Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szara_ja18
wiesz Janusz ja mam coś takiego że jak przeczytam o czyichś dolegliwościach, to od razu je mam. po przeczytaniu kilka dni temu o Twoich bólach pleców *o dziwo* mialam tak samo. może to nerwy. na pewno nie rak płuc. zawsze Cię bolą czy tylko kiedy o tym myślisz?
Cześć Janusz, prześwietlenie płuc nie oznacza podejrzenia raka, nie szalej. Tak prosto się na to nie zapada. Trzeba jarać jak smok przez kilkadziesiąt lat, a jak Ty masz 18 czy 19 i nie palisz to o co Ty się martwisz, Chłopaku! :) Szara, Aspargin jest zajebisty. Jak mnie dusi coś w mostku i trzęsie mnie jak po 4 kawach, to aspargin to wszystko odsuwa. Jest *stabilizujący*. Bierz go regularnie. Przeczytaj na ulotce jakie są skutki wypłukiwania potasu (przez kawę np.) i niedoboru magnezu. Prawie takie same objawy jak nerwica lękowa... Niebywałe, a jednak. Mówię Wam Wszystkim - nam potrzeba przede wszystkim PIERWIASTKÓW. Następnie: ODSKOCZNI od spraw i natrętnych myśli. I wiecie czego? Adrenaliny. Spodobał mi się facet. Strasznie mnie kręci. Tak, że endorfiny uderzyły mi do głowy i zupełnie zapomniałam o jakiejś tam nerwicy :)
Witajcie , nie wiem co mam ze sobą począć teraz czuje się tak jakby ta nerwica brała mnie od początku jakby wszystko od nowa wracało to jakieś błędne koło nic dalej tylko powtórka ale teraz niby już potrafie wytłumaczyć sobie pewne rzeczy i staram się wierzyć w to co mówie bo jak opowiadam o moich objawach komuś to się sama z tego śmieje ale kiedy sama siedze i myśle to już nie wierze i nie jest mi do śmiechu, cały czas mi coś drętwieje , policzek , to ciarki w głowie a pozatym żrenice od tych leków mam tak wielkie że chyba od tego mam te zawroty głowy i uczucie jakbym była na statku cały czas falowała jak stoje to czuje jakbym traciła równowage ale nie wywracam się , wszystko mnie już boli nie moge chodzić ledwo co znowu się boje wychodzić z domu ale zmuszam się bo nie mam wyjścia trzeba rano zaprowadzić synka do szkoły a póżniej przyprowadzić i co wieczór cały czas o tym myśle jak ja tam dojde i wróce czy nie zemdleje gdzieś po drodze albo nie zwariuje na środku ulicy i zrobie pośmiewisko boje się zwarjować stracić nad sobą kontrole ... paranoja chce być normalna i żyć normalnie bez tej choroby czy to tak wiele??
no ale niestety nie umiem nie myśleć o tym. Siedzę sobie spokojnie przed komp. i nagle zaczynają mnie boleć plecy, to przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie... nie mówiąc już o spaniu, wystarczy, że się położę do łóżka i po paru minutach nie wiem co z sobą zrobić =/ np jak leże sobie na lewej stronie, to po kilku minutach zaczyna mnie boleć z lewej strony (niestety pod pachą w dół, przy oddychaniu najczęściej) i nie ważne jak leże, zawsze tam gdzie jest *ucisk* to mnie boli. Przynajmniej trochę podniosłyście mnie na duchu!!! wielkie dzięki!!! Może jakoś zasnę...
coś uciska mnie w głowie jakieś dziwne uczucie jakby coś pustoszyło moją głowe w środku nie umie tego opisać boje się boję się że zaraz już nie będe sobą że będe nie poczytalna że strace pamięć bo ostatnio zapominam wszystko tak jakbym chciała wymazać z pamięci różne sytuacje czasem nawet ich nie koduje bo wydają się mało znaczące , mdli mnie cały czas boli wszystko czy ja zwariuje czy już nie ma dla mnie ratunku? czy ktoś z was miał tak?
Gość szara_ja18
Dora ja mam od kilku miesięcy te uciski w głowie i podejrzewam u siebie raka... więc jak widzisz nie jesteś sama. Mdli mnie czasem i zawroty głowy w niektóre dni są ogromne:( jesli będziesz znów przez to cierpiec to pomyśl że ja, gdzieś tam daleko od Ciebie przezywam to samo. NIE JESTEŚ SAMA! pozdr :*
trzy lata temu miałam ostatni rezonans magnetyczny a w sumie miałam ich trzy i żaden niczego nie wykazał więc nie wiem czy potrzebny jeszcze teraz czy coś mogło się zmienić, poza tym mam anemie,chodze do lekarzy non stop ostatnio robiłam badania ogólne i poza anemią to nic mi nie jest kiedy ide do lekarza to już dziwnie się czuje bo każdy mówi że to tylko nerwica a ja sobie wmawiam inne choroby chyba już mają mnie dosyć, czasem nie do końca im wierze myśle że mnie okłamują albo się ie znają a czasem wierze i dziękuje . od jutra zaczynam brać wellbutin czy brał ktoś z was ten lek ? boje się go zacząć brać bo do seroxatu przymierzałam się tydzień zanim zaczęłam. dzisiaj to wogóle dziwnie się czułam jakieś drętwienie lewej strony twarzy ból karku ucisk w skroni i głowie masakra już kombinowałam żeby pojechać do szpitala ale jakoś sobie wmówiłam że nie ma takiej potrzeby , mama powiedziała że to od pogody a ja niby uwierzyłam, jakoś staram się myśleć pozytywnie ale boje się że może jednak coś mi jest..?
Dzisiaj miałem prześwietlenie klatki piersiowej i kręgosłupa. Na początku normalne prześwietlenie klatki piersiowej (bez oddechu i na stojąca), a później kręgosłupa (bez oddechu z leżeniem na plecach) ale nie to mnie zmartwiło, ponieważ po dwóch zdjęciach, wyszedłem na korytarz i miałem czekać co mi powie lekarz, który robił prześwietlenie i... po paru minutach (około 10) przyszedł i powiedział, że muszę mieć jeszcze jedno zdjęcie. Tym razem przyszła jeszcze pani lekarz i kazała mi się położyć na lewym boku, podczas prześwietlenia miałem pomału wypuszczać powietrze. Nie wiem czy to jest normalne, ale wtedy to już był dla mnie koniec, myślałem tylko o najgorszym. Wyniki prześwietlenia mam do odbioru jutro około 14 i jestem trochę zaniepokojony tym, w jaki sposób zostało mi zrobione 3 zdjęcie. Dodam jeszcze, że miałem mieć prześwietlenie klatki piersiowej i kręgosłupa w odcinku piersiowym. To czekanie dobija mnie... jutro już prawie wszystko będę wiedział (ponieważ mam jeszcze badanie krwi, a wyniki będą dopiero w poniedziałek), z jednej strony cieszę się, że w końcu będę wiedział co mi jest, a z drugiej strony boję się, że mam jakąś poważną chorobę.
~dora ja też mam takie dziwne drętwienia, leżę sobie spokojnie na łóżku a tu nagle drętwieją mi ręce i nogi i czuje okropne mrowienie... a o twarzy już nie wspomnę, tak jakby ktoś mi ciepłe żelazko do niej przykładał i też te okropne mrowienie... tylko nie wiem czemu, ale mrowienie w twarzy mam tylko z lewej strony. Ja sobie staram w mówić, że to tylko nerwica, ale jest mi bardzo ciężko, dziś w wiadomościach mówili coś o lekach na raka i znów mam takie przekonanie, że teraz mam jakiegoś guza na kręgosłupie i stąd u mnie te bóle pleców, głowy, stawów i drętwienie kończyn.
Janusz ja jeszcze do tego odczuwam ucisk w lewej skroni, ból i aż oko mnie boli pozatym żle widze jakby przez mgłe na lewe oko, mam duszności sztywnieje mi kark i lewy bark i poprostu nie wiem już co mam robićnie wiem czy to tylko nerwica w końcu czy coś innego może z tygodnia na tydzień coś się zmienia w moim organiżmie i lekarze nie zdążą tego wykryć i umrę .. boję się
a więc... za chwile jadę do szpitala po wyniki prześwietlenia i prawie wszystko będę wiedział... teraz to się dopiero boję =/ dora ja też mam bóle lewego oka i nie wiem od czego, byłem zapisać się na badania do okulisty i muszę czekać aż do 17 października. Ja się nie boję śmierci tylko tego, że jestem poważnie chory, wolałbym umrzeć, nie wiedząc czemu. Wydaje mi się, że lepsza jest śmierć niż męczenie się w szpitalu...
ja juz zaczynam urajać sobie że wszyscy o mnie mówią że jestem nie normalna i że nikt niechce ze mną mieć do czynienia boje się że zwarjuje nie wiem czy od tego da się zwariować czy od nerwicy przechodzi się na chorobe psychiczną czy choroba psychiczna występuj eodrazu i czy jakieś czynniki na to wpływają boje się tego już umię sobie wytłumaczyć różne bóle że to tylko objawy nerwicy ale nie umie bo nie wiem wytłumaczyć sobie tego czy zwarjuje czy nie??
Palicie przy nerwicy? Mi objawy natychmiast ustały. Wiekszosc jest spowodowana gownianym papierosem czesto przywiezionym zza buga. W sklepie kupujesz od ruskich a tam skarzone . Kołatanie serca wyglada na objaw zatrucia dymem. Uderzenie cisnienia w glowie jak niektorzy macie to tez jest wlasnie to
choroby psychiczne sa genetyczne nie mozna tak sobie zwariowac. bo sie chcialo d .Bylem u lekarza to mnie zaraz wypuscil i powiedzial ze to nie grozi.. Nie zwariujesz bo umiesz obslugiwac to forum ile jest 8-4 4 i tak podajesz wynik na forum hehe. pole antyspam
a ja mialam pare dni spokoju, bylo mi fajnie nie myslalam o niczym zlym az tu dzis sie dowiedzialam ze moj 25-letni kolega miał zawał i od tego czasu znow mi sie dzieje to samo, stres zle mysli, slabo mi... niby mi sie cos dzieje a nic mi sie nie dzieje ale w przyszlym tygodniu ide do lekarza niech mi cos da na te nerwy i na to cisnienie bo sie wykoncze psychiczne