Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

A tak poza tym jedynie co mi zdiagnozowano i nazwano to tężyczka, nikt nie pisał nerwica lękowa, depresja czy coś, neurolog napisala moja kochana ze napisze mi stany depresyjno lękowe(fakt po tych lekach na pewno je mialam) i powiedziala bym znalzla dobrego psychiatre ktory mi wszystko zdiagnozuje!! i nazwie i zacznie leczyć, a inni lekarze wczesniej tylko mówili że mam podejzenia depresji , mialam objawy jej ale jak ze mną rozmawiali i widzieli moje nastawienie to jakoś mieli watpliwości że to depresja i zostawiali to, itd itd cholernie się boję wszystkiego, mam lęki, to nerwica lękowa, depresja co to tam jeszcze z nerwów jest bo analizuję co się ze mną działo i jak wygladalo moje zycie, im blizej rozwodu tym gorzej , a ostanio mam takie cialo ciężkie, takie napięte,

Dziekuje Wam. Ja chcialam chodzic tu w katowicach bo tez jest tu ten sam osrodek ale tylko prywatnie, a w gliwicach tez na nfz przyjmuja. dlatego tam dojezdzam, super osrodek, niema kollejek, sa wygodne fotele, wszystko tak na spokojnie, sa toalety, woda, gazety do poczytania, tam sa prowadzone terapie, rowniez dla anorektyczek i bulimiczek(ale to osobno) i wogole ogolnie jest tam taki szpital dzienny ze mozna przyjsc, siedziec tam sobie pod opieka:) ok uciekam spac papa do jutra

Ewa nigdy niczego nie żałowałam w życiu ale tym razem jeśli to cholerstwo wyleczę i to tymi tabletkami to będzie pierwszy raz:)) i bardzo bym chciała żałować bo to by znaczyło że jest dobrze. Kielce, daleko!! ja nie dam rady poza wrocław wyjechać. tam cię wyleczono?

A tak poza tym, muszę iść z synem do dentysty, opowiadałam że ma złamaną jedynkę tak w skos, i mu zmieniła kolor od spodu:/ i bubu mu się nad ząbkiem zrobiło, aż się boję dojazdu tam, bo to pół godziny drogi ale dentysta do którego chodzę tam od podstawówki do teraz

Magdzik kochana, spróbuj mimo wszystko w swoim mieście. 130km, to trochę dużo i drogo ,a to trzeba systematycznie leczyć. Ja jak byłam w bardzo złym stanie dostawałam SINEGUAN i czułam się po tym jak Kasia teraz i brałam tylko 3 miesiące i już byłam naprawiona. Później już tylko słabsze leki na noc i ta psychoterapia i było bardzo dobrze. Życzę Ci kochanie, żebyś znalazła w sobie sile, żeby sobie pomóc Dobranoc, do jutra :-) Ewa

Witajcie, poszukam tego ośrodka, napewno, Ewa chciałabym po lekach czuć się tak jak ty albo Kasia ale pisałam co z nimi miałam, pisałam co się ze mną działo. Wiecie, muszę zbadać chormony, jestem taka złA, synka jak uśpiłam to zaczelam płakać, odczułam taką złość!! NIENAWIŚĆ do siebie , za to kim się stałam, ze to jak mnie nerwy ponoszą. nienawidzę się cholera!! siedzę i płaczę, wiem że zaraz to minie, obiad ugotuję, odpocznę i wyjdziemy po obiadku z synkiem na cudowny jesienny spacer zbierać liście, ale mam czasem takie skoki! jak nad tym zapanować!

Idę pichcić, zacznę działać! wiecie mi się wydaje że duża część moich humorów to hormony, zbadam je, dopcham sie do ortopedy, i zaczne chodzic na zajecia 2 ray wtygodniu po godzinie jak zalecil lekarz potem pojde do lekarza po leki, w takiej kolejnosci i poprosze tez o takie przy ktorych bede funkcjonowac przy dziecku bez stresu ze mnie otumanią. jak zloszcze sie, to sie nienawidzę. nie jestem taka, nie chce by ktos widzial mnie w takim stanie, to mija potem, i jest znow wszystko ok. czuje sie szczesliwa ale ograniczona, przestraszona, zła a czasem przerazona.

Magdzik :-) Ja nie od razu dostałam leki po których dobrze się czułam!. Ja mogę Tobie zaproponować, żebyś poszła do lekarza i powiedziała, że panicznie boisz się leków, i że już brałaś i tak Ci było po nich źle, i że przestałaś brać, a chcesz być zdrowa. Że nie jesteś w stanie przemóc się, żeby je brać i czy lekarz mógłby przepisać Ci na początek bardzo słabe leki i stopniowo zwiększał dawkę, tak, żebyś nie odczuwała tych wszystkich objawów, których się tak bardzo boisz. Przecież taki lekarz nie jest idiotą i wie jak działa nerwica lękowa. Jak już pójdziesz i coś Ci przepisze, to dla własnego dobra nie czytaj ulotki i nikogo nie pytaj na forum czy taki lek brał i jak się po nim czuł, bo każdy człowiek jest inny i każdy inaczej reaguje i każdemu inaczej pomaga, a Ty Magdzik jesteś bardzo sugestywna i zaraz wszystkie negatywne objawy przypiszesz sobie. Tych pozytywnych objawów nie, tylko negatywne będziesz odczuwać, dlatego nie pytaj i nie czytaj. Takie jest moje zdanie i moja propozycja. Buziaczki dla wszystkich :-) Ewa

Magdzik tak jak pisalam pierwszy tydzien moga wystapic jakies dziwne objawy prawie zawsze tak jest poprostu. Ale nic ci nie bedzie, a potem zobaczysz ze odczujesz ulge. to co napisala Ewa, to racja. Poprostu trzeba sie przelamac i wierzyc ze leki pomoga, ne czytac ulotek, bo w ulotce musza byc zamieszczone sutki uboczne jak w kazdym leku!!! nie wolno zagladac na fora i doszukiwac sie skutkow ubocznych, ja pamietam jak wzielam polowke citalu i po pol godzinie weszlam na forum, szukalam opini, i nagle mialam wszytskie skutki uboczne!!gdzie jeszcze tabletka wogole nie dzialala!!! jaka ja glupia bylam...wystraszona, teraz mam juz jakies doswiadcznie, i trzeba sluchac lekarza, byc z nim w kontakcie i nie zraazac sie jesli przez pierwsze dni bedzie zle, zapodac tedy benzo i juz wszystko minie, bo napewno lekarz przepisze ci jakis uspokajacz tez. tzrymaj sie:) dasz rade , musisz dla synka:) wiesz, ja czesto przed leczeniem krzyczalam na corke a zachwile mialam wyrzuty sumienia. i placz...bo poprostu nie dawalam rady pod kazdym wzgledem. Magdzik od kiedy masz nerwice? widzisz ja na poczatku tak do pol roku dawalam rade, potem zaczelo sie gorzej , zero wychodzenia z domu, trzesawki, zawroty .........brak rownowagi, i juz nic nie moglam, nie mialam sily walczyc, nic nic nic nie dawalo ulgi.

Hej dziewczątka ,tak was czytam i czytam i chyba sama zaczne od nowa z tymi lekami,może wreszcie coś na mnie poskutkuje strasznie się boję bo dużo leków już miałam co jedne to gorsze,i po jednym to mi wszystkie dolegliwości wróciły ze zdwojoną siłą i nawet lekar załamywał ręce ale MAGDZIK sprubójmy od nowa zacząć od czegoś bardzo słabiutkiego.ja zrobie postanowienie noworoczne i zaczne się porządnie leczyć.teraz reszte tego roku zostawie na oswajanie się z tym zamiarem,Magdzik prubujemy?

Gość karolcia04

Hej kochane ;)) jak tam samopoczucie ale dzis zimko na dworzu,malutka sobie uspilam ,pomalowałam sobie pazurki ,zapalilam papieroska w spokoju zaraz lece robic obiad,i sałatke gyrosowa mniam ;D;) do tego dostalam okres i gonia mnie jelita na kibelek tez tak macie przy miesiaczce??? Madzik23 ty wkoncu napisalas mi swojego facebook,bo ja sie zgubilam w postach ;D

Ha ha tez tak mam przy miesiaczce i nawet przed miesiaczka mam biegunke. Nie lubie tego, hmm ja mysle ze to przez napiecie nerwowe.... bo kiedys tak nie mialam, a odkad mam nerwice to mam, ale ciekawe jak po bioteinie bedzie przy miesiaczce. Wiecie co , mam problem z tesciowa, ona ma menopauze, straszne napady placzu, wogole nie chce jej sie nigdzie wychodzic, je duzo, i najgorsze to ze nie chce isc do ginekologa. martwie sie o nia, bo powinna brac jakies hormony prawda? lepiej by sie po nich czula? mysle ze ja jakad depresja lapie, a ona tez ma nerwice, duzo w zyciu przeszla biedna, niewiem jak jej pomoc, mowie mowie a ona nie slucha wstydzi sie isc czy co;/