Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Baska -dziekuje, czekam teraz na znajomego,bo maz w pracy,a ja sama z Coreczka i odchodze od zmyslow... ale wiedzialam,ze cos sie dzieje! a oni ciagle,ze stres, ze to ,ze tamto!! a ja przyciskalam z badaniami, juz mowili,ze wyszukuje badania z kosmosu!! z drugiej strony ciesze sie,ze cos znalezli, bo ciagle wszystko boli ,a ja nie wiedzialam co sie dzieje i to bylo najgorsze,bo skoro nie wiadomo to nie ma co z tym zrobic... mam nadzieje,ze wyjdzie jednak,ze chodzi o to badanie ASO i ze to od tego te bole... nie wiem...bede strzepkiem nerwow do srody..i to obolalym... najsmieszniejsze jest to ze tu w Anglii proszac o badanie na borelioze i ASO to mieli oczy jak 5 zl i mowili ze nie ma takich badan,a pozniej dzwonili do mnie na komorke,ze jednak sa ...bez komentarza...

Milenko trzymaj sie tam i pisz, do srody szybko zleci, jutro juz wtorek. Ewcia zle sie czujesz? hm... poczekaj jeszcze, leki dzialaja po ok 2 tyg zycze zdrowka, u mnie gitara:) moze ewcia powinnas cwiartke sobie tego afobamu wziasc na dzien tez? ja bralam lexotan rano zawsze

Milenko , wiem że to trudne ale staraj się o tym nie myśleć , a przynajmniej nie o tym że od razu jakaś zła wiadomość Cię czeka w środę.. ja wczoraj u matki w domu nasłuchałam się też że jakiegoś znajomego cały czas głowa bolała a teraz jest w szpitalu bo stracił przytomność i okazało się że będzie miał operacje bo ma jakiegoś krwiaka w głowie.. a ja już od razu myślenie o tych bólach głowy moich !! ale tym się *pocieszam* że przecież mam też wiele innych dolegliwości i bóli serca itp. to przecież na pewno nic tam w głowie nie mam .. kurde chyba mi się związek sypie.. chyba próbuje sama siebie oszukiwać od dłuższego już czasu ale juz za długo to trwa.. przecież nie da się tak na siłę :((( sorki że takie żale wylewam ale nie mam żadnej koleżanki nawet.. a wy dziewczyny pewnie do świąt się gotujecie.. zakupy itd. :) ja juz po zakupach i zasłony i firanki poprasowane a jutro , zaczynam mycie okien i jeszcze pasztet z królika będę piekła pierwszy raz :)

Gość czytelnik

Ewcia dawkę leku ustala zawsze lekarz, może warto się z nim skonsultować skoro Tobie ta dawka mało pomaga, Ja miałam 3 razy dziennie po 0,25 dwa tygodnie , później 2 razy dzieńnie po 0,25, a następnie tylko raz dziennie. Dzięki temu żyłam bez lęku i normalnie funkcjonowałam.

Ewcia mi przy citalu kazala brac xanax rano 0.25 i wieczorem, potem raz dziennie i zakonczyc, tak samo przy biotexinie bralam lexotan rano pol i wieczorem pol. dlatego trzeba brac bo na poczatku wiadomo organizm sie przyzwyczaja do antydepresantow i bardziej pobudza nasz orgaznim i jestesmy bardziej nerwowi, natomiast potem zobaczysz roznice, bedzie inaczej,bez lękow, bedziesz miala energie i oby wszystko wrocilo do normy. powiedz jak sie czujesz? jakie teraz masz objawy? gorzej sie czujesz niz na poczatku bez lekow?czy widzisz jakas poprawe? ile bierzesz ten lek? moze powinnas sie czyms zajac? siedzisz w domu?najgorzej jest siedziec w domu,najlepiej cos porobic, zajac sie czyms, zaczac zmieniac zycie. przy antydepresantach jest ok, zobaczysz:))

Dziewczyny kochane jestescie dzieki za wsparcie bez was chyba ciezko by mi bylo przetrwac.Leki biore dopiero 8 dzien wiec to jeszcze krotko nie mam z nimi doswiadczenia i dlatego tak sie bardzo denerwuje tymi objawami.do poludnia bylo nie najlepiej teraz troche lepiej sie czuje ,staram sie z calych sil nie myslec o tym ale to samo siedzi w glowie mam nadzieje ze wytrwam w leczeniu bo chce byc zdrowa .to wszystko takie trudne

Gość Robert776

No i znalazłem ponoć najlepszego fachowca,ale termin miałby dla mnie pod koniec Stycznia...w dupę niech mnie pocałuje!Sam sobie poradzę,a do niego się przejdę i tak,zobaczymy co powie...Berellgot sobie biorę,ale na noc już tylko bo coś dziwnie się czuję za dnia a muszę autem kierować..ps.Aniso jak tam pasztet??WOW.Uwielbiam!Gracja-dziękuje...wiesz za co,miłe i budujące,tak samo jak pierwsza odpowiedź Kasi...od razu człowiekowi lepiej,a ja zacząłem przed zaśnięciem otwierać swoje drzwi do podświadomości i teraz ona ma załatwiać za mnie wszystkie dolegliwości jak śpię,nie wymagam cudów ale też ma robić by było dobrze,a negatywne myśli ignorować!Zobaczycie,jak ją wytresuję!Niezbędna przy tym Wiara i jeszcze raz Wiara!!!Wiara czyni cuda nie bez powodu tak się mówi,ale ślepa Wiara nie poparta żadnym racjonalizmem!ps.właśnie oglądamy z córką Kevina po raz enty...jakoś to zniosę,he he...

Fachowca tzn. psychiatrę ?? bo ja jeszcze nie szukałam.. na razie może te tabletki od neurologa poluzują mi te *spięcia* wszystkie.. poczekamy zobaczymy.. Kevin :) ja oglądam ten na polsacie z JENIFER LOPEZ jak ja mąż bije.. ale nie lubię takich filmów za bardzo bo bym gościa zabiła normalnie.. i dlatego na forum zajrzałam żeby zerknąć co tu słychać :) a pasztetu jeszcze nie robilam, jutro będę go piekła bo dzisiaj nie było czasu za bardzo, to będzie mój pierwszy raz ale jestem dobrej myśli bo lubię gotować i zawsze nawet jak sama coś wymyśliłam to wszystkim smakowało to na pewno się uda :))

Gość Robert776

Tak,psychiatrę...ale i tak najlepszym psychiatrą dla siebie jesteśmy My sami!Jednak ci pierwsi mogą przepisać dobre środki skutecznie blokujące pewne receptory w naszych główkach,po których łatwiej się wyluzować i myśleć pozytywnie,a według mojej teorii łatwiej docierać do swojej podświadomości...A jak już tych nawyków nabierzemy i wprawy to można odstawić *landrynki*.Ja próbuję sobie bez tego radzić,z domieszką berellgotu dla wyciszenia i będzie dobrze,bo nie ma innej opcji,a jak widzę ile tu mądrych,zdolnych i uroczych Kobiet to aż chce się żyć!Czasem wystarczy wyjść odrobinę po za swój ciasny Świat i posłuchać ludzi normalnych!!!ps.jak bym szukał kiedyś partnerki na resztę życia,na pewno zajrzał bym na pierwszym miejscu tutaj!Dziewczyny jesteście MOCNE!!!

Czasami jest dobrze, wysztko ok, ale nie wiadomo kiedy, nie wiadomo czemu coś nagle szarpnie i nie wiem co robić,czyje okropny lęk, serce wali jakbym miała zawał dostać i najgorsze dla mnie to ściskanie w klatce piesiowej, to mnie nakręca najbardziej i lek się nasila. Mój neurolog fajnie powiedział, że nie ma doskonalszego perpetum mobile niż nerwy. Nakręcamy się sami.