Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Beta ja również nie sadze , ażeby jakakolwiek terapia mi pomogła , zresztą byłem na kilku i nic jeszcze gorzej było . powtarzamy bez przerwy , każdy inaczej rozumuje , a niestety psychoterapełci mają jeden tylko schemat , być może by było dobre , żeby oni doznali tego to może z doswiadzczenia by było inaczej . oprócz tego raz w roku jest spotkanie ogólnokrajowe spotkanie z chorymi i lekarzami i naukowcami , tam można się na słuchać jakie ludzie przechodzą męki .

A no to dobrze powiedziales...bo jak to sie mowi,,syty glodnego nie zrozumie,, I tak wlasnie mi sie przypomnialo-moja znajoma tez miala zaburzenia lekowe,poszla do lekarza,zaczela sie żalic,mowic wszystko a on siedzial i sie tylko smial,usmiechal...owszem przepisal leki ale tylko Xanax i tyle.Dziewczyna wyszla gorzej zalamana niz poszla...i to prywatnie byla.Smutne....

Do goska, no widzisz tobie bo badaniach ulzylo ale są osoby pomimo wszelakich badaniach i tak maja nerwice . dlaczego tak się dzieje ? Jeden powie bo , źle myślisz , drugi cos innego , a inny jeszcze ccos całkiem innego , a człowiek dalej w tym tkwi .

Kiedy jezde na coroczne spotkania to również każdy z lekarzy czy naukowców ma swoją wizje i żaden z drugim nie mogą się zgodzić z innymi teoriami . ok , lekarstwa trochę nas przymulą czasami podleczą ale nie znam osoby która wyleczyla się całkowicie .

Ja ostatnie dni mialam w miare dobre niechce zapeszac,ale ciagle czuje ta arytmie i dzis juz mi znow smutno z tego powodu i chce mi sie plakac ze strachu czemu akurat ja musze miec ta glupia arytmir i z kad sie wziela tak nagle bylam u swojego katdiologa skierowal na renzonaz magnetyczny ale za rok termin dopiero;/moze to mnie tak zalamalo;((((ale na usg serca nie wychodzi mi zadna wada

Futerko,ja dzis z rana godz 8:00 mialam to samo...dziwne cieplo niby od serca,tyl glowy,potem cale cialo...kolatanie serca ze myslalam,ze mi z klatki wyskoczy,lęk,drzenie mięsni,napiecie ich tak mocne ze az bolą....i lęk,lęk....Wzielam propranolol,musialam przeczekac,polezec,minęlo. Uwierzcie mi ze juz szkag mnie bierze! Walcze z tym dzadostwem jak sie da,biore leki i wystarczy jeden taki incydent i mam spieprzony caly dzien! Bo oczywiscie ciagle o tym mysle i boje sie aby nie wrocilo. Wczoraj tez dowiedzialam sie o smierci mojego brata ciotecznego i znow wszystko wrocilo..obawa o siebie,o zdrowie,czy czasem cos mi nie jest powaznego. Na citalu jestem 6 dzien liczac od dawki calej,wiec to malo... Futerko trzymaj sie kochana!! To TYLKO nasza nerwica!! Nic innego! ale ile ona umeczy to sami wiemy......:( A Ty bierzesz jakies inne leki procz tych nasercowych? Jakies ssri??uspokajacze?

Witajcie. Zastanawia mnie czy moja choroba pojawia się od nerwicy czy rzeczywiście od błędnika. Zawsze biorę aviomarin i po 60km muszę się zatrzymać bo mam takie dreszcze, zimne poty, mokre dłonie. Nie wiem czy to nerwica czy rzeczywiście lokomocja zwykła. Ktoś coś na ten temat mógłby powiedzieć? Jak wychodzę z auta to cała się trzęsę... Poza chorobą lokomocyjną daję radę! Pozdrawiam

Gość Biedaczka

Ewela dostałam mieszkanie bez pradu,biezacej wody,jakis slams .I ja mam tam isc z dzieckiem?Awanture zrobiłam i co mało mnie ochrona nie wyprowadziła.Nie wiem co mam juz robic.Dzwoniłam nawet do telewizji a tam powiedzieli,ze to mało ciekawy reportaz.Nie wierze!!Jakby mnie zatłukł na srodku ulicy to nikt by mi nie pomogł.Nie piszcie mi ze pomagaja,bo nie chce mi sie juz tego słuchac.Znieczulica!!!Dla mnie zycie straciło sens.

Futerko pytalas,czy ja mam jakas wade serca? Chyba raczej nie,tzn robilam ekg z 2 lata temu i wyszlo mi ok.Wartaloby sobie teraz zrobic,ale pojde juz po recepte pod koniec tego tyg.to poprosze aby mi zrobila. Futerko....moim zdaniem ty masz nerwice serca.Powinnas brac leki andydepresyjne,bo ty kobieto nie dasz sobie rady! Jesli mialabys jakas powazna wade serca to z podstawowego ekg by Ci juz to wyszlo.Wiec prosze Cie,idz do lekarza,,glowologa,,powiedz o wszystkim i bierz leki! Jak czytalam to masz male dziecko?? To powinno cie motywowac jeszcze bardziej zeby byc zdrowym i cos brac...bo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko.Ja sama zachorowalam jak moj syn szedl do 1-szej klasy.To dla niego byl czas wyjatkowy...a ja? wystraszona,schorowana,z lękami matka...Pielegnuj ten czas,bo to nigdy nie wroci! Wiec raz mi do lekarza i prosze mi sie tam leczyc! :):):) A te blokery...moga duzo napaskudzic.

Gość Biedaczka

Futerko to jest slams,kurnik.Tam zyje sama patologia.Nie wiem czy moje dziecko bedzie miało tam spokoj?To nie jest nawet lokal socjalny.A przepraszam z czego ja zrobie remont?Tam nawet podłoga sie zapada.Tu chodzi o duze pieniadze. Beata kiedys takie rzeczy ogladałam w telewizji.Nie wierze,ze to sie dzieje((