Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiaaa, zrób sobie badanie tężyczkowe, miałam to samo co ty, nogi w waty mam do tej pory, wszystko to tężyczka, pewnie czytałaś o niej, ja miałam na wszystko badania robione 2 razy, przez internistę i w szpitalu, rezonanse miałam, usg tarczycy, wszystko....z 4 wizyt na 3 powiedziano mi że to nerwy, na 4 w szpitalu powiedziała bym wykluczyła jeszcze badanie mięśni zanim się powie że to stres, pani neurolog powiedziała że to wygląda na tężyczkę, ale z badań neurologicznych i badań na wapń i magnez wyszło że nie powinnam jej mieć, ALE dała mi skierowanie do neurologa klinicznego który to robi, i miałam WYBITNIE DODATNI!! pan psycholog moj zna objawy tężyczki i daje mi więcej ćwiczeń behawioralnych, bo przez stres ona mi się nasila. kasiaa ja byłam w takim stanie przez ponad 2 miesiące co ty:(( po odstawieniu leków zaczynam jakoś funkcjonować, mam lęki ale już nie są takie SILNE I INTENSYWNE.

Ja wczoraj byłam zła a dziś dostałam.....wiec napięcie spada a słabość się zwieksza, agnieskaficek też jestem cała mokra, zaraz wode do mini baseniku synka wlewam i wezem ogrodowym bede sie polewac caly dzien i w stroju kapielowym chodzic, niech sasiedzi sie napatrza:D

Od niedawna tak mam:/ wcześniej to kuweta psa byla...bleeeeee ale mama zrobiła(nawet nie wiem kiedy bo bym jej nie pozwolila!!!) i jakos jest, wczoraj wieczorem pierwsza trawa wyszla:D ale agnieszkaficek, na ogródku jest jeszcze gorzej niz w domu://// ide tam ze wzglad na malego i jego basenik, i ze woda tam jaki upal

Dość tego słońca wytrzymałam tam półtorej godziny i mam zjarany dekold:D nadrobiłam w jeden dzień ponad dwa miechy:) nie wiem czy to dobrze, jutro jeszcze bardziej się spieczę a co, trzeba trzymac pozotry ze nerwica z tezyczka mnie w domu trzymaly:( hihih zrezygnowalam z taplania sie w wodzie z weza przed sasiadami ale znakomicie pluskalam sie z synkiem w baseniku malym:DDD wiecie słabo mi:/ ale na sloncu juz nie czuje sie az tak bardzo zle jak kiedys, wczesniej jak bylo slonce w ogole nie wychodzilam nawet na balkon. ale sie wkurzylam , moj syn odszedl do mojego brata i chcial wejsc na niego a moj brat popchnal go i nakrzyczał i teraz serce zaraz wyskoczy wychodze w domu zaraz mu coś zrobię, przysiegam, wlasnie sie pakuje i wyprowadzam, trudno , najwyzej ktos mnie znajdzie gdzies jak bede miec, atak, trudno, ide po walizki!!!!!

Witam serdecznie! Dziewczynki wczorajsza burza nic nie dała, dzisiaj jest jeszcze bardziej gorąco, a że popadało to i jest niemożliwie parno. Paulaaa, jeżeli bierzesz antydepresanty to wystawianie się na słońce jest niebezpieczne ze względu na możliwość wystapienia uczulenia. Tak samo jest z antybiotykami i np. dziurawcem. Ja już to przerobiłam i dlatego unikam opalania niestety. Powinnas stosować na co dzień kremy z wysokim filtrem.

Witam wszystkie nerwuski. Byłam u tego kardiologa (super kobieta). Od razu zrobili mi EKG (serce zdrowe - tak powiedziała pani doktor), ale puls mam stanowczo za wysoki. Pokazałam jej starego holtera i tam było średni rytm 95, a powinno być 88 max. Dostałam concor cor 2,5 i mam brać pół tabletki i do tego Magnesol 3 x 1. Mówiłam też o lekach tych co biorę. Coaxil mogę brać na razie, ale Doxepinu nie. No i słuchajcie powiedziała mi że jest taki jeden z nowszych i dobrych leków cital. Chyba któraś z was to bierze? No i mam skierowanie na holter i echo i badania krwi i moczu, bo stwierdziła, że te co mam to stare. Zobaczę, może to pomoże, bo już naprawdę mam dosyć tego jeżdżenia po lekarzach i badaniach.