Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiaaaa, powiedz teściowej lub nawet sama jej kup jakieś leki na bazie soi na menopauze, one są naturalne, bo ja np. jak mam żylaki to nie mogę brać hormonów, a ginekolog (kobieta) chciała mi od razu przepisać, a ja ją sama zapytałam czy można brać na żylaki...i wtedy dopiero ona mnie zapytała czy mam i już mi nie kazała brać...więc widać jak lekarze się *troszczą* o pacjenta... jak bym sama nie wiedziała to bym brała i nie wiadomo co by było (zakrzep wtedy grozi). Futerko, napewno dużo też ta pogoda działa usypiająco, bo ja już ponad tydzień nie biorę pramolanu na noc, a śpię z rana prawie do południa...no ale ja mogę sobie pozwolić na to, bo małych dzieci nie mam to fakt, z dziećmi jest to uciążliwe bardzo ale bądźmy dobrej myśli i musisz to przetrwać.

Gracja, to mamy postanowienie noworoczne:) Ja powiem tak ,będę brała leki ALE, najpierw hormony, zacznę stosować się do psychologa zadań, robię cwiczenia ale on kazal mi chodzic na 2, gora 3 rzeczyi planowac, realizowac przyjemnosci, a ja chcialam to robic dopiero gdy bede wstanie sama tam dojechac, i sama je sobie zaplanowac wiec skupilam sie na krokach(zrobilam je wielkie i wraz ze zminami przyszedl entuzjazm i brak zmeczenia ,poprsotu juz nerwica nie dawala tak popalic a potem przesadzilam i wrocilam do nerwicy, czy tezyczki czy co to to tam mi jest) więc najpierw się nauczę ją dobrze opanowywać, chodzic na zajecia, zajac się sobą, stosowac techniki psychologiczne i gdy znow nerwica wroci albo wogole sobie nie pojdzie i bede znow sie bac wszystkiego to poprostu podejme sie leczenia lekami, Ewa ja mialam takie dawkowanie od najmniejszej do najwiekszej i na odwrot i taka jazde mialam. sprobuje z lekami tylko najpierw sie postaram, jeszcze ja opanować, wiem ze haotyczny moj wpis ale sie spiesze. pozneij napsize i wyjasnie jesli zmaotalam

Ja powinnam isc do kardiologa do kontroli a nie poszlam mialam isc we wrzesniu chodz serce mam zdrowe to pujde jeszcze raz ten holter zrobic bo znow rano mialam prace serca 105 a teraz 90,ja chyba zaczne brac te leki na obnizenie tego pulsu jak ten pramolan nie pomoze,aga a tobie po ilu dniach brania pramolanu pomugl na to serce?a w ulotce pisze ze jak ktos ma przedwczesne pobudzenia nad komorowe i komorowe to nie moze brac tego leku a ja wlasnie mam takie pobudzenia teraz na wyniku z holtera sprawdzalam,ewa a ty sie nie bojisz ze po tym betablokierze spadnie ci cisnienie i zemdlejesz bo mnie siostra nastraszyla ze takich lekow nie powinnam brac dziennie bo mi sie obnizy i zemdleje

A dziś się tak wściekłam że aż mi się słabo zrobiło.bo mam brata,zawsze się super dogadywaliśmy a gdy się ożenił ma dzieci już duże to same problemy np dziś jego 12 letni syn obrzucił mnie na nk wyzwiskami,fakt że już 3 lata do nas nie chodzą nawet mamy nie odwiedzają ja im nic nie zrobiłam ale ta jego żona jest zazdrosna i tak ich wszystkich nastawia na nas a oni jej wierzą.nie wiem już jak to zakończyć,tak się zdenerwowałam że myślalaam że padne.ale baba potrafiła zawładnąć takim super facetem ja tego nie rozumiem a tak kocham swojego brata.nawet po kryjomu nie można z nim porozmawiać bo tak go pilnuja.chcialabym żeby choć mame odwiedził-serce mnie boli że mama tak cierpi.

Gracjaa rozumiem Cie co musisz czuc, widzisz moj tata ma brata i jego baba tez robi mu takie akcje ze szok zazdrosnica jedna, nawet sie spotkac nie moga...duzo by pisac, a moj tata tak teskni widac... dziwne ze taka baba mogla ich poroznic:( gracja alejak mogl syn Twojego brata cie wyzwac? to juz jest skandal i co o nim swiadczy:( wspolczuje Ci nie denerwuj sie

Napisał że jestem siostrzyczką do d... i inne jestem w szoku zawsze mnie te dzieci lubiały,pilnowałam je bawiłam i różne rzeczy razem robiliśmy, a teraz sama nie wiem o co im znowu chodzi.może o to że okna wymieniliśmy bo są zazdrośni ,myślą że mama nam wszystko kupuje a wiedzą że ma tak małą rente że nawet jej samej brakuje.ja nie rozumiem jak można takim być?tęsknie za swoim bratem ale nie moge nic zrobić,strasznie mi go braakuje,niedługo święta i co?

Futerko :-) Ja mam niskie ciśnienie, a wysokie tętno i badania wykazały, że w takiej sytuacji serce bije szybko, ale płytko i dlatego mam to niskie ciśnienie, a to powoduje, że mam niedokrwione serce. To tak działa, kiedy ma się wysokie tętno, a niskie ciśnienie i jak tego się nie będzie leczyć, to w końcu uszkodzi się sobie serce. Ja na to dostaje ATENOLOL50 i ten lek jest z grupy betablokerów i powoduje, że moje serce bije normalnie i moje ciśnienie tez stało się normalne i nie mam już problemów ani z szybko bijącym sercem, ani z ciśnieniem, ani z niedokrwieniem serca. ATENOLOL czy inne leki z grupy betablokerów to są leki, które naprawiają źle działające serce i wynikające z tego konsekwencje a nie jest środkiem na uspokojenie bijącego za szybko serca, jak np. tabletka od bólu głowy, która nie leczy, tylko działa przeciwbólowo. Betablokery to są leki, które działają w taki sposób, że trzeba je stale brać, a przynajmniej bardzo długo i wtedy jest dobrze. Takie są moje doświadczenia i moja na ten temat wiedza i jest słuszna. Pozdrawiam :-) Ewa

Witam Wszystkich. Dziewczyny idzie zima...wczoraj było 16stopni,dzisiaj 7 i jak tu sie czuć dobrze! Gracja to przykre co piszesz,ja tez mam takie problemy ale z rodziną męża.Są okropni,szwagierki to nawet zablokowały mnie na nk,ale nie wiem dlaczego jak ja nawet na ich profil nie wchodzę , porostu nie mam takiej potrzeby,by je oglądać! Teście w ogóle się nie interesują nami,nawet mi na tym nie zależy,ale poprostu nie chcę ich znac tyle krzywd wyrządzili,a po drugie mają jedynego wnuka i nawet nie zadzwonią co u niego.Szkoda gadac! Gracja porozmawiaj z bratem. Kasia musisz miec fajną teściową,że tak sie o nią martwisz...to miłe słyszec ,że są takie na świecie!

Futerko :-) ale mnie rozśmieszyłaś z tym niedokrwieniem serca. Ty to masz poczucie humoru. hahahaha. Żeby mieć taka niedokrwistość serca, to z takim nieleczonym, za szybkim tętnem trzeba żyć ze 20 lat, a Ty byś chciała już od razu. hahahaha Futerko, Ty idź szybko leczyć tą swoją nerwice, bo jak to zaniedbasz, to będziesz stale ze strachu w łóżku siedziała i zmarnujesz życie sobie i swoim dzieciom i to jest jedyna rzecz jakiej na prawdę powinna się bardzo bać! Ewa

Gracja :-) nie chcę się mądrzyć, ale namawianie brata, żeby spotkał się z Tobą czy skontaktował się z mamą, nawet jak bardzo, go kochasz i bardzo Ci go brakuje, jest, tak na prawdę namawianie brata, żeby wystąpił przeciw swojej obecnej rodzinie. On jest dorosłym człowiekiem i nawet jeżeli Ty masz rację, że jego żona nie chce z wami kontaktów i jego przeciw wam nastawia, to Twój brat to akceptuje i zgadza się z tym, co robi jego żona. To smutne, ale tak, to właśnie jest, bo gdyby Twój brat nie zgadzał się ze swoja żoną, to by się jej przeciwstawił, nie zgodził, a ostatecznie spotykałby się z wami bez jej wiedzy, a on tego nie robi, prawda? Jeżeli chcesz odzyskać brata i Ty chcesz rozpocząć proces naprawiania relacji między wami, to musisz zacząć od kontaktów ze swoją bratową i bezkrytycznego akceptowania rodziny swojego brata, albo nie robić nic i czekać, aż Twój brat sam nawiąże kontakty z wami. Nie ma innego sposobu, żebyście mogli być znów rodziną. Moja teściowa nie cierpiała mnie od dnia mojego ślubu do dnia jej śmierci. Trudno żyje się z taką niechęcią, ale żyć trzeba... Ewa