Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Magdzik, ja też myślę, ze do ortopedy powinnaś iść...chyba że jakiś nacisk masz na nerw to może wtedy do neurologa ale pisalaś, że coś ci wyniki wykazały w kręgosłupie to pierwszy krok do ortopedy. Ja dziś jestem niedospana, bo beż mojego pramolanugorzej śpię i jeszcze od samej 8-ej rozdzwonił się u mnie telefon i nawet podrzemać już nie mogłam ale wytrzymam jak długo się da bez leku zasypiać...

Dzięki dziewczyny, to do ortopedy mogę od razy iść, mam jakieś spłycenie i zwęrzenie czogoś tam, nie mam pod ręką badań ale tato ma coś podobnego i te bóle głowy ma od tego, więc moze uda mi sie zmniejszyc jakies dolegliwosci, i hormony musze zbadac bo taka zla chodze i cera tak mi sie psuje. futerko cieszę się że już do soilarium tak łatwo chodzisz i ta tomografia już wkońcu, sama się nie moglam twoich wynikow doczekac, napisz od razu czy wszystko ok.

Futerko , trochę musisz dyscypliny wprowadzić bo inaczej to Ci * wejdą na głowę * a im dłużej będziesz im pozwalała i będzie coraz trudniej ich zdyscyplinować. Fajnie Futerko ,że sobie tak radzisz w obowiązkach domowych. Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnej nocy. P.s. Basbabaska , a może być spróbowała melatoninę na lepsze spanie , kiedyś reklamowali to na dobry sen, ja nie jestem specjalistką w tej dziedzinie bo wierz ja śpię jak suseł ( geny po Tacie ) , Mama miała też kłopoty że spaniem i piła chyba na noc szklankę ciepłego mleka ale już nie pamiętam czy ta metoda była skuteczna( bo już nie żyje 22 lata). Jeszcze raz pozdrawiam

witam kochani;) Basiu jestem , jestem ale mam duzo pracy , ciesze sie ,że pamietacie o mnie to miłe;) Ciesze sie ,że sobie tak swietnie radzicie jestem z Was dumna!.Wiecej Was czuytam bo jak pisałam czasu brak . Musze sie tez pochwalic ,że czuje sie dobrze i jak narazie leków i tabletek nie biore ! Zyczę wam wszystkim samych dobrych dni ;)

Cześć dziewczyny. Magdzik z kręgosłupem, to na pewno idzie się do ortopedy a nie jak ja napisałam do neurologa! Byłam u lekarza i serce bije mi za szybko, ale jest dobrze ukrwione i dostałam inne leki niz ATENOLOL. Teraz mam brać BISOTAL80, to z taj samej grupy, co ATENOLOL, tylko silniejszy. Juz wzięłam tabletkę, ale tak bardzo,wolniej, to to serce po tej tabletce mi nie bije. Zobaczę jutro! Poza tym mam skierowanie na HOLTERA, ale to dopiero w poniedziałek. Prócz tego dostałam skierowanie do szpitala na kardiologię, jakbym się gorzej poczuła, ale na razie czuje się tak samo, jestem tylko trochę mniej przestraszona. Ewa

Baskabaska, czy ty schodzisz z pramolanu, czy Ci brakło chwilowo tabletek. Jego też nie powinno się tak nagle odstawiać, przynajmnie tyle się o tym doczytałam w necie. Poniewaz oprócz nerwicy mam problemy z kregosłupem (pisałam już o tym) leczę również to u mojej Pani neurolog. Po co mam biegać do ortopedy, kiedy neurolog także się świetnie na tym zna. Chyba, że ktoś lubi ganiać po lekarzach o różnych specjalizacjach.

Megi ja brałam tylko na noc 1 tabletkę pramolanu i chcę zobaczyć jak będzie bez (a mam jeszcze 2 opak. na zapas,bo bez tego ani rusz), jeżeli bym miała stopniowo schodzić to jak?..co drugi dzień brać, kroić nie można na pół. Jednak tą połówkę sertraliny będę brała cały czas. Marlenna ale super, ze lepiej Tobie jest bez tabletek, też bym tak chciała, napisz czasem co u Ciebie. Pomozcie, ja pamiętam Ciebie...a co u nas słychać to poczytaj trochę wstecz, na bieżąco piszemy co nas boli, a co nie. Napisz raczej co u Ciebie, jak pokonujesz to cholerstwo.

Megi, neurolog też będzie się znać, nie lubie biegać po specjalistach ale nigdy nie chodziłam po lekarzach i jest to dla mnie nowość te dolegliwości, leczenie, leki ,siedzeniew domu, ataki, nie wiem co mam z kregoslupem zrobic to się pytam was bo jesteście moim pierwszym kolem *ratunkowym* jak pojde do meurologa tylko z kregoslupem to mnie opierdzieli ze nie jest ze mna lepiej bo znow czegos szukam!! wiec musze isc z badaniami ktore ona kazala zrobic, ta bolerioze to przynajmniej podrzuce jej kregoslup:D dzis wsiadlam w auto i zrobilam dluzsza trase niz ostatnio, 40 min temu dopiero do domu wrocilam bo marudzilam mojej kumpeli pol wieczoru gdy mi wlosy farbowala, wiecie mam leki, i takie uczucie ze zaraz zjadę, ale nie jest mi slabo poprsotu takie niby *OSLEPIAJACE* odrealnienie, jakbym miala zaraz przestac widziec, też tak macie??az takie silne

Dziewczyny i chlopaki, dobranoc, jutro mam pracowity dzień i wyjscie na *imprezkę* ,domówkę z moimi najbliższymi, i zakupy do tego pichcenie naleśniczków z twarogie, szczypiorkiem i lososiem wedzonym:D drugi raz wyjde wieczorem od tylu miesiecy i to wsrod bliskich, sama:(( zaraz az się poplaczę!!!! takie mnie lęki ostatnio nachodza a takie postepy robie, kasiula daj znac jutro jak te antydepresanty i co ci neurolog powie futerko ty tez daj znac, Ewa, martwię się!!! skierowanie do szpitala od razu, ohh najwazniejsze ze serce zdrowe, dobrze ze poszlas do lekarza, odpoczywaj, herbatka z miodem goraca potrafi zdzialac cuda, polecam na wieczór przed snem, jest az kojaca. cieplutkie buziaki dla was:* Aga1791 jak w pracy? Paula byś się odezwała na forum co u ciebie. idę spać, a w poniedziałek idę do komornika z alimentami...wiem ze nie powinnam sie denerwowac a tak bedzie ale podjelam decyzje, mojej mamie na kazdym badaniu cos powaznego wyszlo i kardilogicznym i neeurologicznym i zbyt szanuje prace moich rodzicow by odposzczac wszystko, 650 zł to duza kasa, moglabym malemu duzo rzeczy kupic, zabezpieczac go , i sie nie martwic, w poniedzialek idę, jesli bedzie mnie nękać to zmienię numer, jeśli będzie mi grozić to pójdę na policję. trzymajcie kciuki bym dała radę i by nic nie miało to wspólnego z nerwicą i stresem

Magdzik :-) To rozsądne posunięcie z tym komornikiem i ewentualną policją. Ja wiem, że jak ma zasądzone alimenty i on nie płaci, to komornik będzie z niego ściągał te alimenty także wstecz, za każdy miesiąc kiedy nie zapłacił. I dobrze! Dziecko kosztuje i skora ma ojca, to nawet jak ma durnego ojca, to na utrzymanie dziecka musi dawać pieniądze. Idź do lekarza i zobaczysz wszystko się wyjaśni i będziesz mniej się denerwować i bać :-) Ja dzisiaj spałam 11 godzin bez przerwy. To mi się bardzo rzadko zdarza, ale ostatnio, to najlepiej nie spałam i może odespałam zaległości. Wczoraj ta lekarka przepisała mi HYDROKSYZINĘ 25mg i kazała brać jedną tabletkę na noc i pewnie po tej tabletce tak spałam. Czuję się znacznie lepiej. Szkoda, że jest taka chmurzasto-deszczowa pogoda, bo bym pojechała nad morze porobić zdjęcia. Życzę wszystkim spokojnego dnia. Ewa

Dzień dobry ,dziś sama byłam ponad 2 godziny z synem wcentrum handlowym, tato tylko zawiozl odwiozl, a niedlugo jak synek pojdzie lulu idę na mala domoweczke na 2 godzinki chociaz, nie mam ochoty na nic, ale wlasnie o to chodzi nerwiy, depresji i co to tam jeszcze mam. poklocilam sie ostro z bratem, niemozemy sie dotrzec,on jestz zlosliwy i samolubny a ja msciwa:/ nie przejmuje sie juz, ani nie denerwuje ale czasem poprostu juz nie wyrabiam i musze wyrzucic z siebie co o tym wszystkim mysle, bo w nerwicy najbardziej denerwujaCE jest to ze nie moge sie denewowac tym co mnie denerwuje!!