Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie moi mili! A ja tak nagle nie zeszłam w *ciemność* jak pisze Ewa ale stopniowo mnie ta cholerna nerwica brała...najpierw po prostu byłam coraz bardziej nerwowa i wstydliwa, dusiłam to wszystko w sobie...a siekło mnie dopierojak już byłam mężatką ale jeszcze nie zdawałam sobie sprawy, że to od nerwicy (jak piszą tu często młodzi) i tak po braniu różnych ziołowych typu nerwosol, neospasmina zdałam sobie sprawę, że czas iść do lekarza, bo może być źle i tak zaczęlam tę walkę z francą. Magdzik, ja podobnie do Ciebie kiedyś miałam drętwy kontakt z mężczyznami i to mnie też stresowalo bardzo ale jak poznałam męża (wtedy chłopaka), bardzo kontaktowego, to tak jakoś przy nim nabrałam odwagi i teraz pod tym względem jest OK. Teraz to nawet (haha) on się wyciszył, a ja jestem mam wrażenie więcej kontaktowa, to ja go często gdzieś wyciągam kiedy on zrobił się taki leniwy i woli siedzieć w domu, lub w pracy oczywiście. Futerko, ale swoją drogą cały czas jednak nie chce mi się wierzyć żeby przez spłuczkę aż tyle wody wylać, chyba nie lała się tam całym ciśnieniem przecież...

Wróciła, jestem słaba, mdląca, i opowiem wam wszystko później, mój kochany Pan psycholog wszystko mi wytłumaczył i dostalam po głowie od niego i płakałam i się śmiałam itd itdd:)) to mój stary mail megi.17@op.pl więc piszcie swoje namiary ja was znajdę na fb jjeśli któraś chce, jedyny mail bez nazwiska:) kilka lat nieurzywany więc może pamiętam hasło:)) idę sprzątać bo mój syn dziś chyba złapał tornado i przez dom przelecieli razem. baskabaska ja teraz zdaję sobie sprawę że ta nerwica u mnie tak samo się rozwijała, siekła naglę ale patrząc na dolegliwoście jakie miałam przed tym jak mnie całkiem złapała to chyba sobie na nie zapracowałam

Futerko, wszelkie remonty i naprawy leżą w gestii właściciela mieszkania. Z tego, co piszesz, to nie masz żadnej pewności, że to przez spłuczkę, więc najpierw dowiedz się czy to tylko spłuczka, bo to jest bardzo duża ilość pieniędzy do zapłacenia, a to z kolei oznacza, że woda ze spłuczki lałaby się bardzo dużym strumieniem i bez przerwy. Nie daj zrobić się w *trąbę* i nie płać za jakąś inną awarię, dlatego ostrożnie podchodź do płacenia. Albo tak jak pisze Baskabaska wyprowadź się. Nawet jak właściciel mieszkania będzie straszył Cię sądem, to i tak nigdy nie udowodni Tobie, że mu nie mówiłaś o tej spłuczce i cieknącej wodzie, a takiej sytuacji koszty nadmiernego zużycia wody i naprawa usterki będą należały do właściciela mieszkania. Niestety będziesz musiała się wtedy wyprowadzić, ale wyprowadzka chyba jest lepsza niż płacenie takich pieniędzy, jak Ty Futerko jesteś niebogata... Powodzenia Ewa

Martyna28 Nie wiem czy jesteś zdolna czy nie jesteś zdolna, ale skoro od 5 miesięcy czujesz się źle i bierzesz leki i masz kretyńskie myśli i nic durnego nie zrobiłaś, to może faktycznie nie możesz i tylko te myśli Cię gnębią. Mimo wszystko zapytaj swojej pani psychiatry, co sadzi psychoterapii dla Ciebie. Ja miałam lęki i myśli samobójcze, ale nie miałam myśli o krzywdzeniu innych, ale na psychoterapie chodziłam przez 3 lata i to bardzo mi pomogło, oczywiście oprócz lekarstw. Ewa

Martyna28 witaj, przykro mi z powodu twojej dolegliwości, leki to dodatek, idź i skorzystaj z psychoterapi, i będzie dobrze, tak jak do leków psychoterapia to też dodatek, mój psychiatra nie zaproponował mi psychoterapi też ale jak mu wspomniałam że chodzę na nią to był tak uradowany że aż klasną w ręce i powiedział super! będzię dobrze martyna28 trzymam za ciebie kciuki!

Ja biore bioxetin, moje objawy to slabosc, omdlenia, tzresace rece nogi, agorofobia, unikanie ludzi itp, biore miesiac jest o niebo lepiej. Moze martyno, zla diagnoze ci postawil, tzn wiesz sa rozne leki,ale na *wywiadzie* moze za malo pwoiedzialas? albo co, niewiem hm, dziwie sie ..ze tak zle sie czujesz..