Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze co dziennie mam takie zmęczone oczy , takie *schodzące w dół* i za mgłą, jak bym była co dzień po przepiciu jakimś !! dziewczyny też tak macie?? i pełno krost i czerwonych plam na buzi, takie przebarwienia, a bladość skóry jak anemia jakaś..

Hej dziewczyny! ja spalam...tak mnie nogi bolaly...moze to za malo ruchu ?? nie wiem znow sobie wszystko wkrecam, mam wrazenie,ze po tych tabletkach sie nasililo...nie wiem jak to opanowac...tez mi serce bije jak szalone...bola mnie nogi rece...i teraz jeszcze gorsze rzeczy sobie wkrecam...:(:( czy to moze byc z nerwow ?:(

Aniso nie jestes sama z takimi objawami ja mam to samo chociaz biore leki a objawy jakos nie znikaja raz jest lepiej a raz ze tylko czekac az sie zemdleje to jest okropne i czasami juz nie mam sily z tym walczyc dziewczyny kiedy to sie skonczy rece i nogi to mnie bola i nie boje sie sama wychodzic boje sie o zdrowie i zycie ale widocznie w nerwicy tak jest bardzo czekam na polepszenie zdrowia a wy jak sie czujecie?

Milena te bole to napewno na tle nerwowym po nerwicy mozna sie wszystkiego spodziewac wiec sie nie martw jak sie wyleczymy z tego cholerstwa sory za slowo ale wszystkie dolegliwosci miną,wiem bo to moj 2 atak nerwicy po 6 latach szczescia bo tak mozna nazwac zycie bez nerwicy.Julka mnie pluca tez nigdy nie gilgotaly mialam tylko klopoty z oddychaniem ,dusilo mnie w klatce piersiowej

Ewcia- pewnie tak...niestety tez mnie juz niektore rzeczy nie ciesza,a kiedys sprawialy mi ogromna radosc... jutro i pojutrze mam kolejne wyniki badan i po glowie mi chodzi zeby jeszcze tomografie zrobic czy to od kregoslupa czy glowy...masakra... najgorsze sa te mysli, ze to na pewno jakas choroba,a nie nerwica... ;/ Arkekra, Magdzik- co sie u WAs dzieje? czemu sie nie odzywacie?

Julka, z tytm gilgotaniem w płucach to przypomniało mi się jak kiedyś mój syn stale mówił, że go tak w środku w płucach swędzi i to było przeważnie wtedy jak miała go złapać jakaś grypopochodna choroba, a wtedy jeszcze był nastolatkiem i stale chorował...może u Ciebie też coś podobnego? Wiecie co, przypomniała mi się także jeszcze jedna rzecz...kiedy jeszcze byłam początkująca w chorobie i pierwszy raz wybrałam się do psychiatry to był u nas taki słynny lekarz z powołania i wiecie co mi przepisał??, a raczej dał skierowanie na BICZE WODNE, takie zabiegi w Zakładzie Balneologicznym, na które chodziłam, teraz takich nie dają...ale fajne i odprężające to było, stało się w kabinie w stroju kąpielowym i pani zabiegowa brala taki wąż gumowy podłączony do wody pod silnym ciśnieniem i biczowała tym ciśnieniem całe ciało od góry do dołu, a przodu i z tyłu aż bolało i czerwone było i ta woda była raz zimna, a raz gorąca. Teraz jak sobie to wspomnę to stwierdzam, że nikt oprócz tego lekarza tego nie zlecił (on już dawno nie zyje).

Mozliwe bo nerwice mam wegetatywna ( jest ona przy dojrzewaniu ) to swendzenie płuc tez moze bym a mam dopiero 17 lat . Tylko starsznie meczy mnie ta nerwica ale staram sie o niej nie myslec bo sie w taki kozi róg zapedze ze w psychiatryku jeszcze wylonduje .

Milena89- tak najgorsze są te ciągłe myśli że to nie nerwica , tylko jakaś inna choroba .. ja to mam cały czas !! i dzisiaj pół nocy nie mogłam zasnąć , głowa mnie bolała i już myślałam że się rano nie obudzę , bo może coś tam w tej głowie mam.. a Ty już byłaś u neurologa ?? bo ja pierwszy raz idę i nie wiem o jakie badania mam poprosić ? czy jak mu wszystko opowiem to on sam będzie wiedział jakie skierowanie ma mi dać ? bo jak juz płacę za wizytę to chciałabym ją w pełni wykorzystać..

Aniso zalezy czego sie obawiasz- jak boli Cie glowa to mu powiedz wprost,ze chcesz tomografie, bo Ci to zyc nie daje... ja u neurologa nie bylam... mieszkam w Anglii i tu jest w ogole inna bajka...lekarzowi rodzinnemu sama mowie co mi moze byc bo tak to tylko paracetamol by byl i do domu. ale moj psychiatra jest neurochirurgiem,takze z nim kiedys o tych guzach rozmawialam jak mnie naszlo... ja tez teraz bede prosic o rezonans albo tomografie glowy i kregoslupa... chce zrobic wszystkie badania by sie uspokoic...

Aha.. no mnie wszystko po trochu boli.. głowa i serce, a najbardziej to ten kręgosłup.. a dzisiaj mi na wysokości kolana z tyłu nogo ból wszedł jakiś :(( a teraz tak jak serce , tylko jak by pierś.. no i ta głowa pieprz..a nie przestaje, nie mogę nic jeść bo te ciągłe mdłości i ból żołądka..

Ja dziewczynki też tak mam jakby mnie w piersi coś kuło ale to raz w jednej raz w drugiej,i te oczy takie jakby po przepiciu tyle tylko mi lżej że już się przyzwyczaiłam do tych dolegliwości i nic sobie z tego nie robie i wam też radze,bo szkoda waszego czasu i zdrowia .tak cały czas latać po lekarzach ja bym nie umiała,bo jak tylko coś się wyjaśni to znowu coś innego znajdziecie i dalej się będziecie martwić,i wpędzać się w chorubska jeszcze gorsze.jeśli ma was to badanie usspokoić to zrubcie ale proszę was nie wkręcajcie się tak to tylko nerwica,nie pozwólcie jej sobą żądzić.mam nadzieję że nikogo nie uraziłam tym co napisałam ale naaprawdę wiem co mówię bo już to przerabiałam i wiele innych rzeczy przez te 16 lat

Gracja-masz racje, ale sama na pewno wiesz jak to jest...kazdy moze Ci mowic,a Ty wiesz swoje....ja tak mam... w ciagu ostatniego miesiaca *mialam* tyle chorob, ze nie zlicze nawet... a nogi nadal bola, reka tez-a wszystko niby w normie... no i dzis glowa boli,ale to chyba pogoda... dzis bralam 3 dzien lek, ale nie widze poki co efektu...trzeba poczekac... czy czlowiek naprawde czytajac coraz wiecej chorob potrafi sam wytworzyc u siebie te objawy?? to niesamowite jak dziala psychika ludzka...

Gracja- ja to rozumiem i w żadnym wypadku mnie na pewno nie uraziłaś , ale nie mogę zrozumieć tego jak świat może być tak popie...y że tak młodzi ludzie na coś takiego chorują?? ja mam dopiero 26 lat i juz od 2 lat różne objawy mi się pojawiały ale wtedy nie wiedziałam co to a teraz kilka miesięcy temu się pojawiło i już nie przeszło ... dlatego dla świętego spokoju chce porobić jeszcze inne badania,bo juz mi takie głupoty do głowy przychodzą że , borelioza, tętniaki, raki, guzy a nawet hiv ! ale przecież od tych chorób nie boli serce o ile się orientuje.. pozdrawiam Ania

Aniso- ja to doskonale rozumiem ja mam 22 lata a nerwica wrocila po roku spokoju ze zdwojona sila... robilam badanie na zapalenie stawow,hiv,borelioze, krzepniecie krwi, ob,crp, chlamydie...teraz chce prosic o tomografie, naczytalam sie objawow i juz mnie twarz mrowieje,bo w jednej byl taki objaw- i jak tu nie oszalec?

Gracja z jednej strony masz rację, z drugiej powiedz mi proszę, jak zignorowac atak lęku panicznego, kiedy budzisz się z tętnem powyżej 140, zawrotami głowy i potwornym irracjonalnym lękiem? Gdyby to było takie proste nerwicowcy nie wzywaliby karetki pogotowia. Nauczyłam sie juz ignorowac wszelkie objawy (nawet bóle w okolicy serca, kołatania czy nagłe uderzenia goraca w potylicę), ale ataku lęku nigdy nie nauczę się ignorowac:(