Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Tak kielce...to nerwica, niestety, nie rozumiem jej, ja 2 dzien na xanaxie jade, jest lepiej, przynajmniej sie nie trzese jak galareta i w miare cos moge porobic, ale nie jest latwo, nic mi sie ogolnie nie chce, chyba depresja jesienne mnie dopada. samopoczucie fatalne, nigdy nie czulam sie taka flakowata...... masakra, moze znacie jakies sposoby na dodanie sobie energi? tylko nie kawa...to namnine nie dziala, z reszta na nerwice nie jest dobra, wiec? ma ktos jakis pomysl?

Ciasto się pichci ale nie wyglada tak apetycznie jak na zdjęciu:/ wiecie ja sie zrobilam krzykacz odkad zachorowalam, i moj synek tez czasem uslyszy moj glos w pelnym kolorycie:)) i wtedy wszystkim sie wydaje u mnie w domu ze im tez wolno, o nie nie, nie wolno, ja czasem już nie ogarniam tego wszystkiego na raz, ale jest co raz lepiej a moja siostra dzisiaj go uderzyla w ramie, nie z calej sily ale ja to us;yszalam, ale sie wkurzylam mam wrazenie jakby kazdy cos chcial od tej bezbronnej istotki i mnie poprostu to doprowadza do szalu bo zachowuje sie jak lwica ktora broni swoje mlode, poprostu całą soba bronie!! ciacho za 10 min bedzie do testowania, Ewa wspominalas cos o pasji fotografi, moze ja zajme sie pichceniem

Walencjanka przepraszam ze to pisze ALE ZAZDROSZCZE CI!! I GRATULACJE!!! moja pamięć nie pamiętała nawet przepisu, jak doszlam do stolu z kuchni by zerknac co dalej robic to jak doszlam spowrotem to juz nie pamietalam, w popniedzialek pania internistke poprosze o cos na pamiec

Futerko, nie boj sie.. boisz sie wynikow czy tego badania? jesli chodzi o badanie, to nie jest az takie zle, zakladaja takie dupne sluchawki na uszy, trzeba sie polozyc, wjezdzasz do tunelu najlepiej zamknac oczy zanim sie wjedzie, trwa to ok 20 minut, strasznie glosno jest ,stukanie, pukanie, jakby traktor jechal..piski itp, potem lekki wstras glowa, potem kregoslupa, musisz to wytrzymac, nie mozesz spanikowac ani ruszyc glowa,ani reka bo badanie sie nie uda... jesli to wytrzymasz, wyjezdzasz po ok 20 minutach, wstrzykuja ci kontrast w zyle(nic nie boli) i wjezdzasz spowrotem na ok 5 minuta i tez nie wolno sie poruszyc, potem wyjezdzasz, zdjejmuja Ci to wszystko, mozesz sie napic wody najlepiej, mozesz lekko czuc sie dziwnie tzn szumy w uszach, lub widziec troszke na _czerwono) to chyba po tym kontrascie, i trzeba duzo potem pic wody by ten kontrast wyplukac z *krwi*, badanie nic nie boli ale nie jest przyjemne, jesli masz klaustrofobie, wez sobie wczesniej afobamu troche, lub hydroxyzyny na uspokojenie bo mozna...wytrzymasz, mowie ci..:)

Calos trwala ze 20min,lacznie z wstrzyknieciem kontrastu,.chcialem nadmienic,ze ja mialem tylko glowe robiona..nic sie nie dzialo.zamknalem oczy i poprostu lezalem sobie.szybko ten czas zlecial...po tym wszystkim pani kazala usiasc na korytarzu ,posiedziec pol godzinik.,pytala czy nic sie nie dzieje,po pol godzinie wyciagneli welflon,i wyszedlem siadlem w samochod i pojechalem do domu,malo tego,zapalilem nawet papierosa..jak widac zyje do dzis.