Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość walencjanka

Ja wiem, że badania są ważne, ale mnie się już tak strasznie nie chce z tymi lekarzami pieprzyć.. najfajniej by było jakby mnie ktoś na 3 dni do szpitala położył i zrobił wszystko co potrzebne.. no nic, zmykam, jadę z chłopakiem na koncert Red Hot Chili Peppers relacja na żywo w Multikinie. Troszeńkę się boję, ale.. KOCHAM RHCP! :) muszę dać radę!! Wam życzę spokojnych snów!! i.. niech moc będzie z Wami! :)

Wiecie ja te ćwiczenia behawioralne zrobię wcześniej i idę zaraz spać. ta tężyczka nie chcę odejść odemnie i do tego głowa zaczyna boleć. bleeee i mi nie dobrze zaczyna się robić , zawsze tak mam jak boli mnie mocno głowa, ale dupa, dlatego dobranoc wszystkim

Witam wszystkich Ale stron się narobiło. Pracujecie jak mróweczki. Agaficek gratuluję. Obyś miała jak najwięcej takich dni! No i te obcisłe spodnie i obcasy?! No, no. Zobaczcie wszyscy ile może zdziałać nastawienie. To tylko dowód kolejny na to że jesteś zdrowa i nic ci nie dolega. Powiedz kochana jak długo brałaś ten concor? Mnie pani doktor powiedziała, że trochę będę musiała pobrać, ale jak się serducho uspokoi to może żadne leki (z tych na nerwicę) nie będą mi potrzebne. Ale tak to już z nami jest, że każde *prychnięcie* powoduje wielki strach i wyszukiwanie sobie chorób. Mnie tak od wczoraj drętwieje ręka że już wymyśliłam że mam zespół cieśni nadgarstka (moja mama to miała i mogę mieć skłonności do tego). Później rozmawiałam z koleżanką i uśmiała się ze mnie i powiedziała, że to na 100 % od ciągłego mierzenia ciśnienia, bo sama leczy sie na ciśnienie i ostatnio jej się tak zrobiło. A w ogóle w nocy źle spałam tak mi serducho szybko biło, że się przestraszyłam, aż mąż na mnie nakrzyczał. Dziś byłam u kardiologa na kontroli i mi powiedziała, że tak może być, bo organizm przyzwyczaja się do leku, a ja biorę bardzo małą dawkę. Dała mi w razie czego hydroksyzynę i mogę też validol jakby co i uspokoiła mnie, że na pewno nic sie nie stanie. Magdzik kasia i paulaaa strasznie wam współczuję, wiem co to jest sama to przechodziłam. No może za wyjątkiem tężyczki (za stara na nią jestem). Ale nie możecie sie poddawać, choć i ja mam czasem chwile zwątpienia, czy jeszcze kiedyś będzie dobrze. Szkoda że nie można jakoś wykasowac tego lęku i myśli które go powodują. Dano ty tu zaglądaj jak najczęściej. Twoje posty są pocieszjące i dowodzą tego, że z nerwicą można sobie poradzić. Pozdrowionka dla wszystkich

Gość agnieszkaficek

Aga bralam go przez tydzien ale moj kardiolog powiedzial ze powinnam rok go brac no ale zobaczymy co mi powie teraz we wrzesniu jak zrobie choltera powiem mu ze pozniej mialam taki niski ten puls za niski i czy to tak ma byc,zobaczymy co mi powie czy bedzie kazal dalej na nowo brac czy co

Agaficek dzięki za info. Ja na razie puls mam w miarę. Zobaczymy jak będzie poźniej. Mnie się tak strasznie kręci w głowie dzisiaj i mnie pobolewa ta głowa. No ale jestem przed kobiecymi........ więc pewnie dlatego (tak sobie tłumaczę i staram się olewać, może sie uda). Kasiaaa jutro marsz szukać psychologa! Nie możesz sie tak męczyć dziewczyno! Jutro meldujesz, że się zapisałaś. A mnie doszedł kolejny stres. Okazała się, że mój tata ma jakiegoś guza na wątrobie i jutro jedzie do onkologa, a mama ma problemy z krążeniem. No masakra po prostu! Jezu niech ten rok sie już skończy, bo za dużo tego.

Gość agnieszkaficek

Ha ha agniesia byl taki jeden mlody i nawet kiedys wychodzil z poradni po pracy a ja akurat tez wychodzilam i pytal czy moze mnie odwiez do domu a ja glupia ze nie ze pujde pieszo no ale juz tam nie pracuje ale byl super,a tez psychiatra taki sobie ale fajnie sie z nim gada tak na luzie he he

Witaj aga1791, mam prośbę do Ciebie. Mam już to wszystko do tych paznokci i mniej więcej wiem jak się za to zabrać, ale powiedz mi, czy w tej lampie mam utwardzać każdy paznokieć z osobna od razu po nałożeniu bazy, czy żelu, czy też dopiero jak nałożę na wszystkie paznokcie i dopiero włożyć całą dłoń do lampy? Czy w czasie jak nakładam to sobie, ta lampa może się świecić cały czas? No i chyba muszę sprawdzać te minuty, bo ona nie ma ustawienia czasowego, czy tak? Bardzo Ci dziękuję z góry za odpowiedz.