Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem kochani że ataku lęku nie da się tak od razu odepchnąć od siebie,wiem bo choruje na to dziadostwo od 13 roku życia czyli już 17 lat minie w styczniu z przerwami ale trzeba walczyć nie mówię że to uda się dziś ani jutro ani nawet po jutrze ale wkońcu coś ruszy w dobrym kierunku.ja dużo razy miałam ataki lęku w takim stopniu że mdlałam,cała się trzęsłam itd ale ktoś mi tłumaczył że dam rade takdługo że wkońcu to do mnie dotarło,po tylu latach wiem że nie umieram.teraz nawet już ciśnienia nie mierzę ani tętna bo boję się że jak zobaczę coś nie tak to spanikuje,unikam takich rzeczy w miarę możliwości.cały czas jest mi ciężko jak wam wszystkim ale musimy nad tym pracować nawet jeśli nie mamy na to siły

Jesteśmy młode-młodzi i mamy dla kogo żyć,ja straciłam przez nerwice najpiękniejsze lata życia,bycie nastolatką to koszmar był dla mnie bo wtedy nic z życia nie miałam,ani kogo do domu zaprosić ani gdzie wyjść przez te lęki.teraz też nie latam nigdzie (bardzo mało).kiedyś chciałam pojechać z mężem do miasta i wsiadłam do autobusu i dostałam takiego lęku że czekalam tylko aż zemdleje,chwyciłam męża za ręke i tak mu ją z nerwów gniotłam i ściskałam że mu krzywde zrobiłam,ale musiałam jakoś odreagować.tak że widzicie wiem że opanowanie lęku jest niewyobrażalnie ciężkie ale walczmy z tym mimo wszystkiego.aha milenka napisała bardzo mądrą rzecz że jeśli o czymś myślisz dużo tym więcej się boisz,i to jest święta prawda.nie wiem co wy na to ale ja tak myślę i oczywiście nie każdy musi się z tym zgodzić.pozdrawiam

Witajcie:)dziewczyny ale mnie dzisiaj nerwica wymeczyla w nocy nie moglam opanowac lęku nie spalam cala noc i teraz tez jest nienajlepiej biore ten lexotan i raz jest lepiej a raz gorzej ,czy ten lek potrzebuje duzo czasu zeby zadzialal juz nie mam sily za jakie grzechy my tak cierpimy.Chyba jutro pojde prywatnie do neurologa bo za dlugo czekac az po nowym roku do tego czasu mozna zwariowac,a wy dziewczyny jak opanowujecie te lęki,staram sie nie myslec ale to samo siedzi w glowie kiedy to minie pozdrawiam

Witajcie Wszyscy :-) Musze przeczytać posty, które powstały w czasie mojej nieobecności. Chce Wam powiedzieć, że po mojej nerwicy nie ma śladu, ale obawiam się, że jak wróci, to mnie walnie z całych sił! Mój syn dostał pozew o rozwód od swojej zony i ten pozew jest obrzydliwy i muszę pomóc synowi, dlatego nie mam *miejsca* na nerwice i jej objawy. Mam tylko nadzieje, że tego później nie odchoruję. Byłam u lekarza (neurologa) i pani powiedziała mi, że mam brać fluoksetynę. zobaczymy, jak to będzie... Ewcia Przejcie ci po jakimś tygodniu, dwóch, chyba, że lek jest nieodpowiedni dla ciebie. Z tymi antydepresantami tak jest, że na jednego działają, a na drugiego mniej... Ewa

Hejka.ewcia to cię wymęczyło.ja jestem załamana mój mąż choruje od 1 października i dopiero dziś zus mu wypłacił 66 złotych chorobowego tylko ja nie wiem co to ma być?przecież za październik wypłacił pracodawca a od 4 do 22 października zus i za te dni tylko 66 zł to jakaś kpina chyba.a nasz kolega choruje i ma najniższą krajową płaconą i za dwa tygodnie dostał o 3 razy więcej,ja już nie wiem o co tu chodzi.może ktoś zna się na tych zusach zakichanych.

Gracja :-0 Najlepiej zadzwoń do ZUSu i zapytaj. tylko nie daj się zbyć byle odpowiedzią. Jak nie będą chcieli odpowiedzieć, to tam pojedź i się wypytaj. A jak nadal nie dostaniesz sensownego wyjaśnienia, to napisz pytanie i wyślij listem poleconym z potwierdzaniem odbioru. Na takie pismo każda instytucja MUSI odpowiedzieć również w formie pisemnej i wtedy nie piszą bzdur, bo z taką pisemna odpowiedzią możesz iść do sądu. Nie ma innej drogi, chyba, że masz kogoś znajomego pracującego w ZUSie. Ja ZAWSZE zadaje pytania pisząc list polecony i czekam na wyjaśnienie. Powodzenia :-) Ewa

Futerko-ja wlasnie jestem w srodku okresu...;/ wspolczuje... mnie dzis boli glowa, stawy i jeszcze taka pogoda-masakra;/ Arkekra- widzisz Ty pokonujesz nerwice wlasnie myslac o innych, zajmujac sie wszystkimi dookola...jak Ci sie udaje tak wylaczac na siebie??

Hej dziewczyny !! jak tam zdrowko?u mnie swietnie w dalszym ciagu.:)) uwielbiam chodzic na zakupy ach nareszcie moge, bez zadnych obaw, strachu,leków, zachwianej rownowagi, drzacych nog... milena ,ja niewiem co ci doradzic, moze amol, jakas masc rozgrzewajaca? bardzo dziwne masz te objawy,ale hmm bierzesz jakies leki bo zapomnialam?moze to jakies skutki uboczne, moze minie?ile cie to trzyma? z nerwicy az by tak bolaly miesnie?-mozliwe , moze tak bardzo ci sie miesnie napinaja a potem bola! gdzie ten snieg? juz bym chciala z cora ulepic bałwanka a tu niema nic ! milego wieczorku

Futerko masz zawroty glowy? czy uczucie falowania? niepewnosci, ? nieskoordynowane ruchy? jesli tak to olej neurologa bo nic to nie da, to nerwica... ja tak mialam (jak ja to mowie pod koniec stadium mojej nerwicy), czyli opanowywalam lęki,ale wlasnie cala falowalam...jakby sie to wemnie kumulowala i wyjsc nie chcialo, bo walczylam z tym. Teraz dzieki biotexinie wszystko jest jak dawniej!!!!!!!!!!!! kochane rozumiem Was, wasze obawy milena, aniso itp....ale ja moge powiedziec ze z tego wyszla, sprobojcie i wy, ale radze Wam -leczac sie, zmienic rozniez swoje zycie, nawyki....naprawde starac sie, nie siedziec przed kompem, nie czytac bzdur ,nie doszukiwac sie chorob objawow-wiem z wlasnego doswiadczenia ze to nasila lęki... musicie sie pozbyc tych durnych mysli.....wiem ze to nie jest latwe!! futerko idz do lekarza, niech ci dadza dobre leki, widzisz ja tez mam dziecko,i jest ok,leki nie usypiaja mnie. ewcia, zamiast do neurologa idz do psychiatry,on ci dobierze leki, widocznie lexotan ci nie pomaga,ile go bierzesz? mi pomogl,ale w polaczeniu z biotexinem. niema sie co bac lekow, nie mozna tak dalej zyc, meczyc sie-ja to zrozumialam!! qrwa przeciez wiekszosc tu z nas to tacy mlodzi ludzie!! szok!!

Ja biore od 4 dni Servenon, ale nie widze poki co poprawy,trzeba poczekac,a te moje bole kosci zaczely sie po anginie...jak skonczyl sie bol gardla to sie zaczely kosci, a czynnik reumatoidalny mam ujemny,ob=2 crp tez w normie i nie wiedza czemu boli:( a ja wymyslam coraz to nowe choroby...:(

Wiecie ta nerwica to ma taką siłę że aż trudno w to uwierzyć,mojego kuzyna córke zostawił chłopak i tak się biedna załamała że wpadła w taką nerwice że straciła czucie w nogach,straszne to było ale jak dowiedzial co się stało to wrócił do niej po dwóch dniach i czucie w nogach też wróciło.ja z początku nie mogłam w coś takiego uwierzyć a jednak to prawda,co nerwica potrafi zrobić z człowiekiem.ja jak się tylko zdenerwuje albo przestrasze to nogo mi miękną i mi słabo,macie też tak?

Oj mamy tak, mamy Gracja z tmi słabymi nogami i nie tylko, bo z nogami to mam od lat dziwne objawy...ostatnio mam w jednej takie drgania ale na szczęście teraz prawie ich nie czuję, bo są momenty że więcej czuję, a są że mniej. A jak się czegoś wystraszę nop złej wiadomości to momentalnie nogi mi tak słabną, że aż muszę usiąść, bo bym chyba nie ustała...

A ja zauważyłam że teraz mnie bardzo łatwo przestraszyć a denerwuje mnie praktycznie wszystko.. i jak sie zaczynam denerwować to od razu jak na pstryknięcie palcem głowa mnie boleć zaczyna i końca tego bólu juz wtedy nie widać... no i przez to wszystko tylko zgrzyty z mężem mam bo on nie może wytrzymać tego że tak byle co mnie z równowagi wyprowadza, a ja nie moge wytrzymać że on tego nie rozumie że tak mam teraz.. i takie koło bez przerwy.. i nawet jeść nie mogę bo zaraz mnie brzuch boli i w ogóle apetytu nie mam juz od tylu tygodni i te mdłości jak głowa boli.. muszę się zapytać lekarza czy przy tym atenololu można znieczulenie u dentysty stosaować , bo kiedyś któraś z dziewczyn pisała że przy propanololu nie można a to jest cgyba podobny lek.. a wy dziewczyny nic o tym nie wiecie ??