na zakupy poszłyśmy a dziś takie odrealnienie, mieliście takie silne odrealnienie jakbyście widzieli a niewidzieli? jest mi trochę nieswojo pisać, cały czas myślę o Adze i to co mi się dzieje to nic ,zero w porównaniu co musi przeżywać....... cholera beczeć mi się chce, nie wiem czy to chormony już czy może poprostu gorszy dzień, czy coś innego. miłego dnia ja tak teog nie zostawię i zaraz zabieram się d porządkowania dokumentów by czymś główę zająć i nie myśleć że jestem na coś chora i coś się stanie. buziaki dla was