Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Oh staram się, mój synuś co raz więcej mówi i powtarza, jestem z niego taka dumna!!, idziemy zaraz do sklepu kupić tonę czekolady, a oni już wyjeżdzają, kolejny krok mój to będzie bo pół roku tylko z rodzicami jeździłam a oni ze mną. oni widać się cieszą:) ale ja powiem szczerze cała robię się spięta. staram się nie myśleć, bałagan się robi, wyjadą będę sprzątać

Gość karolcia04

Ja tez prosze o przepis ;)) a tak w ogole to witajcie;) ja wlasnie dopiero teraz obiad wstawilam do piekarnika hehe troszke zamulilam z obiadkiem a robie dzis papryki faszerowane ;)Moja mała drzemie razem z mezem hehe ;)a ja ide sobie tv poogladac bo wsumie to mam posprzatane ,tylko prasownako ale niechce mi sie bleee...

1 kg mąki,4 łyżki śmietany kwaśnej,7 łyżek cukru,2 margaryny,4 jajka całe,10 dag drożdży,dżam lub marmolada. Wszystko dokładnie wyrobić ręcznie.zagnieść ciasto w kulke i włożyć na 2 godziny do lodówki po wyjęciu rozwałkować cienko,powycinać kwadraty.na środek kwadratu dawać dżem (ja dawałam po pół łyżeczki) zawijać.rogaliki układać na wytłuszczonej blasze.wierz można posmarować białkiem.piec w temp 180 stopni około 30-35 minut.po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Witam wieczorkiem, już wróciłam z gości, byłam u koleżanki odpocząć i nawet wypiłyśmy po dwa kieliszeczki likierku amaretto, super dobry był, a sączyłam go tylko tak językiem,żeby tylko co smak czuć, a żeby wyczuwać reakcję organizmu ale nic mi nie jest na szczęscie, bo przecież rano lek biorę to się bałam. Magdzik śmietana kwaśna to taka co jest gęsta, bo ta słodka jest jak mleko rzadka, ja się nie śmieję napewno z Ciebie, jak coś nie wiesz to pytaj.

Futerko :-) nie denerwuj się, że po pramolanie całkiem Ci nie przeszło. Ja myślę, że z tego co piszesz, to lepiej już się czujesz, a pramolan trzeba długo brać, a może nawet zmienić na trochę silniejszy lek, a potem znów na słabszy, ale zapewniam Cię, że Ci w końcu przejdzie i będziesz bardzo dobrze się czuła, tylko nie przerywaj leczenia i chociaż raz w miesiącu idź do lekarza i opowiedz o tym jak się czujesz :-) Pozdrawiam :-) Ewa Magdzik :) I jak się czujesz? Wszystko w porządku ? :-) Pozdrawiam Cię :-) Ewa Wszystkich pozdrawiam i życzę dobrej, spokojnej nocki :-) Ewa

Haha:) Co za wstyd hahaha:) wiecie że zawsze jak było w przepisie kwaśna śmietana to nie robiłam go bo nie wiedziałam o co chodzi z tą śmietaną i mi się kojażyło że trzeba kupić zwykłą ,otworzyć i poczekać aż się skwasi. hahaha, dzięki:) zrobię gracja na 100% te rogale, może nawet jutro jak pójdę po śmietanę i margarynę:) Oh futerko rób jak Ewa radzi jak tyle go bierzesz to może być już tylko lepiej! u mnie dobrze, rodzice wrócili a moja mama popłakała się ze śmiechu jak zobaczyła jak ja ściełam mojego synka