Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Rafal, bardzo chcialabym napisac Ci, ze za chwile ta franca zniknie!!!!!!! ale nie wiem tego, sama mam wzloty i upadki...czasem bywalo naprawde oko...wiec uwazam,ze pozytywne nastawienie...bardzo pomaga..z takim nastawieniem nie powinnno byc gorzej, a moze byc tylko lepiej!!!!!!jedz na balet i na przekor szeroko sie usmiechnij..przypomnij sobie stare dobre czasy... 3-mam kciuki

Staram sie jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać ale dzis przesadziła i już się oddzywa normalnie a ja tak zesłabłam jakbym miała zaraz paść na pysk.i jak ja mam być zdrowa skoro domownik mnie niszczy,wiem że nieświadomie ale to robi.na dodatek zalałam kuchnie i musiałam szafki wysówać i tak się przy tym ubeczałam.a teraz melise wypije i muszę wyluzować żeby się uspokoić.miłego popołudnia wam życzę

Gość Magdzik23

Gracjo wiem, że ciężko jest, postaraj się nie zwracać uwagi albo wychodzić wtedy gdy ona zaczyna tak mówić, albo rozbecz się by widziała że ci przykrośc robi. Ja własnie o tym tonisalu słysze same dobrości, ciekawe.... dziś byłam w centrum wroclawia u babci i wyszłam, z misją że pójdę sobie pochodzić;) i zaliczę 3 sklepy!! bo miałam 3 rzeczy do kupienia i postanowiłam sobie że kupię te 3 rzeczy w 3 sklepach całkiem w innym miejscu leżącym od siebie. Tak więc 2 sklepy zaliczone i spacer w okolicy. lęk mnie łapał ale dałam radę:) miłego wieczoru, ja jak mały zaśnie zabieram się za mój angielski przez internet.

Gość Milena89

Tyta, Juho- Kochane macie tutaj maila do tego lekarza- polski.lekarz@gmail.com nazywa sie Rafał Marszał , jest neurochirurgiem i psychiatra. Napiszcie do Niego kiedy mozna sie umowic na wizyte ;-) a mnie rozlozylo jakies wstretne przeziebienie-drapie gardlo jakbym szpilki w nim miala i kaszel mnie meczy- zrobilam sobie nawet syrop z cebuli i mleko z czosnkiem i miodem zeby szybko wyzdrowiec i nie zarazic Corci, dobrze,ze Maz ciagle sie nia teraz zajmuje... macie jakies sprawdzone sposoby na takie drapiace gardlo ?? ;**

Ja gardło płukam ciepłą wodą z solą jak mnie boli.oj mamuśce mojej już przeszło i po co mi tyle nerwów popsuła?wiecie że ja teraz tak się najadłam bo przyszedł do nas kumpel męża i namówili mnie żebym zrobiła spagetti.i zrobiłam i tak pożarłam że pękam.magdzik ty dziś po mieście pochodziłaś?super trzymaj tak dalej kochana.

Gość Wojtekkkk

Oj dziewczyny wy to fajne jestescie :p Przypomnialo mi sie co mi jeszcze pomagalo jak nerw mnie nawiedza... otóż oddychanie spokojne i mowienie sobie w myslach wdech..wydech. I skupianie uwagi tylko na tym wdech wydech. Pare minut mijalo i zazwyczaj pomagalo!:) Próbować!

Gość Milena89

Hej Kochani ;* ja czuje sie troszke lepiej, gardlo juz tak nie drapie, za to zaczal sie kaszel ... i dostalam okresu-wiec wszystko jednoczesnie chce mnie wykonczyc, ale sie nie daje... Maz mi duzo pomaga, praktycznie ciagle zajmuje sie Coreczka zebym Jej nie zarazila i odpoczela :)

Witam ponownie :) Mam pytanie czy takie uczucie jak lęk przed tym ze te odrealnineie sie poglebi i ze boisz sie tego to normalne czy przy tej chorobie i lęk przed chorobami psychicznymi ?? Mam tak ze wieczorem to znaczy we wlasnym lozku jak tylko tv ogladam to wtedy tak jak by mi troche przechodzilo ale na drugi dzien po obudzeniu juz jak mam wstawac to sie zaczyna poglebiac i pogarszac wszystko. Wy tez tak macie ?? Pzdr. wszystkich .

Witam ponownie :) Mam pytanie czy takie uczucie jak lęk przed tym ze te odrealnineie sie poglebi i ze boisz sie tego to normalne czy przy tej chorobie i lęk przed chorobami psychicznymi ?? Mam tak ze wieczorem to znaczy we wlasnym lozku jak tylko tv ogladam to wtedy tak jak by mi troche przechodzilo ale na drugi dzien po obudzeniu juz jak mam wstawac to sie zaczyna poglebiac i pogarszac wszystko. Wy tez tak macie ?? Pzdr. wszystkich .