Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry kontynuujając wczorajszą rozmowę to ja mam na głowie tego włókniaka czy coś i kazał mi włosy obciąć i ogolić w tym miejscu:) złapał mnieatak kilka dni później i nie pójdę na zabieg póki nie wyzdrowieję. haha agniesia ależ mnie rozbawiła, to byłaś ładną ciężarną, ja miałam taki normalny brzuszek ale moja koleżanka w 4 miesiącu już takiego brzucholca dostała jak 6 miesiąc, ale synek mi się duży urodził bo przytyłam prawie 30 kg:D 27kg jakoś tak, jak myślałam że już czas i dali mnie na usg by sprawdzić co tam się dzieje to powiedzieli że mały koło 3900 będzie ważyć a ja w szoku i chciałam szybko urodzić by nie przytył bardziej, 2 dni później mały już był wielkoludem ważył 4,070 ale to chyba po mamusi bo ja jak się urodziłam ważyłam 4950:D

Jak tam dzisiaj samopoczucie??? ja pije kawę a wcześniej byłam na zakupach- szybciej z tego sklepu wyszłam niż weszłam bo słabo mi się zaczęło robić oczywiście. Już nie daje sobie z tym rady mówię Wam... A po tym afobanie to jak się czujecie, rozluźnia czy jak??? nie robi się słabo? Ja jeszcze w ciąży nie byłam ale planuję i się boję jak biedę się czuła w tym stanie...czy mi się nie pogorszy.

Futerko może źle spałaś, ja mam przez nerwicę różne bóle i jak sobie coś wmówię to panika. Raz myślę że mam zawał albo jakiś guz w głowie... nie martw się będzie dobrze. Ja tak sobie czasami myślę że przecież jak ktoś ma poważną chorobę to nic nie wie wcześniej i nie ma jakichś zwiastunów w postaci lęków jak my to mamy... to psychika futerko, głowa do góry!! ja jak sobie coś wmówię to też mnie to boli.

Futerko a też masz tak że czasami tracisz poczucie realności, rzeczywistości i masz wrażenie że zaraz zemdlejesz itd..do tego brak chęci do czegokolwiek??? ten afoban na to też działa?? samochodem można po nim jeździć? Z ta głową nie martw się, będzie dobrze zobaczysz!!

Witam wszystkich. Przepraszam że tak wczoraj zniknęłam, ale miałam trochę zajęć. Futerko! A co to znowu?! Nie nakręcaj się i nie myśl o tym. Na pewno nic ci nie jest. Mi też od rana dzisiaj jakoś słabo i kręgosłup i nogi, że nie mogę stać i w głowie się kreci, ale staram sie nie nakręcać. Wczoraj rozmawiałam wczoraj wieczorem z moją kardiolog. Więc tak. Mówi ze w holterze nie ma nic niepokojącego a średni dobowy puls mam 84, więc norma. Napomknęłam o tym szpitalu i umówiłyśmy sie na dłuższą rozmowę dzisiaj, bo już było późno i dzieciaczek jej płakał. Jeszcze nie gadałam. Wczoraj na no wzięłam połówkę hydroksyzyny (takiej 10 mg) i po jakimś czasie wszystko przeszło i czułam się super. Lęki zniknęły! Nawet nie pamiętam kiedy usnęłam (ale nie tak od razu, tylko jak już sie położyłam do spania), a rano nawet budzika nie słyszałam, ale dzisiaj to osłabienie i takie kiepskie samopoczucie. Powiedzcie mi czy to może być po hydroksyzynie? Może spróbować wziąść tą połówkę w dzień? Może taka dawka mnie w dzień nie uśpi? Chciałabym żeby to dobrze działało bo muszę iść do pracy w poniedziałek i boję się ze znowu nie dam rady. Walencjanka GRATULACJE!!!!!! Nie będę mówić: *A nie mówiłam*!

Dzisiaj pierwszy raz od roku spalam przy zgaszonym swietle i telewizorze ale wiecej nie zgasze,macie tez tak ze lek was lapie na snie ja tak mialam raz i dzisiaj tez mnie chcial zlapac,sniala mi8 sie mama cala noc i pozniej jak sie przebudzilam normalnie zerwalam sie z lozka zalaczyc telewizor bo normalnie slyszalam jej glos.niewiem czy ja wariuje czy co ale przysiegam slyszalam jak mnie wola.i znow plakalam ten sen byl taki ze ja stalam u niej na klatce z kolezankami a on w nocy wyszla w pizamie i mi mowila aga szybko chodz idziemy na ekg bo ja umieram i wyszlysmy z klatki i akurat karetka jechala ja ja zaczimalam i ja zabrali jak dolecialam do szpitala ona juz nie zyla i dlatego sie obudzilam i plakalam,kurcze ten sen byl taki realny