Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość madziowa
Do mała. Kochana to normalne przy tych tabletka. Tak niestety bedziesz sie czuła przez 2 tyg.Musisz wytrzymac.Lek który przepisal Ci lekarz to jeden z nowszych leków.Powinien Ci pomóc. Ja Ci powiem ze jezeli bierzesz pierwszy raz tego typu leki w życiu to powinnas sobie wziaść L4 na tydzien.Ja tak kiedys dawno zrobiłam. Teraz jak mialam nawrót to juz nie musialam bo wiem ze az tak bardzo mnie nie zmeczy jak za pierwszym razem. pozdrawiam.
Gość madziowa
Do misia. Ciesze sie bardzo ze idziesz do przodu;) Lękom własnie najlepiej jest popatrzec w oczy i powiedziec-ja sie juz was nie boje!!! Zobaczysz wszystko bedzie oki:) A co Betuni i Nowej to jestem za zeby dołaczyły do N-K. Pozdrawiam.
Gość agnesik23
michał nic ci nie pekło,nie wiem jak u ciebie w mieście ja długo nie czekałam na badanie ani na wyniki tak to neurolog kieruje badanie całkowicie bezpieczne chociaż wszyskiego nie wykarze np.urazów głowy ale warto je zrobić zwłaszcza dla stwierdzenia nerwicy.będzie dobrze:)
Jakieś trzy tygodnie temu byłem na 8 dniowej obserwacji na oddziale neurologii i miałem robione badanie krwi, tętnic w szyji i głowie, mocz, ekg i rezonans głowy gdyż w styczniu miałem wypadek auto mnie potrąciło i moglo sie to zwiazac z tym co mi jest ale rezonans nic nie wykazał. Reszta badań też dobrze wyszła... Serce mi juz nie kolacze ale dalej mam bóle głowy, czasem bóle serca i dusznosći szeczólnie w kościele. Widział mnie też laryngolog gdyz miewam krwotoki z nosa i oprócz wyjęcia z ucha woskowiny nic nie mówił... Oszaleje naprawde nie mam juz siły... Nawet nie wiem co mi jest.. Czasem mi jeszcze głowa pulsuje przy skroniach. Rodzice mówią ze to przez dojrzewanie i nerwy ale nie wiem co o tym myśleć. A jak wy myślicie?
Gość agnesik23
do michał; wiesz u nas w miście badanie eeg mozna zrobic na własna ręke bo nawet ze skierowaniem od neurologa i tak się za nie płaci 60zł. więc jesli masz taka mozliwosć dowiedz się jak jest u ciebie możesz zrobić je wczesniej i od razu zwynikami pójsc do neurologa zaosczedzisz czas
Gość madziowa
Do Michał 28. Tak to napewno #ona#-fajnie to nazwałeś:) lek dopiero zacznie dzialac tak za 2 tyg. I nimczym sie nie przejmój bedzie dobrze!!! Wiesz ja teraz juz biore leki 4 miesiac i jest oki.Chodze jeszcze do psychologa bo chce całkowicie sie pozbyc tej francy:) Z ta niby utrata swiadomosci( czy odrealnieniem)-to sie nie przekmój to normalka:) Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Gość agnesik23
do michał; na badanie czekałam 6 dni,nakłada ci lekarz taki czepek i podłącza diody kładziesz się o on na komputerze widzi nerwy mózgu,trwa trochę długo naet do godziny masz nad sobą lampę i karze ci na przykład patrzeć na nia bez mrugania przez jakis czas potem z zamknietymi oczmi,nastepnie oddychac tylko przez usta a potem przez nos
Gość madziowa
Do Michała 28. Ja mysle ze eeg głowy Ci nie jest potrzebne. Ty masz typowe objawy nerwicy-tak sie własnie ona zaczyna.Dobrze ze tak szybko zgłosiles sie do lekarza. Mówiesz ze lęków nie masz a ja juz gdzieś tam wyczytałam o Twoim lęku.Wiesz ja osobiscie doradzam Ci psychologa zamiast EEG głowy.jJa juz z ta choroba zyje 11 lat. Oczywiscie nie miałam jej wiecznie-ale wiem ze wraca poniewaz ona gdzies tkwi we mnie głeboko.I jak juz wszystko sobie poukładam i zrozumie to ona juz do mnie nie wróci-wiem to ;) Pozdrawiam.
Gość madziowa
Do Kika.Kurcze strasznie jestem ciekawa czy Twój maż wrócil po piwku czy nie.Wiesz ja to chyba jedno piwko pozwoliłabym mu wypic.To okropne siedziec w knajpie ogladac mecz i pic mineralna, Własnie wczoraj umówilam sie z kumpela na piwko i pogadanke -wchodze do knajpy a tu..... masakro. Prawie sami faceci telebim i telewizor i kurde mecz wisła-cracowia. Wypiłysmy po piwku i poszłysmy do kumoeli do domu-bo niestety gadac sie nie dało. Pozdrawiam.
Gość agnesik23
DO MICHAŁ;ja uwazam że eeg głowy warto jest zrobić chociazby dla własnego spokoju!!dzięki temu badaniu neurolog może zobaczyć zmiany w mózgu tak jak było w moim przypadku,tym bardziej przy różnego rodzaju zachwianiach równowagi nalezy robić takie badania!polecam
Gość betunia754
Cześć,witam Was wszystkich serdecznie.Za oknem pogoda taka,ze tylko płakać się chce i taki też mam nastrój.Dobrze,że dzis chociaż niczego się nie boję..Byłam rano na badaniach psychologicznych i zrobili mi jakies testy na osobowość.Milion pytań,na które musiałam odpowiedziec bez zastanawiania się-teraz inaczej udzieliłabym odpowiedzi.I tak sobie myślę,czy oby tym sposobem nie zmieniłam ich wyników..No ale okaze się dopiero 4 kwietnia bo wtedy mam resztę tych badań.Aaaaa,chciałam jeszcze dodac,że pani w kartotece ustaliła mi termin do psychiatry..........NA WRZESIEŃ!!!!!!!No po prostu myslałam,że tam padnę i skonam.Do września to ja może będę juz w Lublincu gdzies albo w Tworkach... Kochane-przykro mi,że nie ufacie mi na tyle bym do Was dołączyła na naszej klasie.Nie wiem dlaczego.Jestescie mi bliskie,przed Wami się wywnętrzam ze swoich trosk i myśli..Boli mnie,że macie mozliwość poznawania się w ten sposób,Waszych rodzin. Nowa napisała,że ona miała tą szansę...