Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc reszcie dziewczyn, w zyciu bym nie wyrzucila nikogo!! ale wiem ze sa ludzie ktorzy wykorzystuja dobroc innych, i wiem bo moich rodzicow znajomi wynajmowali i mowili nie wynajmujcie rodzinom bo niektorzy sa tacy ze nie dosc ze nie placa to nie mozna powiedziec im ze maja sie wyprowadzic bo stwierdzaja ze im tu dobrze, maja male dziecko i nie beda sie wyprowadzac a wtedy by juz nie mieszkali to trzeba im lokum znalezc zastepcze i do tego maja podpisac ze je biora bo czasem sie nie spodoba i dupa, ale zdrowa1 dala dobry pomysl i my zadzwonilismy do adwokata i powiedzial ze jesli przy notariuszu podpisza z adresem gdzie w razie eksmisji (w razie nieplacenia czy gdyby nie chcieli sie wyprowadzic) moga wrocic a nie ze trzeba im lokum zapewnic, dowiedzielismy sie tez dzis ze jest taki myk , ze jezeli wynajmuje sie mieszkanie i ludzie plaxca regularnie a mowi sie zeby sie wyprowadzili l to np oni mowie nie albo przedluzaja wyprowadzke albo cos bez wzgledu na umowe, to w prawie jest tak ze mozna w umowie zamiescic ze placa kare za kazdy miesiac zwloki i jesli komus sie nie bedzie chcialo wyprowadzac to moga ta kare co miesiac placic i tam mieszkac. nie kazdy jest taki ale ja wiem ze tak sie zdarza, a ja chce tam wrocic i stworzsyc dom synkowi i bys niezalezna. dziekuje dziewczyny za pomoc. chyba sie wstrzymamy do poniedzialku z umowa a oni z rzeczami juz jutro przyjezdzaja, ale kicha

Futerko ja tez mialam bardzo silne bole po lewej stronie jak mialam 17 lat, nie moglam wdechu wziasc i mnie wykrecalo, poszlam do lekarza bo myslaam ze to serce ale okazalo sie ze to nerwo bole, dostalam super lek przeciwbolowy na recepte tylko i go zarlam tylko jak mnie zab bolal bo przechodzilo na caly dzien po 15 min:) cala znieczulona bylam.

Musze sie wam poskarzyc, bardzo zle sie dzisiaj czuje, taka jestem slaba i w glowie takie odrealnienie jakby moj umysl i cialo sie odlanczalo, wiem ze to glupie stwierdzenie ale czuje sie taka slaba ze az otepiala i sie troche boje ,ale lekow nie mam przy tym, zawsze mialam a teraz nie mam ale naporawde zle sie czuje, prosze spojzcie nato obiektywnie, myslicie ze te stres? tez tak miewacie, potrzebuje rady, naprawde, jestem dzis roztrzesiona, i smutna, przerazona i zdesperowana, i placze

Cześć dziewczyny :-) koncert był wspaniały. właśnie wróciłam i jestem zachwycona :-) Agniesia :-) Jak wynajmuje się mieszkanie z dzieckiem nie ma się żadnych większych praw i z całym szacunkiem, nie wiem, skąd czerpiesz taką wiedzę?! Wynajęcie mieszkanie, lokalu czy czegokolwiek innego jest to interes i w interesach nie ma sentymentów. Cały akt wynajmu jest bardzo konkretnie określony w Kodeksie Cywilnym i koniec na tym. Trzeba sporządzić umową zabezpieczającą swoje i najemcy prawa i obowiązki i tego się trzymać, zerwanie warunków umowy jest jednoznaczne i jej rozwiązaniem. Tak stanowi polskie prawo i nie ma tam miejsca na żadne sentymenty, jeżeli oczywiście nie chce się mieć kłopotów. Z tego, co pisała Magdziak, to nie podoba mi się ten ich pośrednik, ale to jest sprawa do omówienia i jak Magdziak będzie chciała, to już wcześniej pisałam, że mogę jej pomóc, a jak nie będzie potrzebowała mojej pomocy, to nie... Ewa

Wydzwaniaja moi znajomi czy robie impreze na urodziny swoje bo od 18stki robilam zawsze mega melanz do rana z kumpela a czasem bez niej:) ale w tym rokum pierwszy raz nie zrobie a znajomi juz przyzwyczajeni by robic wolne:) no i wzieli wolne a ja nie robie nic, i kumpela dzis do mnie dzwoni bo ma kilka dni wczesniej i zawsze razem je robilysmy mimo ze ja czasem je organizowalam tylko i mowi czy ide gdzies, czy robie BO WSZYSCY DO NIEJ DZOWNIA I ONA IDZIE SIE POBAWIC I BEDA SZALEC Z MOJA KUMPELA ITD ITD a ja tak slucham i mowie wiesz co ,no dzwonili do mnie wszyscy ale niestety musialam odmowic bo jestem bardzo slaba wieczorami i moglam tylko herbate zaoferowac na sowje urodziny....chwila ciszy w sluchawce byla....a potem wielkie ahaaaaa.....i koniec tematu:) chyba chciala sie czyms pochwalic, albo mam jakies fobie bo kiedys to byla moja przyjaciolka od serca a gdy wyladowalam w szpitalu to wyszlo szydlo z worka od tamtej pory czuje przy niej jakby moje nieszczescie ja satysfakcjonowalo. ahh tak chcialam ssie wam wygadac, jestescie moim pamietnikiem i rozrachunkiem umyslowym

Oh Ewa juz mi pomoglyscie, wiemy juz jaka umowe sporzadzic bo nei wiedzielismy co w niej zmienic, teraz wiemy i dodamy formulke z adresem zabezpioeczajacym ze wrazie gdyby nie chcieli to maja gdzie pojsc i notariusza zlaatwic bo w tamtym roku jakies przepisy sie zmienily czy cos, jakos ten adwokat mowil. ale na pewno bede sie poradzac u was!! chyba bysmy odmowili im wynajmu bez tej informacji od was

Do tego wpisu z adresem dostalismy informacje ze trzeba, podobno od umowy 25 zl biora na ten wpis, Ewa my mamy umowe sprzadzona tylko chcemy zabezpieczenie ze w razie gdyby te 10 msc minelo to nas w bambuko nie zrobia, nie chce podawac maila na forum, masz moze fb ,albo z kims masz kontakt przez nk to ci przesle go przez kogos.

Arkekra, ależ ci zazdroszę tego koncertu. Tak bym chciała posłuchać i zobaczyć Bajora na żywo. W mojej okolicy nie ma szans na to. Czy śpiewał mój ulubiony utwór *Miłosć idealna*? trochę chmur trochę słonca cos z poczatku, coś z końca troche pieprzu, ciut mięty cześć dróg prostych, część krętych ciut poezji, ciut prozy troche plew, troche ziarna taka miłosć, taka miłosć w sam raz idealna.... Cudne słowa, prawda? Czy śpiewał to?

Magdzik ,może jesteś przed okresem ,że się tak czujesz a jeżeli nie to bardzo prawdopodobnie ,że to od stresu ( spowodowany wynajmem). my sobie nawet nie zdajemy czasami sprawę co nas może zestresować. Dobranoc wszystkim P.s. Ewa z tego co pisze jest fachowcem w tej dziedzinie ale ,że jak się wynajmuje ludziom z dzieckiem , to nie ma żadnego znaczenia niestety , to ja też pisałam

Magdzik ja podałam swój adres mailowy wcześniej i sobie poszukaj. Co do umowy najmu, żeby nie mieć kłopotów to w tej umowie musicie zażądać dwumiesięcznej kaucji. Kaucja jest zabezpieczeniem tego, że będą wam płacić. Jak nie zapłacą to macie kaucje w wysokości 2 miesięcznych opląt za wynajem + koszta czynszu. 2 miesiące nadpłaty jest potrzebne na wypadek również dewastacji mieszkania. Jak nic się nie stanie, to kaucje przy rozwiązaniu umowy zwrócicie, ale jak coś się stanie macie zabezpieczenie. Poza tym jak zawrzecie umowę na czas określony, to nie możecie z nimi tej umowy rozwiązać, chyba, że nie będą płacić, a w życiu nigdy nic nie wiadomo. Mogą być np głośni i uciążliwi dla innych mieszkańcowi ci mieszkańcy i sąsiedzi będą pisać skargi itp. dlatego umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowiedzeniem jest korzystniejsza. Ja w swojej karierze pośrednika wynajęłam bardzo dużo mieszkań i na 10 wynajmujących, zawsze z dwoma były kłopoty. Poza tym musicie sporządzić protokół zdawczo - odbiorczy. to znaczy opisać co jest w mieszkaniu i jak będzie coś zniszczone, to ta kaucja was zabezpiecza. Do tego opłaty tak za wynajem jak i opląty za mieszkanie (czynsz, woda, gaz itd. ) powinniście dostawać do rąk swoich i sami opłacać mieszkanie a nie godzić się, że to wynajmujący będą płacić. Umawiacie się na konkretny dzień raz w miesiącu i przychodzicie po pieniądze. Jak raz nie będą mieli pieniędzy, to trzeba taka umowę z nimi zerwać, bo zawsze zaczyna się od jednego niezapłaconego w terminie czynszu, a potem jest drugi i kłopoty, a przecież chcecie to mieszkanie wynająć, żeby na nim zarobić, choćby na raty kredytu. Musicie również mieć także klucze do tego mieszkanie. Nie będziecie tam latać bez zawiadomienia, ale jak się umówicie, że przyjdziecie i nikt Was nie wpuścić, to musicie mieć możliwość wejścia i sprawdzenia, czy wszystko jest tak jak w umowie. To wszystko, co napisałam musi być zawarte w umowie, bo ludzie są okropni. wiem, co pisze, bo to jest moja praca... Ewa

Witajcie wszyscy. U nas jest zimno, a jak wstałam rano (strasznie boli mnie głowa i mam wrażenie tego ściskania), to dachy samochodów były pokryte szronem :-((( Jak ja nie lubię zimna! Teraz jest tylko +5 stopni, ale jest słonecznie i nie ma wiatru. Życzę wszystkim miłego dnia z dobrym samopoczuciem :-) Pozdrawiam :-) Ewa Magdzik :-) Od umowy najmu można odstąpić w ciągu 14 dni, jeżeli dojdziemy do wniosku, że, ta umowa jest dla nas niekorzystna, a wynajmujący nie chce zgodzić się na zmiany w umowie.. Miłego dnia :-) Ewa

Dziękuję dziewczyny trochę moja mama podrasowała te asady co pisałyście, i umowe moja mama już przygotowała i to ONI będą musieli przynieść od notariusza odres że mają gdzie w razie czego się zatrzymać i wrócić to wtedy ochrona lokatorska nie będzie ich obejmować, bo taką ciekawostko jest to ze nie mozna od 30 pazdzienika do ktoregos marca eksmitowac kogo kolwiek to raz, co do dzieci to czemu nam posrednik mowil ze w razie gdyby stworzyla sie z tej pary 3 os rodzinka cudowniasta i oni by odmowili wspolpracy po 10 msc mieszkania jak umowa sie konczy to naszym obowiazkiem jest zapewnienie im zastepczego lokum socjalnego (JESLI TAMCI BEDA ZLOSLIWI I LENIWI I NIE BEDA CHCIELI SOBIE SAMI POSZUKAC I SIE WYPROWADZIC) Kazdy mi to mowi, posrednik, prawnik, by rodzinom nie wynajmowac bo czaSEM trafi sie na takich co wejda i wyjsc nie chca:) ale dziekuje dziewczyny, mama wszystko znalazla jak spalam i nie moglam jej odciagnac od tego:/ a ma sie oszczedzac!! uwielbiam koncerty chcialabym pojsc na jAKIs ale jeszcze bym sie bala. wiem ze to co pisalam z mieszkaniem to nie jest zbyt profesjonalne napisane ale chyba wiecie o co chodzi. Ewa dla nas to nie jest biznes wynajem, dzieki temu mamy mniejsze wydatki co miesiac.