Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuje jeszcze raz. Składniki: 0,75 dkg. twarogu, 1,5 szklanki cukru, 5 jajek, cukier waniliowy, olejek pomarańczowy, 0,5 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe.: Twarożek przepuścić przez maszynkę, przełożyć do dużego garnka, dodać, cukier, jajka, zapachy, i wszystko razem gotować na małym ogniu aż do zagotowania. Jak masa stanie sie rzadka i zacznie się gotować, należy do masy wlać budynie rozmącone w o,5 szklanki mleka. Za9wyłożyć) na wcześniej przygotowany krążek nasączonego biszkoptu i natychmiast przykryć drugim krążkiem. Przycisnąć,wyrównać, następnie nasączyć wierzchni krążek i ukształtować. Odciąć nadmiar masy serowej i pozostawić do wystygnięcia. Jak wystygnie polać polewą czekoladową i dla ozdoby posypać maczkiem kolorowym, wiórkami . Najlepszy jest następnego dnia. to duże ciasto :-) Powodzenia :-) Ewa

Nie lubię telefonów...nie chce mi się gadać, bo się źle czuję, a tu mi wydzwaniają i piernicżą o niczym. Agniesia, ja jeszcze orzechowej masy nie robiłam, chociaż trochę torcików w zyciu zrobiłam. Wezmę sobie ten przepis, może kiedyś zrobię... Ewa, wreszcie jest hihi.. ciekawe dlaczego nie było, szybko muszę ściągnąć, żeby nie znikło.

Widze że nie tylko mi źle i słabo, ja nie wiem co to się dzieje! ja też ze zmęczenia padam, a kiedyś mogłam całą noc siedzieć i w dzień nie spać:/ a teraz już się wykańczam tą nauka, mało się ucze, mało robię a jestem styrana chyba samym myśleniem! padam!

Baskabaska, tych budyniów to ma być 3 a nie jak napisałam 2!!! Ciekawe, ile razy jeszcze się poprawię... :-))) Przepraszam. :-))) Czary, uroki, wróżby, to doskonały sposób na zarabianie pieniędzy w naszym XXI wiecznym życiu... Ludziom coraz trudniej jest żyć z powody szybkiego tempa, nerwowości i beznadziejności i dlatego wszelkiego rodzaju uzdrowiciele i wróżbici mają swój *Złoty Wiek*, bo my ludzie nie wiemy już gdzie szukać pomocy, bo tych szukających jest coraz więcej...