Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jestem Ewa :-) Obrzęk mózgu najczęściej bierze się od walnięcia w łeb i najgorsze jest to, że to walnięcie mogło być dawno temu! Ale zawroty głowy, bóle głowy, a nawet pogorszenia widzenia nie musi mieć związku z obrzękiem mózgu tylko z nerwicą. Ja myślę, że nerwica jest gorsza, bo obrzęk mózgu jest wyleczalny, a nawet jak nie, to się umiera i koniec, a nerwica ciągnie się za człowiekiem latami do końca życia...

To trochę trywialne, ale ja tez wole nerwicę hahaha. Nerwica przychodzi i odchodzi i można z tym żyć... Ja mam czasem tak ciężkie dni, że rożne bzdury przychodzą mi do głowy, a jak mi przejdzie, to jestem przerażona, że takie bzdury przychodzą do łba, ale walczę, walczę i walczę... Ciesze się, że do Was trafiłam. Pomagając Wam, pomagam i sobie, a jak czytam o waszych smutkach nie czuję się tak bardzo sama...

Ewo ja też jak dobrze się czuje (rzadko to ostatnio bywa) to góry bym przenosiła, a jak źle to jestem załamana i nawet do pracy nie moge iśc. Masakra. I te zawroty głowy. Ja ciągle myślałam, że to skutek uboczny leków i odstawiłam (biorę tylko coaxil) a zawroty mam nadal. I nie wiem co sie dzieje. Czy przy nerwicy mogą być takie ciagłe zawroty?

Ewo ja wiem ze na nerwicę chorują ci wrazliwi (moja kochana mamusia też ją ma). Ja tez nie umiem przejść obojetnie obok potrzebujacego (nie zawsze dobrze na tym wychodze), ale nie umiem inaczej. Tylko to marne pocieszenie jak się tak cierpi. Chociaż jak się nad tym głębiej zastanowić, to nie chciałabym być taką bezduszną istotą, których coraz więcej wokół nas. Agaficek gdzieś ty poszła? Nie myśl o tym!

Mi moja pani psycholog w piątek powiedziała bardzo mądrą rzecz. Cytuję: *Należy odpuścić sobie te sytuacje, czy rzeczy na które i tak nie mamy wpływu, bo nie dość, że zużywamy wiele energii to nieunikniona klęska dodatkowo nas frustruje*, a o lęku to mówi żeby pozwolić mu przejść przez ciało, bo jak zaczynamy z nim walczyć to on się wzmacnia. Więc Aga odpuszczamy sobie bo i tak nie mamy wpływu, a jak pójdziesz na badanie to wynik bedzie dobry i się uspokisz.