Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wieczorkiem. Futerko25, a co to znowu za pseudo? Swojego przeżycia z rezonansu z kontrastem nie będę opisywać, bo mam niemiłe wspomnienia a nie chcę Cię straszyć. Agniesia ten ganglion to taka miękka, niebolesna narośl? To nic złego. Idz do lekarza zciągnie Ci z tego płyn i po problemie.

Czasami kupuję Agniesia ale rzadko, w podbramkowych sytuacjach i to tylko dla syna głównie, bo ja zjadłabym bele co i już... Ja miksuję placki, bo jak tarłam, jak jescze nie wpadłam na to, że można miksować to stale palce miałam poobcierane do krwi..haha A gdzie Agniesia zrobiła ci się ta buła??, tam gdzie puls się bada? bo ja mam w tym miejscu właśnie taką jakby kulkę miękką i okrągłą (kulka jest raczej okrągła,nie?) i nie wiem co to jest.

Witajcie. Byłam na spacerze wokół bloku i jest zimno i jak wróciłam, to jeszcze bardziej chce mi się spać, ale już się nie *zapadam*..., więc chyba pójdę spać :-) Jutro będzie lepszy dzień, czego i Wam życzę :-) Co do placków ziemniaczanych, to ja je uwielbiam. Same placki, placki z cukrem, placki po cygańsku z gulaszem, placki z cukrem i ze śmietaną...Takie z miksera są dla mnie za drobno pomielone, więc kupiłam sobie maszynkę do tarcia ziemniaków i innych warzyw i jarzyn. To takie plastykowe urządzenie z blaszana tarka i z korbką. Szybko się trze i starte ziemniaki wyglądają dokładnie tak jak starte ręczna tarką i jest bardzo tanie. ok. 15,-zł. Polecam :-) Pozdrawiam Wszystkich i życzę dobrej i spokojnej nocy :-) Ewa

Agniesia a myślałaś kiedyś by zamiast zaklejać plastrem pieprza to go wyciąć?? ja mam ich pełno na szyi i będę musiała o tym pomyśleć a moja koleżanka z całych pleców miała je ściągane. Kasiaa super że tak się czujesz, ale baśka ma rację, jak już bierzesz leki to nie lekceważ zaleceń lekarzy.

Agniesia, To o czym piszecie, to mogą być włókniaki. Ja miałam chyba z pięć na dłoniach i jeden pod kolanem. Poszłam do chirurga i usunięto mi to za jednym zamachem wszystkie. Było to z 7 lat temu i teraz nawet nie ma specjalnie blizny. Każde takie usuniecie było zaszyte jednym szwem. Nic nie bolało, bo dali zastrzyk i jeszcze zasłonkę zawiesili przed nosem.

Futerko to bzdury!!! jakie znów zgony, chyba kogoś kto był uczulony na to coś, u mnie w przychodni kilku tygodniowe dziecko dostalo po szczepieniu reakcji alergicznej, to byle jego pierwsze szczepienie!! karetka przyjechala i je uratowali a ty myslisz ze pojakims kontrascie cos ci sie stanie. kto pisal o jakis zgonach, przy tomografi?? ja bym sie bardziej martwila na twoim miejscu by niczego nie miec przy sobie metalowego:DDDDDDD

Futerko, ja sobie nie dałam zrobić tomografii z kontrastem, bo ja jestem alergikiem. Miałam zrobiony bez kontrastu i dla spokojności jeszcze rezonans, tez bez kontrastu, ale nie miałam takich efektów specjalnych jak pisała... nie wiem kto. W każdym razie przeżyłam i mogłabym iść jeszcze raz, chociaż ja mam klaustrofobie i wjeżdżanie do rury, to głupie uczycie, ale wytłumaczyłam sobie, że jak zacznę panikować, to tam jest dużo ludzi, którzy od razu przylecą mnie ratować. Mi tak przy jednym, jak i drugim badaniu powiedzieli, żebym, nie brała żadnych leków jak nie muszę koniecznie.