Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, raz lepiej raz gorzej. Znów wrócily bóle w klatce i ramion koszmar;( Kardiolog już przy badaniach polecał mi badania kręgosłupa bo możliwe że przez mój tryb życia zaczeły się jakieś deformacje ale jak zwykle olałem sprawe a tu jednak bd trzeba się wybrać po skierowanie, mój rodzinny ma mnie już dość jak mnie znów zobaczy to chyba mnie udusi:D

Sara na internecie pisza glupoty,ja nerwicy serca nie mam,a tez mialam puls170 myslalam ze zemdleje ale nigdy nie zemdlalam wiem co czujesz i ze se boisz bo mialam tak samo i nikt mi nie mogl pomoc lekarstwa to jedno a drugie to nastawienie musisz nauczyc sie to opanowac,jak mnie teraz lapia leki nie zwracam na to uwagi i robie swoje itez nieraz mi serce za szybko bije jak np musze wyjsc sama slabo mi i nogi mi sie robia jak zwaty

Puls przy spoczynku mam tak 75/80 a czasami jest ze mam 60 tak ze z tym jest roznie.. ale przy ataku bywa roznie i zazwyczaj staje sie to w nocy jak wstaje dod ziecka wkrecam se ze mi za szybko serce bije i za chwile mi bije jak szalone czasami umiem to opanowac a czasami jak sie jeszcze bardziej nakrece to nie dosc ze puls gigant to do tego dziwne pukanie serca i usznosci...przy takim ataku mam brac propranalol...mi raz z pogotowia dali relanium i za chwile mialam skutek uboczny puls 150 ale wiem ze ten skutek sama se wymyslilam hehe ahh ta nasza psycha i zabrali mnie na szpital abym napila sie syropku na uspokojenie i zrobili EKG:D

Najbardziej denerwujący jest fakt że przeciętny lekarz nie ma podejścia do pacjenta z nerwicami czy innymi natręctwami. Wiadomo że jak usłyszysz słowa *to nie jest normalne przy nerwicy* zaczynasz się bać i szukać synptomów oraz coraz to nowych chorób a to wszystko tylko pogłębia nerwice. Ja mam tylko farta że mój rodzinny ukończył też psychologie więc mogłem znim pogadać troszkę.

Mi powiedzieli ze jesli mam dodatkowe skurcze c podobno sa normalnym objawem przy nerwicy to ze to jest bardzo powazna choroba :) ak pow mi lekarz rodzinny nie kardiolog:)i mnie kutafon nastraszyl:)tylko i odrazu holtera se zalozyam i w poniedzialek wynik i pewnie bedzie wszystko oki skoro za kazdym razem ekg wychodzi mi dobrze conajmniej 3 razy na tydzien :)

Gość Magdzik23

Futerko jak cię dobrze tu widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stękniłam się na maxa za tobą!! i tęsknię bardzo za agniesią, za aga1791 ,marlenną i innymi cudowny dziewczynami, wybaczcie że nie wymieniałam ale napewno o was też w tej wypowiedzi pomyślałam. ja bez rodziców daję radę, jest nawet tak jakoś spokojnie:) są lęki ale i jest uczucie takiego odpoczynku. a jak są lęki to idę od razu coś zrobić i już ich nie ma, ale nie rozkręcam się bo nie chcę zapeszyć. tak wszystko spokojnie mija. pozdrawiam i miłego wieczorku.

Gość Milena89

Hej Kochani! ja tez mam takie kolatania serca, bole w klatce, ale na to akurat nie reaguje... najwiekszy problem mam teraz ze stawami i chyba miesniami. po szeregu badan powiedzieli ze to zapalenie stawow, a wyniki sa wporzadku wiec tego nie rozumiem...najpierw mysleli ze to gruzlica,ale rtg pluc jest ok. dali mi sterydy i bol ma ustac...biore 2 dzien-dalej boli boje sie,ze to stwardnienie albo gruzlica kosci - mogliby mi zrobic rezonans bylabym spokojniejsza,a tak boje sie,ze mi nie pomoze i umre,.... masakra-tez juz tam na mnie patrza jak na wariatke. a co do sytuacji rodzinnej- to sie dogadalismy- dalismy sobie szanse i odbudowujemy to... ja moge juz wychodzic, mowimy sobie o wszystkim i probujemy zyc lepiej niz wczesniej.mam nadzieje,ze nie bede tego zalowac. dziekuje Wam za slowa wsparcia gdy tego potrzebowalam !! ;* jestescie cudowni !!

Gość Milena89

Hej-gdzie sa wszyscy ??;* ja dzis ide na rozmowe w sprawie pracy jako doradca ubezpieczeniowy...pewnie ta praca polega na namawianiu ludzi heh ale zobacze i tak co to jest- co mi szkodzi... 5 dzien biore sterydy na te stawy i jest mala poprawa- boje sie,ze nie to jest przyczyna moich boli... :(:( wariuje a ja tam u Was?? zycze Wam wszystkim milego dnia ;*