Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dziewczynt, życzę miłego dnia, nie wpadam zbyt często bo jestem rozbita przez tą chorobę i staram się spowrotem ułożyć:) co tam była za ostra wymiana zdań kilka postów dalej. JA TEŻ CZEKAM NA NIEDZIELE GDZIE MA JUZ BYC CHŁODNIEJ, MARZĘ O TYM!!

Witajcie.Nowy dzień nowy problem. Jak myślicie czy biorąc antydepresant somatyczne objawy choroby powinny zniknąć? Bo ja już wzięłam piątą pigułkę i wydaje mi się że trochę lepiej z tymi oczami ale nie do końca .Nie mogę przestać o tym myśleć. Podobno nie można się nakręcać , i o tym zapomnieć to minie bo jak tylko się myśli to nie minie. Proszę odpiszcie.

Witajcie:) Matrz- powinny minac po ok 2 tygodniach. Nie mozesz o tym ciagle myslec, przypominac sobie bo to szkodzi, wiem ze to trudne ale przyjanmniej sprobuj o tym nie rozmyslac... zycze Ci aby te leki pomogly. trzymaj sie!! Ja juz od samego rana sie kleję i znowu duchota, oby przetrwac ten upal dzis bo juz mam dosyc, to mi nie pomaga;/ no ale jutro ma byc lepiej:) jestem zdenerwowana bo moi rodzice mieszkaja w nowym jorku a tam jutro ma przejsc huragan!!! mama pisala mi ze wszystko w sklepach wykupione, ludzie w autach maja najpotrzebniejsze rzeczy by w razie huraganu uciekac w glab kraju;/ oklropnie sie martwie!!!!!!!!!!!!! oby im nic sie nie stalo i nie poniszczylo im domu!!!:( tak sie martwie, bo jesli huragan przejdzie, nie bede z nimi miala kontaktu bo pradu tam nie bedzie;/

Słyszałam o tych huraganie ale nie wiedziałam że przez NY ma przejść, napewno nic się nikomu nie stanie, wczoraj podawali w telewizji że ewakuują wszystkich. ja również życzę by to były te leki które działają:)) i oby objawy somatyczne i lęki najgorsze przeszły. to gorąco też mnie przeraża!! dziś w domu bym siedziała cały dzień i spAła przez wczorajsze nerwy!

Dzięki dziewczyny! Spróbuję o tym nie myśleć , musi pomóc , nie ma innej opcji. Kasiaaa nic się nie martw będzie dobrze nic nikomu się nie stanie. Ten strach ma zawsze wielkie oczy. Postanawiam od dziś myśleć optymistycznie i wam też tak radzę bo zwariujemy, dziewczyny

Gość agnieszkaficek

Witam wszystkich kasia ty tak nie mysl ze komus sie cos stanie bedzie dobrze wczoraj pokazywali ze sa na to dobrze przygotowani,ja tem mam, dosc tego upalu a dalej nie mam tego wyntylatora i pol nocy mialam koszmary i spac nie moglam bo jakies pijaki co chwile pod oknem chodzili krzyczeli idt

Witajcie...piękny dzień dziś i *tylko* 25 stopni. Agnieszkaficek, myslę, że już za późno na rady, bo pewnie już poszłaś lub oni sami poszli...ale ja radziłabym Ci pójść z nimi...no, chyba że tak źle się czujesz że nie dasz rady ale jak tylko tak sobie się czujesz to idź może zapomnisz o naszym wspólnym problemie jaką jest nerwica. Miłego dnia życzę.

Witam wszystkich Agaficek nie wzięłam bo się bałam o ciśnienie a byłam sama i dziś też nie wzięłam. Napisałam sms do tej Pani doktor i czekam aż odpisze bo chciałam ja jeszcze o coś zapytać. Dzisiaj u nas upał straszny, a ja juz byłam u kosmetyczki z córcią i jakoś przetrwałam. Było nawet ok. Aga idź na ten basen. Spróbuj chociaż. Możesz ustalić z tym swoim, że wrazie czego to cię przywiezie do domu. Ale staraj sie nie siadać w pełnym słońcu to będzie ;epiej i bardzo dużo pij. Baskabaska witaj. Wiesz co ja teraz to chyba żałuję, że odstawiłam ten pramolan. Serce mi nie waliło i przynajmniej z tym miałam spokój. Zobaczę może lekarz mi pozwoli do niego wrócić. Tylko boję się czy nie będę miała znowu tych strasznych zawrotów. No kompletnie jestem rozbita i nie wiem co mam robić Miłego dzionka i Agaficek wypluskaj się za mnie

Agaficek no to szkoda, że nie poszłaś. U nas taki straszny upał, że siedzę w domu. Moja chałupa na szczęście sie tak nie nagrzewa, chociaż też jest ciepło. Jak mi będzie już bardzo źle to albo zejdę do warsztatu do męża albo pójdę do sypialni, bo mam tam taki przenośny klimatyzator. No Aga ja też czekam na te nasze dni i pewnie dlatego dodatkowo źle się czuję. Ta lekarka jeszcze nie odpowiedziała, a ja jeszcze leku nie wzięłam. Teraz coś mnie szyja boli. Pewnie od kompa.

Witam dziewczyny w ten goracy dzien... Siedze w domu i nie mam zamiaru sie z niego ruszac. Wczoraj pojechałam nad wodę,było w miare ok, wieczorem zaczeło sie robic niefajnie, jakas taka slaba sie czulam (malo jadlam w dzien) moze dlatego... Wracalismy autem... i nagle zaczelo byc coraz gorzej, pomyslalam,ze podjedziemy na pogotowie niech mi zmierza cisnienie... Pojechalam, mowie jak sie czuje i ze mam nerwice lekowa, ten lekarz jakby mnie wysmial z tym,ze mam nerwice,jakos tak dziwnie zareagowal,a ja nie mialam sily nawet nic na to odpowiedziec,a zaluje! Zmierzyl mowil,ze ok, mowi zebym kupila sobie wode mineralna i do lozka i duzo mam pic jak biore antydepresanty bo gdy pije malo to wtedy lek ma wieksze stezenie... Dzis znowu nie chce mi sie jesc... W ogole nie mam apetytu..... Ale nie mam lęków narazie, wyszłam wczoraj z domu, nawet wybrałam się nad wodę, to już coś... Dziś trzeci dzien brania Setaloftu.