Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość walencjanka

Hej wszystkim *starym* i nowym:) Wróciłam z weekendu z chłopakiem. Było.. ah! cudnie. Wyjazd za miasto zawsze dobrze robi. W sumie czułam się dobrze, chociaż niestety miałam chwile słabości. le starałam się je ukryć i przezwyciężyć. Łapię się na tym, że myślę, że zaraz mi się coś stanie. Nawet jak się dobrze czuję to jakby czekam na coś złego:/ Strasznie mnie to martwi. Czasem nawet w intymnych sytuacjach tak mam.. i zamiast skupić się na chwili, przyjemności, na nas to zaczynam się bać:/ Straszne to:/ Ale, poza tym, pogadałam z moim chłopakiem o nerwicy, o objawach itd. On cały czas twierdzi, że jestem zdrowa i że nerwicy też nie mam, tylko wszystko sobie wkręcam. Wytłumaczyłam mu, że to wkręcanie to właśnie nerwica. Fajnie było o tym pogadać. Mniej więcej nadrobiłam posty. Kasiu, nie nakręcaj się, że do szpitala neurologicznego przywożą kogoś z bólem czy zawrotami głowy. Ludzie chorują, to normalne (niestety). Wiadomo, że takiego nerwusa jak Ty, czy my, takie sytuacje doprawiają o nie lada dreszcze, ale trzeba zachować zdrowy rozum. Jesteś w dobrych rękach. Napisz koniecznie po wszystkich badaniach i trzymaj się tam. Każdej (każdemu) z osobna chciałabym coś napisać, ale już padam. Troszkę boli mnie głowa. Myślę, że to ze zmęczenia, nadmiaru wrażeń, podróży. Wszyyyystkim życzę dobrej nocy!! :*

Dziewczyny ale się uśmiałam. Aga no co ty my też żartujemy. Stwierdziłam że czas przywołać futerko na poprawę nastroju haha. Moze byc oczywiście chomika ale jak spierniczy to moze bieda być. Kotek zawsze większy hihihi Ewo ja też mam koty 2 rudego i szarego. Rudy jest jak pies (tak się zachowuje) a szara to dzikuska. Prawda że jak mruczą to uspokajają?

Gość aniula1031

Ja tez mam 2 kotki i powiem szczerze ze to dobry sposób na odstresowanie sie :) chciałam Wam powiedzieć i zaproponowac dobra książke Jak Pokonać Lęki i Fobie naprawde bardzo dobra książka mi bardzo pomogła :) choc ja uwazam ze najlepszym lekarstwem jest bliska osoba która cię zrozumie i pocieszy :)