Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ten kto to napisał sądzę że się waha i chce wsparcia, więc, Proszę, kolegy czy koleżanko która chce sobie życie odebrać nie rób tego. żyjemy i mamy się dobrze a i ty napewno poczujesz się lepiej. pisz tu a my ddamy ci wsparcie, nie poddawaj się. proszę! co za dzień!! tyle się wydarzyło, zaręczyny, będę ciocią do tego, siostrę mojego byłego męża, mąż pobił, ta szukuje na niego kolegów, była dziewczyna mojego byłego męża okazało się że prcuje za 15 tys. dla Panów, mówię wam a to nie koniec!!!! a co mój były mąż odwala i jego tato. dziewczyny gorąco, gorąco.

Bezsilny :-) Jak ktoś nazywa siebie *bezsilny*, to programuje swoją podświadomość do bycia niezaradnym! Takim, którego zawsze można wysadzić, na którego nie można liczyć, bo przecież jest BEZRADNY!! Zacznij od zmiany tej idiotycznej nazwy i własnego stosunku do siebie na bardziej optymistyczny i bądź konsekwentny. Nerwica z taką zmianą nie ma nic wspólnego, ale płakanie nad sobą jest karmieniem nerwicy. Kobiety lubią facetów silnych, a nie wiecznie zapłakanych! Wszystko leży w Twojej głowie; zmień nastawienie do samego siebie, a świat stanie się przyjazny i radosny... Ewa

dzień dobry wszystkim ;) Noc minęła spokojnie ale po przebudzeniu przypomniał mi sie wpis * tokoniec* czy nie zrobiła sobie nic złego( to kobieta) , mysle ,że to blew bo samobójcy nie pisza o tym tylko to robia i tyle. Jezeli potrzebujesz pomovy to poprostu pisz znami ! Ewo ,, ten zachód słonca był wczoraj niesamowity , dawno takiego nie widziałam , cudny! musze dzisiaj troszke porabac drzewo , posprzatac i córka ma zrobic babeczki mufinki hi ,, maniammm Zyczę Wam spokojnego dzionka i samej radości ;)*

Marlenna, ja też cały czas myślę to o *tokoniec* tak ją osądzono że propagande na forum sieje że sama już bym więcej tuu nie pisała, wiecie co w tej nerwicy jest charakterystyczne, że obchodzą nas nasze objawy, i gadamy o nich ciąglę(mówię o sobie) ja to zauważyłam, że się skupiałam na niej ciągle, ale już to zmieniłam, myślę o sobie, dbając o siebie wkońcu bo przez moją niedbałość i złość ona się zrodziła i dzięki temu że pozwoliła egocentrycznie spojżeć na mnie na , moje dolegiwości, zamkneła mnie to poznaję siebie i wiem co robić by życie było bardziej wyjątkowe i zrozumiane, dała mi szansę wszystko zmienić. I sądzę że bardziej to ja na swoją niekorzyść wpłynełam niż ktoś kto tak piszę o śmierci tutaj. . zgadzam się też z marleną, mój kumpel skoczył z budynku i mówiono gdy go karetka chciała odratować bo walczył na ziemi jeszcze o życie to chciał przeżyć ale mu się nie udało, więc to nie żarty. mam nadzieję że ta osoba wróci i przejży że będzie dobrze, miłego dnia życzę wszystkim

Futerko :-) Prywatny dentysta kosztuje, ale ja mimo tego chodzę prywatnie. Oni mają lepsze materiały i lepiej to robią. Jak chodziłam z NFZ, to po roku, dwóch plomba mi wypadała i musiałam iść ponownie, a u prywatnego trzyma się długo i znieczulenie się dostanie. Z tym, że ja idę do dentysty jak tylko cokolwiek się dzieje. Nie czekam aż dziura będzie duża, albo jak zacznie mnie mocno boleć. Czasem warto jest poświecić trochę pieniędzy i mieć zrobione dobrze i na długo. Im mniejsza dziura tym taniej i im mniej na raz do naprawienia zębów tym tez taniej, dlatego lepiej nie czekać... Życzę Ci Futerko powodzenia :-) Ewa

Futerko, ja chodziłam prywatnie do dentysty ale teraz stwierdziłam, że pójdę na NFZ, bo tam za robotę się nie płaci tylko jak chcesz lepszą plombe to płacisz i ja właśnie brałam lepszą (światłoutwardzalną) i 70-80 zł tylko płaciłam, a prywatnie za to samo zapłaciłabym 120 zl. U nas w ośrodku mają nowoczesne gabinety i prywatnie też można...ale po co?