Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecieja wczoraj wieczorem szlam do lekarza i to jest koszmar ja sie tak boje ciemnosci ze takie leki mnie lapaly ze spowrotem musialam taksowka wrocic niewiem czemu tak mam kiedys uwielbialam spacerowac wieczorami a teraz fo niewiem ogulnie to znow mam jakies doly tak mam juz dosc tej choroby ze plakac mi sie chce,to chyba przez to znow ze teraz tydzien w domu siedzialam bo dzieci chore ani nigdzie wyjsc ani nic.ja bym najlepiej chciala zeby u mnie jakas kolezanka zamieszkala ale nie mam kolezanek wiec nic z tego.tak bym chciala teraz isc do mamy isc sie wyrzalic poprzytulac a tak dupa musze byc twarda

Stella,, to ja mam ta wkładke MIRENA sie nazywa , mam juz ją piaty rok i zaraz bede zmieniac , co do miesiaczki to na poczatku sa , pózniej coraz mniejsze i az zanikaja , czasami sa lekkie plamienia, dopiero pod koniec waznosci zaczynaja sie znowu ale słabe. Ewo ta wkładka taka jest chwali sobie ja duzo kobiet to jest nowoczesna i dlatego droga ok 1000 zł Najwazniejsza jest wizyta u ginekologa i to on musi stwierdzic czy możesz czy nie . niektóre babki narzekaja ( mała liczba) ale to raczej dlatego ,że ginekolog był do kitu , naprawde to jest wazne !Dobry ginekolog to podstawa i regularne wizyty u niego po załozeniu. Są babki które założą wkładke i nie chodza bo mysla ,że nie musza , nic bardziej mylnego , trzeba to robic by uniknac przykrych sytuacji.

Futerko, najważniejsze że maluchy twoje już do przedszkola chodzą, zapytaj się może swojej lekarki jak możesz sobie pomóc, do kogo iść po wsparcie, może załatw sobie ten dzienny oddział nerwicowy futerko, musisz z tego wyjść!! trzymam kciuki za ciebie i nie myśl o tych lekach że one ci zaraz tą chorobę zabiorą bo w tej nerwica najwięcej efektów daje praca nad sobą i przełamywaniem lęków! będzie wspaniale jeszcze nie raz!!!

Jeszcze mam jedno pytanie ,oczywiscie zapytam mojego ginekologa,ale juz bym chciala wiedziec, czy te tansze wkladki dom, sa mniej skuteczne czy co, bo kurde ta mirela troche droga;/ i jeszcze jedno, czy majac wkladke dom ma sie tez takie humory jak sie bierze tabletki anty? no bo w tej mireli tez jest jakis hormon wydzielany? hm

Oj baskabaska ja też dziś łazienke wysprzątałam i mam dość coś szybko się zmęczyłam,chyba jeszcze się wykompie i do łóżka wskakuje bo nie mam siły.jej moja siostra miała wkładke i już o tym nie chce słyszeć,bo miała jakieś problemy z tym związane ale już dokładnie nie pamiętam co jej było i zrezygnowała,lepiej dobrze to kasia przemyśl.ja bym się na to nie zdecydowzła,bo się boję.

Wróciłam ze spaceru ze znajomą, już wszystko wiem, we wtorek papiery będą gotowe i komornik, chciałam się dowiedzieć o tym jak mogę zabezpieczyć syna przed ojcem w razie gdyby mi się coś stało. I poczekam do 3 roku życia syna i złoże o to by miał widzenia przy mnie dalej jesli bedzie dalej robić to co robi.....i to da sygnał wrazie czego by od razu małego nie dawać ojcu i moi rodzice mogli o prawa jego walczyć. wszystko wiem.

Magdzik :-0 dobrze, ze idziesz do komornika. w końcu ten Twój były mąż sam się o tego komornika prosi, prawda? Co do opieki na synkiem, to uroczę, że chcesz zadbać o wychowanie synka jakby Ciebie zabrakło. Tylko wiesz gdyby wszyscy rodzice, którzy maja nerwice i nawet tężyczkę umierali, to na świecie byłyby same sieroty... :-))) Ja jestem pewna, ze Tobie, Magdzik nic się nie stanie i sama wychowasz swojego synka i jeszcze będziesz się śmiała, że swoich pesymistycznych pomysłów... :-)) Ewa